Οταν η φον ντερ Λάιεν βγήκε από τα αριστερά στον Μητσοτάκη. Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr

Permalink

Προκαλεί κατάθλιψη, σε όσους παρακολουθούμε από κοντά τις ευρωπαϊκές εξελίξεις ή συμμετέχουμε στο Ευρωκοινοβούλιο, η σύγκριση με τα πεπραγμένα της ελληνικής κυβέρνησης. Στη χθεσινή ομιλία της για την κατάσταση της ΕΕ, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν βγήκε πολύ πιο αριστερά από τον Μητσοτάκη, που μοιάζει όλο και περισσότερο με τον Ούγγρο ‘Ορμπαν ή τους Πολωνούς ακροδεξιούς.

Ακολουθούν ακριβή αποσπάσματα από την ομιλία της προέδρου της Κομισιόν και τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση. Η κυρία φον ντερ Λάιεν ξεκίνησε με μια αναδρομή, από το ξέσπασμα της πανδημίας. (Tα αποσπάσματα από την ομιλία της με μαύρα γράμματα).

Όταν περισσότεροι από 600.000 Ευρωπαίοι πολίτες βρέθηκαν αποκομμένοι σε όλο τον κόσμο, η ΕΕ τους έφερε σπίτι.

—> Δήλωση Χαρδαλιά για τους εγκλωβισμένους Έλληνες πολίτες στο Λονδίνο, που διαμαρτύρονταν για την απραξία της κυβέρνησης: «Θυμήθηκαν την πατρίδα, όταν κλείσανε τα πάντα εκεί»

Συνεργαστήκαμε με την ευρωπαϊκή βιομηχανία για να αυξήσουμε την παραγωγή μασκών, γαντιών, τεστ και αναπνευστήρων.

—> Τέλη Αυγούστου, η κυβέρνηση παρήγγειλε μπούρκες σε γνωστούς της.

 

Για μένα, είναι ξεκάθαρο – πρέπει να οικοδομήσουμε μια ισχυρότερη Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας.

——> Καμία ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας. Χειροκροτήματα τέλος, ολοταχώς προς ιδιωτικοποίηση, μόλις τελείωσε η πρώτη φάση.

Αυτή η ταχύτητα και η ενότητα για τον κοινό σκοπό σημαίνει ότι 16 χώρες θα λάβουν σύντομα σχεδόν 90 δισεκατομμύρια ευρώ από το SURE για να υποστηρίξουν τους εργαζόμενους και τις εταιρείες.

—->Ανακοινώθηκε και επίσημα το σχέδιο για μείωση μισθών 20% στον ιδιωτικό τομέα

Η μείωση μισθών καταστρέφει την αξιοπρέπεια της εργασίας, τιμωρεί τον επιχειρηματία που πληρώνει αξιοπρεπείς μισθούς και στρεβλώνει τον θεμιτό ανταγωνισμό στην ενιαία αγορά.

—->Μείωση μισθών μέσω της συν-εργασίας

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Επιτροπή θα υποβάλει ένα σχέδιο νόμου για τη στήριξη των κρατών μελών για τη δημιουργία ενός πλαισίου για τον κατώτατο μισθό. Ο καθένας πρέπει να έχει πρόσβαση σε ένα ελάχιστο εισόδημα είτε μέσω συλλογικών συμβάσεων είτε μέσω νομικά επιβεβλημένων κατώτατων μισθών.

—> Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου της ελληνικής κυβέρνησης, η αύξηση κατώτατου μισθού μετατέθηκε για  του χρόνου και αν. Καθιερώθηκε ο υποκατώτατος μισθός και επ’ αόριστον ανεργία

Την επόμενη εβδομάδα, η Επιτροπή θα υποβάλει το νέο σύμφωνό της για τη μετανάστευση. Θα ακολουθήσουμε μια ανθρώπινη και ανθρωπιστική προσέγγιση. Η διάσωση ζωών στη θάλασσα δεν είναι προαιρετική.
——>Συνεχείς καταγγελίες για παράνομες επαναπροωθήσεις από την ελληνική κυβέρνηση. Επισήμως και από το Βερολίνο.

Μπογδάνος, βουλευτής ΝΔ: «Ναι, οι βάρκες πλέον γυρνάνε -και θα γυρνάνε- πίσω στην Τουρκία. Η εντολή στο Λιμενικό είναι σαφής. Η χώρα έπαψε να είναι μια ισλαμολάγνα νεοαριστερή λαθροντίσνεϋλαντ”

Και θα διασφαλίσουμε ότι τα άτομα που έχουν το δικαίωμα να μείνουν θα ενσωματωθούν και θα αισθάνονται ευπρόσδεκτα.

