Οι Κορκονέες της Νέας Σμύρνης

Permalink

Οι εικόνες από τις αγριότητες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία: οι αστυνομικοί ξυλοκοπούν βάρβαρα όποιον πολίτη τολμήσει να διαμαρτυρηθεί, ακόμη και με τον πιο κόσμιο τρόπο του κόσμου.

Τα «όργανα» έχουν αποθρασυνθεί από μόνα τους ή έχουν διαταγές να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο; Μάλλον πρόκειται για συνδυασμό και των δύο. Το βέβαιο είναι ότι τέτοιες εικόνες υπέρμετρης και ανεξέλεγκτης βίας παραπέμπουν κατευθείαν στον Ερντογάν και σε άλλα αντιδημοκρατικά καθεστώτα.

Οι αστυνομίες στη Δύση δεν αστειεύονται,  αλλά δρουν με κάποιους κανόνες και αποφεύγουν τις αναίτιες συμπλοκές με τους πολίτες. Ιδίως στις σημερινές συνθήκες του εγκλεισμού , έχουν σαφείς οδηγίες να παίρνουν υπόψιν τους τις ειδικές ψυχολογικές συνθήκες του πληθυσμού.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης έχει προσλάβει στα γρήγορα μερικές χιλιάδες αστυνομικούς, που είναι όλοι ανεκπαίδευτοι,  κάμποσοι Χρυσαυγίτες και μερικοί, όπως έχει αποδειχθεί, χωρίς καθαρό ποινικό μητρώο. Γενικώς, δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το λοκντάουν από το νοκάουτ.

Τηρουμένων των αναλογιών (βίας- που είναι ακόμη πιο ανεξέλεγκτη στις μέρες μας) τα συνεχή περιστατικά παραπέμπουν στη δεκαετία του 2000, όταν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης της ΝΔ Βύρων Πολύδωρας  προβίβαζε τους αστυνομικούς του σε άρχοντες: «Είστε praetores urbanus»,τους έλεγε, ευχαριστώντας τον Θεό που «με έφερε να διοικώ ένα αρχηγείο αστέρων».

Τα αστέρια του κ. Πολύδωρα, έδερναν αλύπητα τους φοιτητές στις διαδηλώσεις, βασάνιζαν τους μετανάστες στα Αστυνομικά Τμήματα βάζοντας τον ένα κρατούμενο να χτυπάει τον άλλο, ξυλοκοπούσαν άγρια έναν αθώο περαστικό φοιτητή στη διαβόητη υπόθεση της ζαρντινιέρας και για τις ανδραγαθίες τους έπαιρναν και προαγωγή.

Η κατάληξη είναι γνωστή: το βράδυ που ο Κορκονέας δολοφόνησε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, πήρε τηλέφωνο τη γυναίκα του και της είπε ότι θα αργήσει «καμιά δυο ώρες ». Πίστευε ότι το έγκλημα θα κουκουλωθεί και θα τη βγάλει καθαρή, όπως οι συνάδελφοι του στα προηγούμενα περιστατικά.

Προφανώς σε πλήρη σύμπνοια με τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Χρυσοχοϊδης νομίζει ότι φοβερίζοντας τους πολίτες θα αποφύγει τις κοινωνικές εκρήξεις που σημειώνονται μετά από όλες τις μεγάλες πανδημίες στην ιστορία. Στην πραγματικότητα είναι ο σκηνοθέτης μιας προδιαγεγραμμένης δολοφονίας, που είναι θέμα χρόνου πότε θα συμβεί.

 

Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr


(Visited 12 times, 1 visits today)

Read more:
29481713794_520f5459fa_z
Κούλογλου για διώξεις εισαγγελέων και δημοσιογράφων: Η κυβέρνηση προσφέρει κακή υπηρεσία στη χώρα

«Η κυβέρνηση προσφέρει κακή υπηρεσία στη χώρα με τον χειρισμό του σκανδάλου Novartis», τόνισε σε συνεντεύξεις του στο «Ράδιο Ένα...

Close