Κούλογλου: Ο Λαγός παραλίγο να ξεφύγει πάλι

Permalink

«Το ένταλμα σύλληψης του Λαγού θα έπρεπε κανονικά να είχε εκδοθεί την επομένη της καταδίκης του. Όμως εκδόθηκε την Τρίτη το πρωί, μετά την άρση ασυλίας του από το Ευρωκοινοβούλιο και αφού είχε προηγηθεί η αναστάτωση με την αποκάλυψη του tvxs.gr για το ταξίδι που σχεδίαζε ο Λαγός στη Νορβηγία. Ήταν πολύ κοντά στο να είχε ξεφύγει», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στο Κόντρα και στον Γιώργο Μελιγγώνη, αλλά και στη τηλεόραση του Open.

«Είναι δημοκρατική ανακούφιση να μην έχουμε τον Λαγό στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου έλεγε διάφορα νεοναζιστικά και εξτρεμιστικά. Είναι πρωτίστως, όμως, μια δικαίωση όλων των δημοκρατικών πολιτών που ζητούσαν να αρθεί η ασυλία και να πάει στη φυλακή ώστε να εκτίσει την ποινή του», προσέθεσε.

Για τους λόγους, που η διαδικασία άρσης ασυλίας του Λαγού πήρε επτά μήνες, ο Στ. Κούλογλου εξήγησε πως «η ελληνική κυβέρνηση αντί να στείλει 5-10 σελίδες στα αγγλικά με την απόφαση και μια περίληψη της υπόθεσης, έστειλε 2000 σελίδες με τη δικογραφία στα ελληνικά, σαν να επρόκειτο να εκδικαστεί εκ νέου ο Λαγός, με αποτέλεσμα να έχουμε μεγάλες καθυστερήσεις».

Επίσης στην καθυστέρηση συνέβαλε το γεγονός ότι ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου, ο Ισπανός ευρωβουλευτής Aντριαν Βάσκες Λαζάρα «έβαλε σε προτεραιότητα την άρση ασυλίας κάποιων Καταλανών ευρωβουλευτών μεταξύ των οποίων και τον πρώην πρόεδρο της Καταλονίας, που κατηγορούνται για “ανταρσία”, αντί την υπόθεση εντός καταδικασμένου εγκληματία. Θεώρησε πιο σημαντικό να στείλει το κεφάλι του Πουτσδεμόν στην Μαδρίτη, αντί τον Λαγό στη φυλακή».

Όσον αφορά την κατάθεση του προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης για το Ταμείο Ανάκαμψης, που συνοδεύεται από «προαπαιτούμενα» τα οποία μπορεί να δεσμεύσουν μια μελλοντική κυβέρνηση, ο ευρωβουλευτής σχολίασε πως «η πορεία ενός προγράμματος υπόκειται σε αλλαγές, που είναι αποτέλεσμα συσχετισμού δυνάμεων. Αν έχουμε καλύτερους συσχετισμούς με τους ευρωπαίους εταίρους από ότι το 2015 μπορούμε να πετύχουμε αυτά που θέλουμε. Η Κομισιόν σήμερα κάνει τα χατίρια στην ελληνική κυβέρνηση, παρά τους καιροσκοπισμούς του κ. Μητσοτάκη, όπως για παράδειγμα με τη Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί είναι ιδεολογικά κοντά. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια πιο φιλική εργατική νομοθεσία για να μη καταστραφούν τα πάντα, όπως θέλει η ΝΔ, και επίσης διαφάνεια. Η ελληνική κυβέρνηση είναι η μοναδική που πηγαίνει αντίθετα από ότι το διεθνές ρεύμα, όπου τον ρυθμό τον δίνει ο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος ζητάει την φορολόγηση των μεγάλων ψηφιακών κολοσσών και σχεδιάζει να αυξήσει τις αρμοδιότητες της Φορολογικής Αρχής και τον προϋπολογισμό της κατά 80 δισ δολάρια, τα επόμενα δέκα χρόνια, ώστε να αντιμετωπιστούν με μεγαλύτερη επάρκεια τα φαινόμενα φοροδιαφυγής/φοροαποφυγής αυτών των εταιρειών.

Αντιθέτως, ο κ. Μητσοτάκης μειώνει τους φόρους στις μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά ταυτόχρονα δεν εξαγγέλει κανένα απολύτως μέτρο για τη φορολόγηση των τεχνολογικών κολοσσών και των εσόδων τους από τις δραστηριότητες στη χώρα μας, όπως για παράδειγμα κάνει η Γαλλία. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα της τάσης της ελληνικής κυβέρνησης να πηγαίνει αντίθετα με τις διεθνείς πρακτικές, είναι η ψήφιση της τροπολογίας περί του ακαταδίωκτου των μελών των επιτροπών του Υπουργείου Υγείας για την πανδημία, και εκείνης για την αλλαγή του τρόπου διορισμού του επικεφαλής της Αρχής καταπολέμησης του βρώμικου χρήματος, που αντιτίθενται στις ευρωπαϊκές εκκλήσεις για περισσότερη διαφάνεια».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την κριτική που ασκήθηκε στις δηλώσεις Τζανακόπουλου, ο Στέλιος Κούλογλου δήλωσε τα εξής: «Πράγματι ο Δ. Τζανακόπουλος έχει δίκιο όταν λέει ότι είναι δύσκολο να διοικήσει κανείς, ιδίως το γραφειοκρατικό ελληνικό κράτος. Από εκεί και μετά, όμως, τα λάθη που έγιναν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οφείλονται και σε αδυναμίες και ελλείψεις του ΣΥΡΙΖΑ. Σε έλλειψη προετοιμασίας και στελεχών, σε κακή επιλογή προσώπων, βλέπε Βαρουφάκης, και όχι μόνο σε εξωτερικούς παράγοντες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εξετάσει γιατί δημιουργήθηκε το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο ή γιατί προέκυψε αυτό το ακραίο κέντρο που προτιμούσε τον κ. Μητσοτάκη και τώρα έχουμε να κάνουμε με την πιο διεφθαρμένη και ανίκανη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά. Για να αντιμετωπιστεί αυτή όμως προϋπόθεση είναι να γίνει μια ανοιχτή συζήτηση χωρίς εσωστρέφεια για τις δικές μας αδυναμίες. Να κοιτάξουμε πίσω, για να πάμε μπροστά».

Δείτε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη στο Κόντρα:  https://youtu.be/7rKZWHiGM9M


(Visited 18 times, 1 visits today)

Read more:
359069-kouloglou
Κούλογλου: Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει την Αριστερά και πρέπει να δοθεί τέλος

«Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει τοξική, σε σημείο που πλέον βλάπτει την εικόνα της Αριστεράς συνολικά», δήλωσε ο ευρωβουλευτής...

Close