Απολιγνιτοποίηση στη Δ. Μακεδονία: πράσινη ανάπτυξη ή κοινωνικό πείραμα; Ζωντανή Εκδήλωση

Permalink

Απολιγνιτοποίηση στη Δ. Μακεδονία: πράσινη ανάπτυξη ή κοινωνικό πείραμα;

Μια ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, στις 18:30.

Τη στιγμή που ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία και η Πολωνία, έχουν ζητήσει παρατάσεις δεκαετιών για την επίτευξη των στόχων της απολιγνιτοποίησης, που προβλέπεται στη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, η συζήτηση στη Ελλάδα παραβλέπει οποιαδήποτε ιδιαιτερότητα της τοπικής κοινωνίας της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και της χώρας γενικότερα και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κλείσει όλες σχεδόν τις μονάδες μέχρι το 2023. Το ΑΕΠ της περιοχής προβλέπεται να μειωθεί κατά 50%. Αντίστοιχες επιπτώσεις θα υπάρχουν και στη περιοχή της Μεγαλόπολης, στην Πελοπόννησο.

Γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε τόσο ριζικά μέτρα; Πρόκειται για κινήσεις που βοηθούν την πράσινη ανάπτυξη ή για κοινωνικό πείραμα;

Με αφορμή τις εξελίξεις στη Δ. Μακεδονία, το tvxs.gr και το kozani.tv παρουσιάζουν μια διαδικτυακή συζήτηση με σκοπό να αναδειχθούν όλες οι παράμετροι γύρω από το ζήτημα της απολιγνιτοποίησης που επηρεάζουν την οικονομία και τη ζωή των κατοίκων της περιοχής.

Στην συζήτηση συμμετέχουν οι ευρωβουλευτές Στέλιος Κούλογλου (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ), Γιώργος Κύρτσος (ΝΔ), η περιφερειακή σύμβουλος Δ. Μακεδονίας, Γεωργία Ζεμπιλιάδου, ο πρώην Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, και ο τέως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης. Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης (Kozani.tv)

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, στις 18:30 και θα μεταδοθεί ζωντανά από το tvxs.gr και το kozani.tv

 

 


(Visited 40 times, 1 visits today)

Read more:
Συνέδρια..
Συνέδρια…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close