Κούλογλου: Η κυβέρνηση δεν έχει καταθέσει, όπως είχε υποσχεθεί, το σχέδιο της για το Ταμείο Ανάκαμψης

Permalink

“Η Ελλάδα δεν κατέθεσε, όπως είχε υποσχεθεί, στις 15 Οκτωβρίου το προσχέδιο της για την άντληση των πολυδιαφημισμένων 32 δισ ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης της Κομισιόν. Όπως διαβάζω στον Ευρωπαϊκό Τύπο, μάλιστα, πήρε παράτηση ένα μήνα για να το καταθέσει. Οι περισσότερες από τις χώρες που δεν κατέθεσαν ήδη το προσχέδιο τους είναι πλούσιες χώρες ή οι χώρες που δεν έχουν πληγεί από την πανδημία”, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο Ελλάδα FM και στους Παντελή Ζήλο και Σπύρο Νάννο.

“Η Ελλάδα είχε ανάγκη να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα αυτά τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς η οικονομία αναστενάζει υπό τις επιπτώσεις της πανδημίας. Όσο καθυστερούν οι καταθέσεις των προτάσεων τόσο πιο αργά θα γίνει και η επεξεργασία και τόσο θα καθυστερήσουμε να πάρουμε και τα χρήματα”, εξήγησε ο ευρωβουλευτής.

Απαντώντας στις εγχώριες αντιδράσεις της Νέας Δημοκρατίας στην βράβευση των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος από την Ευρωπαϊκή Αριστερά, ο Στέλιος Κούλογλου, που με πρωτοβουλία του έχει θεσπιστεί αυτό το βραβείο, τόνισε πως και στο παρελθόν έχουμε βραβεύσει ανθρώπους που έχουν ανοιχτές δικαστικές διαμάχες, όπως ο Τζούλιαν Ασάνζ που εκδικάζεται το αίτημα των ΗΠΑ για έκδοση του αυτό τον καιρό, ή ο Ρούι Πίντο, που αποκάλυψε το σκάνδαλο διαφθοράς στο ποδόσφαιρο και κινδυνεύει με φυλάκιση έως και 25 χρόνια. Το βραβείο έχει σκοπό να στηρίξει ηθικά αυτούς τους ανθρώπους. Όσο, δε, για τα περί αποκάλυψης της ταυτότητας των μαρτύρων, η επικοινωνία έγινε μόνο μέσω των δικηγόρων τους. Καμία ταυτότητα δεν αποκαλύφθηκε. Εξάλλου δεν ήταν η πρώτη φορά. Υπενθυμίζω το ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης, στο οποίο μιλάνε οι ίδιοι μάρτυρες με αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά τους, αλλά και ο Άδωνις Γεωργιάδης!”

Τέλος, μιλώντας στον Αθήνα 984 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου, ο Στέλιος Κούλογλου αναφέρθηκε στην θρασυδειλία των χρυσαυγιτών αλλά και στο ντοκιμαντέρ του “Νεοναζί: Το Ολοκαύτωμα της Μνήμης”, το οποίο έχει δοθεί από τον ίδιο δωρεάν στο Υπουργείο Παιδείας για προβολές στα σχολεία.

Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη στον Ελλάδα FM:  https://soundcloud.com/stelios-kouloglou/ellada-fm-16102020
Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη στον Αθήνα 984:  https://soundcloud.com/stelios-kouloglou/984-16102020a


(Visited 17 times, 1 visits today)

Read more:
DeTGzY8W4AAHMB1
Στέλιος Κούλογλου: «Σε εξέλιξη απόπειρα δημιουργίας νέου καθεστώτος»

«Είναι σε εξέλιξη μια απόπειρα δημιουργίας ενός νέου καθεστώτος», τόνισε ο ευρωβουλευτής  Στέλιος Κούλογλου, σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό...

Close