Κούλογλου: Οι κόκκινες γραμμές γίνονται ροζ και στο τέλος θα χαθούν

Permalink

“Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα, γίνονται ροζ και στο τέλος θα χαθούν. Στην αρχή κόκκινη γραμμή ήταν η υφαλοκρηπίδα και όταν μπήκε το Oruc Reis είπαμε ότι το παρέσυρε ο άνεμος. Μετά ήταν τα 12 ναυτικά μίλια. Ήρθε ξανά το Oruc Reis και τώρα η γραμμή είναι στα 6 ναυτικά μίλια. Έτσι όπως πάμε η κόκκινη γραμμή θα φτάσει στο πασά λιμάνι”, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη.

“Πρέπει να διαμορφώσει η κυβέρνηση εθνική στρατηγική και να μην κάνει εξωτερική πολιτική για εσωτερική κατανάλωση. Να μην γυρνά από τις Συνόδους Κορυφής λέγοντας ότι θριαμβεύσαμε και μετά να πονάμε από τις τουρκικές σφαλιάρες. Όχι άλλους τέτοιους θριάμβους!”, προσέθεσε.

Κληθείς να τοποθετηθεί για το θέμα της πανδημίας, ο Στ. Κούλογλου παρατήρησε πως “υπάρχει θέμα ικανότητας της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται δίπλα στον πρωθυπουργό από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχειρηματολογούσε στην εκπομπή σας κε Παπαδάκη υπέρ του ανοίγματος των γηπέδων και μια ώρα μετά ο πρωθυπουργός είπε όχι στο άνοιγμα τους. Δεν υπάρχει καμία συνοχή σε αυτά που γίνονται.

Η ποτοαπαγόρευση στους νέους είναι μια προσπάθεια να αποδοθούν σε αυτούς τα προβλήματα ενώ δεν γίνονται μια σειρά από άλλα πράγματα, όπως τεστ. Ακόμη και τώρα που αυξήθηκε ο αριθμός τους είμαστε στην 33η θέση στην Ευρώπη στα τεστ ανά πληθυσμό. Τα ΜΜΜ τα έχουμε αφήσει στην τύχη τους. Το βράδυ κυνηγάμε τους νέους, όμως στην Εκκλησία δεν κάνουμε τίποτα γιατί φοβάται η ΝΔ μην χάσει την εκλογική της πελατεία. Ο Μητροπολίτης Κοζάνης, όπου έχουμε lockdown, καλούσε τους πιστούς να κοινωνήσουν. Το σύστημα υγείας δεν έχει ενισχυθεί καθόλου. Τα εγκαίνια των 50 ΜΕΘ, που τις είχαν συμπεριλάβει σε εκείνες με τις οποίες τάχα διπλασίασαν τις υπάρχουσες ΜΕΘ πριν το καλοκαίρι, έπρεπε να είχαν γίνει τον Απρίλιο. Επίσης, από μόνες τους δεν αρκούν. Πρέπει να γίνουν προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού. Κάθε ΜΕΘ χρειάζεται τουλάχιστον ένα γιατρό και τρεις νοσηλευτές”.

Όμως, “όταν βλέπουμε την κυβέρνηση να τρέχει πίσω από τις εξελίξεις σε όλα τα θέματα, πως περιμένουμε να αντιμετωπίσει την πανδημία;” κατέληξε ο ευρωβουλευτής.

Παρακολουθείστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη:  https://youtu.be/U9W4Tf0I2-A


(Visited 4 times, 1 visits today)

Read more:
102fm
Κούλογλου: Τα 6 δις της Τουρκίας για τους πρόσφυγες να δοθούν στην Ελλάδα

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Στέλιος Κούλογλου στην δημοσιογράφο Ασπασία Βούζη και τον ρ/σ της ΕΡΤ3 102FM, αναφέρθηκε στην αλλαγή των σχέσεων Τουρκίας –...

Close