Τεχνητή νοημοσύνη: Απελευθέρωση ή σκλαβιά για τους εργαζόμενους;

Permalink

Τα κρίσιμα ζητήματα από τη χρήση και τη κατάχρηση των νέων τεχνολογιών που εισάγονται στο εργασιακό περιβάλλον θα προσεγγίσει η διαδικτυακή συζήτηση που οργανώνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου με την υποστήριξη του TVXS, την Τετάρτη 9 Ιουνίου στις 19:00.

H πανδημία του κορονοϊού ανέδειξε την ανάγκη για την χρήση των νέων τεχνολογιών στην εργασία, πολλές φορές λύνοντας τα χέρια εργαζομένων και εργοδοτών. Αυτή τη νέα εμπειρία θα πρέπει σίγουρα να την αξιοποιήσουμε και στο μέλλον, με σκοπό να δώσουμε ώθηση εκ νέου στην οικονομία, που έχει πληγεί σοβαρά από τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης.

Όμως, πέραν των ωφέλιμων στοιχείων που προσδίδουν, οι νέες τεχνολογίες μπορούν να επηρεάσουν τις εργασιακές σχέσεις εις βάρος των εργαζομένων, απειλώντας παράλληλα τα δικαιώματα τους ή ακόμη και ωθώντας κάποιους στην ανεργία.

Από την οικονομία πλατφορμών μέχρι τους παραδοσιακούς χώρους εργασίας, ποιοι είναι οι κίνδυνοι και ποια τα οφέλη της χρήσης των νέων τεχνολογιών και της τεχνητής νοημοσύνης στη ζωή μας;

Απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα καθώς και σε ερωτήσεις πολιτών θα δώσουν οι:

  • Δώρα Κοτσακά (Δρ. Πολιτικής Κοινωνιολογίας, Συντονίστρια Παρατηρητηρίου Κοινών, Ινστιτούτο ΕΝΑ)
  • Βασίλης Κωστάκης (Καθηγητής Ομότιμης Παραγωγής στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Τάλιν και Ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Ιδρυτής του ερευνητικού συνεταιρισμού P2P Lab)
  • Πέτρος Παπακωνσταντίνου (Δημοσιογράφος και συγγραφέας)
  • Δρ.Κωνσταντίνος Πουλιάκας (Ανώτερος Εμπειρογνώμονας, Cedefop-Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης/Υπεύθυνος έρευνας για την ψηφιοποίηση, τεχνητή νοημοσύνη και το μέλλον της εργασίας)
  • Στέλιος Κούλογλου (Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία)

Παρέμβαση θα κάνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Αρβανίτης.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης, που θα μεταδοθεί ζωντανά από το tvxs.gr, θα έχει η δημοσιογράφος Νικόλ Λειβαδάρη.


(Visited 20 times, 1 visits today)

Read more:
41768540955_c83e00dbc8_b
Κούλογλου: Η κυβέρνηση είναι επιφυλακτική στο να ζητήσει αποζημίωση από την Novartis γιατί έχει να ξεπληρώσει γραμμάτια

“Τώρα που υπάρχει ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με τον οποίο η Novartis παραδέχεται την ενοχή της, είναι ανεξήγητο γιατί η ΝΔ...

Close