Κούλογλου: Κρατάει η Μενδώνη τον Μητσοτάκη;

Permalink

«Η κα Μενδώνη έχει σοβαρές πολιτικές ευθύνες για την υπόθεση Λιγνάδη, κάτι που δε θα ίσχυε εάν είχε τηρήσει τον διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί. Όμως τον κατήργησε και διόρισε τον κ. Λιγνάδη ως καλλιτεχνικό διευθυντή. Το έκανε με δική της πρωτοβουλία ή με εντολή Μητσοτάκη; Αυτό μένει να φανεί», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη, και συνέχισε:

«Όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση υπήρξε μια προσπάθεια συγκάλυψης για την οποία ευθύνεται συνολικά η κυβέρνηση. Με αποκορύφωμα τη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής όπου η κα Μενδώνη είπε ότι δεν ήξερε και για αυτό δεν έχει ευθύνη! Μα εάν ήξερε θα είχε και ποινικές ευθύνες. Τώρα έχει πολιτικές ευθύνες και δεν τις αναλαμβάνει. Εάν όμως αντί να παραιτηθεί, πει ότι ο Μητσοτάκης μου τον υπέδειξε, τότε περιπλέκεται η κατάσταση…»

«Αν κάποιος είχε διοριστεί με διαγωνισμό, οι ευθύνες θα αφορούσαν την επιτροπή. Τώρα όμως είναι πολιτικές γιατί καταργήθηκε ο διαγωνισμός και έγινε η επιλογή του κ. Λιγνάδη. Μάλιστα ήταν γνωστή η διαστροφή του. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ το ήξεραν. Ο Λιγνάδης αποπέμφθηκε από το Αρσάκειο το 2002 για τον ίδιο λόγο. Όπως γνωρίζουμε από τις μηνύσεις, ο Λιγνάδης εκμεταλλευόταν τη θέση του για να βιάζει ανήλικα», προσέθεσε.

Δείτε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη:  https://youtu.be/w2j-2F-RkVo

«Τι θα συζητήσουμε σήμερα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο»

Στην διαδικτυακή εκδήλωση του tvxs.gr, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18:30 και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, και ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα συζητήσουν με την συμμετοχή δημοσιογράφων τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ για την διαχείριση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, για το πως μπορεί να αντιμετωπιστεί η διόγκωση του δημόσιου χρέους, αλλά και τις αδυναμίες του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι Άρης Ραβανός, Νόρα Ράλλη, και Έλλη Τριανταφύλλου. Συντονίζει η δημοσιογράφος Φωτεινή Λαμπρίδη.

Όπως εξήγησε ο ευρωβουλευτής μιλώντας στον Real FM Θεσσαλονίκης και στην Μαρία Σαμολαδά, η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου, «Η Βίβλος του Μωϋσή», το οποίο προλογίζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και εικονογραφεί με 25 σκίτσα του, ο Γιάννης Δερμεντζόγλου.

«Η “Βίβλος του Μωϋσή” καταγράφει τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στον οποίο έχει αποδοθεί ο χαρακτηρισμός “Μωυσής”, κατά τον πρώτο ενάμιση χρόνο της διακυβέρνησης της. Από το βιβλίο γίνεται φανερό πόσο γρήγορα διέψευσε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Όλες οι κυβερνήσεις δυστυχώς το κάνουν, όμως εδώ έγινε αμέσως και απροκάλυπτα. Για παράδειγμα, ο κ. Μητσοτάκης, είχε υποσχεθεί μικρό και ευέλικτο σχήμα, τελικά ορκίστηκε ένα μεγάλο σχήμα, που με τους ανασχηματισμούς μεγάλωσε ακόμη περισσότερο. Επίσης, η κυβέρνηση των άριστων κατέληξε να διορίζει διοικητές στα νοσοκομεία ανθρώπους τελείως άσχετους με το αντικείμενο. Καμία σχέση με την αξιοκρατία. Άλλο ένα τρανταχτό παράδειγμα είναι κτήριο του ΕΜΠ στην Αθήνα, που ο κ. Μητσοτάκης είχε υποσχεθεί ότι θα γίνει μουσείο και θα ήταν κομμάτι του Αρχαιολογικού Μουσείου. Αυτή η υπόσχεση ξεχάστηκε από την πρώτη στιγμή, ενώ υποτίθεται θα ήταν εμβληματική κίνηση της κυβέρνησης».

Ερωτηθείς εάν δίνει ελαφρυντικά στην κυβέρνηση λόγω πανδημίας, ο Στέλιος Κούλογλου σχολίασε πως «πράγματι η κυβέρνηση βρέθηκε μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, που δεν είχε προηγούμενο, και άρα γνώση διαχείρισης. Όμως άλλο τα λάθη και άλλο τα σκόιλ ελικίκου».

Εξηγώντας γιατί, όμως, η ΝΔ διατηρεί τα ποσοστά της στις δημοσκοπήσεις, ο ευρωβουλευτής δήλωσε ότι «οι έκτακτες καταστάσεις, όπως η πανδημία, συσπειρώνουν τον κόσμο γύρω από την εκάστοτε κυβέρνηση. Αυτό το είδαμε παντού, ακόμη και με τον Τράμπ, που διατηρούσε τη δημοφιλία του παρά το γεγονός ότι είχε προτείνει στους πολίτες να πιουν χλωρίνη κατά του κορονοϊού. Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει βρει τον βηματισμό του μετά την εκλογική ήττα, κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει». Ωστόσο, σε ένα περιβάλλον, όπου οι μεταλλάξεις του ιού, καθιστούν τον αποτελεσματικό εμβολιασμό πιο δύσκολο και υποδεικνύουν ότι η κρίση θα κρατήσει περισσότερο από το αναμενόμενο, «οι σχεδιασμοί για εκλογές είναι τουλάχιστον τυχοδιωκτισμός».

Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη:  https://soundcloud.com/stelios-kouloglou/real-fm-22022021


(Visited 23 times, 1 visits today)

Read more:
Screen Shot 2018-03-28 at 13.26.10
Στ. Κούλογλου: Να αντιμετωπίσουμε τον νταή της γειτονιάς

"Όταν στη γειτονιά σου έχεις έναν νταή απέναντι, που σου πετάει πέτρες ή κάνει φασαρίες, κοιτάς να ομονοήσεις με τους...

Close