Κούλογλου: Αν διαπιστωθεί παρακρατική δράση της αστυνομίας, ο κ. Χρυσοχοΐδης να παραιτηθεί

Permalink

«Εάν το βίντεο που δείχνει τη μολότοφ στη Ν. Σμύρνη να εκτοξεύεται από τις γραμμές της αστυνομίας επαληθευθεί αυτό θα υποδηλώνει σαφέστατα παρακρατική δράση για πρόκληση μεγαλύτερης έντασης, και θα πρέπει ο κ. Χρυσοχοΐδης να παραιτηθεί», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στην τηλεόραση του Κόντρα και στην Αναστασία Γιάμαλη.

«Η θέση του κ. Χρυσοχοΐδη είναι ήδη επιβαρυμένη από αυτά που έχουν συμβεί. Δε θα συζητούσαμε σήμερα για αυτά τα θέματα, εάν την Κυριακή δεν τραμπούκιζαν οι αστυνομικοί μια οικογένεια και μετά δε ξυλοκοπούσαν έναν νεαρό. Εάν το ίδιο βράδυ ο υπουργός είχε θέσει σε διαθεσιμότητα τους υπεύθυνους και είχε ζητήσει συγγνώμη εκ μέρους της αστυνομίας το θέμα θα είχε τελειώσει», προσέθεσε ο ευρωβουλευτής εξηγώντας ότι αυτά συμβαίνουν καθώς «η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο σε όλα τα υπόλοιπα ζητήματα και αναζητά φασαρίες. Αυτό γίνεται σαφές και από το παράδειγμα ότι χθες έγινε το πρωί η επέμβαση στην κατάληψη του ΑΠΘ στην Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, έγινε ενώ οι φοιτητές είχαν ανακοινώσει ότι το μεσημέρι θα σταματούσαν την κατάληψη για την οποία έγινε η επέμβαση».

«Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι έτσι όπως πάνε τα πράγματα, με τους αστυνομικούς που διόρισε βιαστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης ανεκπαίδευτους και εκδικητικούς, κάποιοι από αυτούς Χρυσαυγίτες και άλλοι με επιβαρυμένο ποινικό μητρώο όπως αποδείχθηκε, να σπάνε αυτοκίνητα, να δέρνουν τον κόσμο, να κρατούν δυο μερόνυχτα ανήλικους στο αστυνομικό τμήμα χωρίς να τους απαγγείλουν κατηγορίες, εκτίθεται το σύνολο του αστυνομικού σώματος. Υπάρχουν πολλοί δημοκρατικοί άνθρωποι μέσα στην αστυνομία που εκτίθενται ανεπανόρθωτα και χρήζουν ενίσχυσης», δήλωσε ακόμη ο Στ. Κούλογλου τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ευθύνεται για όλα αυτά και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ας πάψει να κάνει αντιπολίτευση στην αξιωματική αντιπολίτευση και ας κυβερνήσει».

Τέλος ο ευρωβουλευτής προειδοποίησε ότι «αυτά τα περιστατικά θα οδηγήσουν σε κλιμάκωση. Στη δολοφονία του Γρηγορόπουλου από τάχα “μεμονωμένα” περιστατικά φτάσαμε. Η ζαρντινιέρα, ο βασανισμός των αλλοδαπών στο ΑΤ Ομόνοιας, το ξύλο στους φοιτητές στις διαδηλώσεις, “μεμονωμένα” περιστατικά είχαν σχολιαστεί. Το βράδυ της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, ο Κορκονέας είπε στη γυναίκα του ότι θα γυρίσω σε κάνα δυο ώρες σπίτι. Θεωρούσε ότι θα μείνει ατιμώρητος. Η ασυδοσία και το πράσινο φως του Χρυσοχοΐδη θα οδηγήσουν σε δολοφονία».

Δείτε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη:  https://youtu.be/wGhEnGLVK_Q


(Visited 16 times, 1 visits today)

Read more:
334583-embolia_evropi
Διάγγελμα Μητσοτάκη: η εξαφάνιση της ατομικής ευθύνης και τα παραμύθια για τα εμβόλια

Οι επικοινωνιολόγοι του Μαξίμου θα έπρεπε να είχαν συμβουλεύσει τον πρωθυπουργό να μην ανακοινώσει ο ίδιος τους νέους περιορισμούς: όταν...

Close