Κούλογλου: Οι θιασώτες της σοβαρής Χρυσής Αυγής να σοβαρευτούν

Permalink

“Είναι λυπηρό την στιγμή που η Δικαιοσύνη με την απόφαση για την Χρυσή Αυγή αποκατέστησε το κύρος της στους νέους ανθρώπους -μια μεγάλη συμβολή στην Δημοκρατία- αυτό να καταστρέφεται για μικροκομματικούς λόγους”, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στο Action24 και την εκπομπή του Γιώργου Πιέρρου.

“Πρέπει να ακούσουμε την οικογένεια Φύσσα αν ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε κακώς ή καλώς με τον νέο ποινικό κώδικα. Η συνήγορος της είπε πως όσα λέγονται για ευνοϊκή μεταχείριση των χρυσαυγιτών είναι τελείως ανυπόστατα. Απορώ πως στην ΝΔ έχουν ξεχάσει ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Ξεχνάμε τις συνομιλίες Μπαλτάκου-Κασιδιάρη; Τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη που έλεγε ότι προτιμά το παιδί του να γίνει χρυσαυγίτης παρά συριζαίος και κομμουνιστής; Τα Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών του κ. Βορίδη; Την ‘σοβαρή Χρυσή Αυγή’ του Μπάμπη Παπαδημητρίου; Το «είμαστε συγγενικό κόμμα με τη Χρυσή Αυγή» Ψωμιάδη; Ή τον συνεργαζόμενο και σήμερα με τους Χρυσαυγίτες περιφερειάρχη Πατούλη; Οι θιασώτες της σοβαρής Χρυσής Αυγής να σοβαρευτούν”, τόνισε ο Στ. Κούλογλου.

“Οι αβάσιμες θεωρίες συνωμοσίας περί ποινικού κώδικα που καλλιεργεί η ΝΔ λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνωμότησε για να πέσουν στα μαλακά οι χρυσαυγίτες υπονομεύουν την απόφαση. Είναι μεγάλο το λάθος που κάνει η ΝΔ: Δίνει λαβή στους χρυσαυγίτες να λένε ότι όλα είναι κανονισμένα. Δεν είναι όλα κανονισμένα, ούτε έχει καμία σχέση η αλλαγή του ποινικού κώδικα με τις ποινές των χρυσαυγιτών.

Ο νέος κώδικας έχει υποστηριχθεί από βουλευτές του ΚΙΝΑΛ ακόμη και από τον κ. Βενιζέλο! Επίσης ο νόμος έγινε με βάσει συστάσεις και υποδείξεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και ήταν δουλειά πολυετής επιστημόνων, όχι του ΣΥΡΙΖΑ. Η κοινωνία όταν θέλει να εκσυγχρονιστεί αλλάζει και τον ποινικό της κώδικα. Ο προηγούμενος ήταν απαρχαιωμένος. Δεν μπορεί, όμως, ο ποινικός κώδικας να διαμορφώνεται φωτογραφίζοντας μια δίκη”, συμπλήρωσε ο ευρωβουλευτής μιλώντας στο Κόκκινο και στην Ευγενία Λουπάκη.

Απαντώντας στους σχολιασμούς ότι ήταν νίκη Σαμαρά η καταδίκη της Χρυσής Αυγής, ο Στέλιος Κούλογλου επεσήμανε πως ο πρώην πρωθυπουργός “μετά από μια περίοδο ανοχής της Χρυσής Αυγής – την οποία παρατηρεί και ο συντηρητικός Economist- προχώρησε στις συλλήψεις των μελών της Χρυσής Αυγής. Να μην ξεχνάμε ότι η Χρυσή Αυγή οκτώ μήνες πριν τον Φύσσα είχε δολοφονήσει τον Σαχζάτ Λουκμάν, που επειδή δεν ήταν Έλληνας δεν έτυχε αντίστοιχης προσοχής. Από τον Λουκμάν μέχρι τον Φύσσα η ΧΑ έκανε κι άλλα εγκλήματα και πράξεις βίας και σχημάτισε την εντύπωση πως ότι και να κάνει θα μένει ατιμώρητη. Για αυτό φτάσαμε στην περίπτωση Ρουπακιά, που θεωρούσε ότι κανείς δεν θα τον τιμωρήσει και μαχαίρωσε τον Φύσσα. Ήταν προαναγγελθέν το έγκλημα Ρουπακιά”.

Σχολιάζοντας τις εικόνες αστυνομικής βίας που ακολούθησαν την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, ο ευρωβουλευτής δήλωσε ότι “ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν καταλαβαίνει ότι με αυτά που κάνει κάνει κακό στην Ελληνική Αστυνομία, που την βάζει απέναντι στους πολίτες στο σύνολο της. Η αστυνομία έχει γίνει η πιο βίαια όψη μιας κοινωνικής καταστολής, που εκφράζεται πλήρως στη δήλωση Μητσοτάκη ότι είναι παρωχημένη η άποψη σπουδάζω βρίσκω δουλειά παίρνω σύνταξη”.

Τέλος, όσον αφορά τις εξελίξεις στην Κύπρο και τους εκσκαφείς του Ερντογάν στα Βαρώσια, ο Στ. Κούλογλου δήλωσε ότι “ο κ. Μητσοτάκης γύρισε πανευτυχής από την Σύνοδο Κορυφής, αλλά επί της ουσίας τίποτα δεν τέθηκε στο τραπέζι για κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Το αποτέλεσμα ήταν αυτή η νέα κίνηση του Ερντογάν. Όσο η κυβέρνηση δεν λέει την αλήθεια και δεν διαμορφώνει εθνική στρατηγική, επιμένοντας μόνο σε επικοινωνιακά τεχνάσματα, θα έχουμε την μια ήττα μετά την άλλη”.

Παρακολουθείστε εδώ την συνέντευξη στο Action24:  https://youtu.be/2HKzDyVDCsI
Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη στο Κόκκινο:  https://soundcloud.com/stelios-kouloglou/09102020a


(Visited 28 times, 1 visits today)

Read more:
gr-7-800x450
Priority question to Josep Borell for the urgent issue of the reception of Afghan refugees after the ascendancy of the Taliban regime.

With an urgent question to the Vice President of the European Commission and High Representative for Foreign Affairs Josep Borell,...

Close