Ακόμα και όσοι έχουν άσυλο, πετάγονται στο δρόμο από την 1η Ιουνίου.  Το «κρούσμα μηδέν» στη Μόρια, ο Σομαλός πολιτικός πρόσφυγας που είχε άσυλο, επέστρεψε στη Μόρια από την Αθήνα για να βρει κάπου να φάει και να κοιμηθεί.

Οι εικόνες του κέντρου υποδοχής της Μόρια είναι μια επώδυνη υπενθύμιση της ανάγκης να ενωθεί η Ευρώπη.

Μετά την επίσκεψη του στη Μόρια το 2019, ο υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης δήλωνε εντυπωσιασμένος  «με την εντύπωση, τη θετική, που αποκόμισα από την πληρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν και διαχειρίζονται οι υπηρεσίες της χώρας το προσφυγικό πρόβλημα εδώ στο νησί».

Η Επιτροπή επεξεργάζεται τώρα ένα σχέδιο για ένα κοινό πιλοτικό πρόγραμμα με τις ελληνικές αρχές για ένα νέο κέντρο υποδοχής στη Λέσβο.

Ο κος Χρυσοχοΐδης δηλώνει στον Guardian ότι η Λέσβος θα έχει αδειάσει μέχρι το Πάσχα του επόμενου έτους από πρόσφυγες, ενώ ο κος Μηταράκης υπογράφει τη μίσθωση της έκτασης του Καρά-Τεπέ για τα επόμενα 4,5 χρόνια. (εδώ το χάος)

Διότι σε αυτήν την Ένωση, η καταπολέμηση του ρατσισμού δεν θα είναι ποτέ προαιρετική.

O σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας στον τομέα της Εκπαίδευσης Προσφύγων, εξαπέλυσε χυδαία ρατσιστική επίθεση σε βάρος του Γ. Αντετοκούνμπο,  τον οποίο αποκαλεί «μαϊμού και «μαλάκα αράπη του κερατά». (Μετά τον σάλο η Κεραμέως τον απομάκρυνε από τη θέση του)

Θα βελτιώσουμε την εκπαίδευση και τη γνώση σχετικά με τις ιστορικές, πολιτιστικές αιτίες του ρατσισμού.

Στο μήνυμα που έστειλε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, προς τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου,απουσιάζει εξ ολοκλήρου ο όρος «φασισμός», εναντίον του οποίου πολέμησε ο ελληνικός λαός αποκρούοντας την ιταλική επίθεση και δίνοντας στη συνέχεια θαρραλέο αγώνα κόντρα στους Γερμανούς Ναζί.

Η Επιτροπή αποδίδει τη μέγιστη σημασία στο κράτος δικαίου.  Είτε πρόκειται για την υπεροχή του ευρωπαϊκού δικαίου, την ελευθερία του Τύπου, την ανεξαρτησία του δικαστικού συστήματος…

—-> Ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρέοδρος της ΝΔ  προαναγγέλει την ποινική δίωξη της Εισαγγελέως Διαφθοράς που ερευνά -και τον ίδιο- για το σκάνδαλο Novartis.

Γι “αυτό θα διασφαλίσουμε ότι τα χρήματα από τον προϋπολογισμό μας και το NextGenerationEU προστατεύονται από κάθε είδους απάτη, διαφθορά και σύγκρουση συμφερόντων. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.

Μάλλον είχε υπόψιν της το σκόιλ ελικίκου. Μπορεί και τον Μούτζη τον Νεοκτή.

Το κράτος δικαίου βοηθά στην προστασία των ανθρώπων από το κράτος των ισχυρών. Είναι ο εγγυητής των πιο βασικών μας καθημερινών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Μας επιτρέπει να εκφράσουμε τη γνώμη μας και να ενημερωθούμε από έναν ελεύθερο Τύπο.

—> Σε αυτό το σημείο είμαστε πολύ μπροστά κυρία φον ντερ Λάιεν Να φανταστείτε ότι στην Ελλάδα όχι απλώς είναι ελεύθερος ο τύπος, αλλά  πρωθυπουργός και υπουργοί ζητάνε συγνώμη από εκδότη. Το είπε καθαρά ο κ. Μητσοτάκης στον κ. Κουρτάκη: Αστοχία λόγω καλοκαιρινής ραστώνης, δεν θα επαναληφθεί.


(Visited 17 times, 1 visits today)

Read more:
356689-o_atzentes
Ο ατζέντης…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close