Νεοφιλελεύθεροι δήμιοι

Permalink

Η κατάθεση στην βρετανική Βουλή του Ντομινίκ Κάμινγκς, του πρώην στενού συμβούλου του Μπόρις Τζόνσον, δεν εξηγεί απλώς τον αριθμό-ευρωπαϊκό ρεκόρ των 150.000 και πλέον θανάτων στη χώρα: αποτελεί μια αποκρουστική αλλά αποκαλυπτική ακτινογραφία της σήψης, της διαφθοράς και του κυνισμού των νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων.

Σε μια ακρόαση επτά ωρών στην κοινοβουλευτική επιτροπή Υγείας, ο πρώην σύμβουλος δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός του δεν κατάφερε να κατανοήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης και αρνιόταν να επιβάλλει lockdown. Περιέγραψε χαοτικές σκηνές στην έδρα της κυβέρνησης, την ίδια στιγμή που ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε ταχθεί υπέρ της ανοσίας της αγέλης.  Αποτέλεσμα;« δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους που δεν χρειαζόταν να πεθάνουν».

Αναφέρθηκε στην εμμονή του Μπόρις Τζόνσον με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τις συνεχείς, παλινωδίες του «σαν ένα καροτσάκι για ψώνια που χτυπάει από τη μια πλευρά του διαδρόμου στην άλλη». Είπε ότι η αρραβωνιαστικιά του πρωθυπουργού,, ανακατευόταν στις προσλήψεις για να διορίσει τους φίλους της, με τρόπο που ήταν «ανήθικος» και «παράνομος». Και χαρακτήρισε το βρετανικό κράτος ως «ένα σύστημα παρωχημένο που διοικείται από ερασιτέχνες, οι οποίοι δεν δέχονται καμία καινοτομία που θα τους φέρει κοντά στην μοντέρνα εποχή».

«Την ώρα που οι άνθρωποι μας χρειάζονταν περισσότερο, η κυβέρνηση απέτυχε», πρόσθεσε περιγράφοντας τον κυνισμό του Τζόνσον που υποτιμούσε τη σημασία της νόσου και τη χαρακτήριζε « ιστορίες τρόμου», δήλωνε ότι «θα προτιμούσε σωρούς πτωμάτων» παρά νέα lockdown και υποστήριζε ότι ο covid «σκοτώνει μόνο 80χρονους». Υπήρχε πλήρης αδιαφορία, πρόσθεσε, για την προστασία των ευάλωτων ανθρώπων και κοινωνικών ομάδων.

« Αλλά ποιοι πεθαίνουν από αυτή την ασθένεια; », σχολίαζε ο Guardian την κατάθεση του Κάμινγκς. «Οι εργαζόμενοι πρώτης γραμμής, οι μαύροι και οι έγχρωμοι, τα άτομα με αναπηρίες και οι άνθρωποι στριμωγμένοι σε μικροσκοπικές κατοικίες. Εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες βρίσκονται μπροστά σε θανάτους, τη νοσηλεία ενός χρόνιου άρρωστου αγαπημένου προσώπου και την απώλεια ζωτικού εισοδήματος. Πάνω από ένα εκατομμύριο υποφέρουν από τις επιπτώσεις του covid, εκ των οποίων ένας στους 6 είναι πολύ άρρωστοι. Αφήστε κατά μέρος τις αλληλοκατηγορίες στην Downing Street, αυτό είναι ένα κατηγορητήριο εναντίον μιας ολόκληρης κυβέρνησης.

..Το Ηνωμένο Βασίλειο του Τζόνσον μαζί με τις ΗΠΑ του Τραμπ προειδοποιούν για τον σοβαρό κίνδυνο, όταν μια δράκα εμπόρων και ανίκανων που μισούν το κράτος, είναι στην κυβέρνηση».  «Είναι τελείως παλαβό ότι κάποιος σαν εμένα ήταν στη κυβέρνηση, όπως παλαβό είναι ότι ο Μπόρις Τζόνσον είναι εκεί»,κατέληξε από την πλευρά του ο Κάμινγκς.

 

Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr


(Visited 10 times, 1 visits today)

Read more:
Δηλητήριο...
Δηλητήριο… | Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close