Κούλογλου: Ανησυχούν οι αποκαλύψεις για επιστράτευση. Γιατί αντί για έκτακτα μέτρα έβγαζε selfie ο πρωθυπουργός;

Permalink

Για την κακή διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνησης και τις διακοπές της κυβερνητικής εκπροσώπου, τη θετική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και τα έγγραφα που έρχονται στο φως για πιθανή επιστράτευση ή τις πληροφορίες για αναστολή άρθρων του Συντάγματος, έκανε λόγο ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας το Σάββατο στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» και το δημοσιογράφο Κώστα Σαββόπουλο.

«Σίγουρα θα υπάρξουν Ιφιγένειες, ετοιμάζονται ήδη. Αν δει κανείς ακόμη και τα μέσα ενημέρωσης, φαίνονται ήδη τα πρόσωπα που θα θυσιαστούν.

Στο προχθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού, χάθηκε το πρώτο ενικό πρόσωπο και για πρώτη φορά υιοθετήθηκε ο πρώτος πληθυντικός» είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε τρία λεπτά διαγγέλματος είπε τρεις φορές τη λέξη «δυστυχώς» αλλά δεν αρκεί αυτό». O πρωθυπουργός λέει ότι η χώρα λόγω το καύσωνα και της ξηρασίας είχε μετατραπεί σε μπαρουταποθήκη, Θα ρωτήσει κανείς απο τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ τον πρωθυπουργό, γιατί τότε, αντί να πάρει έκτακτα μέτρα, έστελνε selfie από τις παραλίες; Η κυβερνητική εκπρόσωπος αγνοείται. Και μόνο το γεγονός ότι την έστειλαν σε διακοπές, είναι χαρακτηριστικό της αμεριμνησίας και της ανικανότητας διαχείρισης αυτής της κρίσης. Νομίζω ότι, όταν ξέσπασε η κρίση, δεν την έφεραν πίσω για να μην απαντάει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων».

«Από τη δική του την πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει καλά και κρατά χαμηλά τους τόνους γιατί δεν είμαστε σαν κι αυτούς. Στις πυρκαγιές του 2017 ο κ. Μητσοτάκης δήλωνε «οργή για την ανικανότητα» της τότε κυβέρνησης. Αυτή τη στιγμή η χώρα κινδυνεύει και πρέπει να υποστείλουμε την κριτική και να την αφήσουμε για αργότερα».

 

Ανησυχία για τις πληροφορίες για επιστράτευση ή αναστολή άρθρων του Συντάγματος

 

Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του για τις προθέσεις της κυβέρνησης γύρω από πιθανή επιστράτευση ή αναστολή άρθρων του Συντάγματος. «Είναι αρκετά ανησυχητικό ότι με τους ανέμους τα πράγματα δεν φαίνεται να καλύτερεύουν. Μόλις είδα στο tvxs.gr ένα απόρρητο έγγραφο εξαιρετικά επείγον με ημερομηνία 3/8/2020 που κάνει λόγο για επιστράτευση των υγειονομικών».

Στη συνέχεια υπενθύμισε ότι η Εστία ανέφερε στο πρωτοσέλιδό της ότι υπάρχουν εισηγήσεις προς τον Πρωθυπουργό για επιβολή κατάστασης πολιορκίας, με αναστολή άρθρων του Συντάγματος. «Θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται ή λάθος πληροφορίες ή συμβουλές αφρόνων προς τον Πρωθυπουργό γιατί κάτι τέτοιο θα μας πήγαινε σε άλλες καταστάσεις».

 

Είχε δημιουργηθεί πλασματική εικόνα για τις ικανότητες της κυβέρνησης και καταρρέει

 

Για πλασματική εικόνα που είχε δημιουργηθεί για τις ικανότητες της κυβέρνησης, η οποία εικόνα καταρρέει κατά τη διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών σε όλη τη χώρα, έκανε λόγο ο Στέλιος Κούλογλου, απαντώντας σε ερώτηση για τη διαχείριση των πυρκαγιών.

Όπως σημείωσε, πριν την «κρίση των συνόρων» και την έλευση της πανδημίας, όταν και αντέδρασε αυτοματοποιημένα αλλά με επιτυχία, η κυβέρνηση αδυνατούσε να λύσει ακόμη και το μικρότερο πρόβλημα ενώ υπενθύμισε το βιβλίο του «Η βίβλος του Μωυσή» όπου απαριθμεί τις άστοχες κινήσεις και γκάφες του πρώτου ενάμιση χρόνου της κυβέρνησης ΝΔ.

Η αιτία της καταστροφικής διαχείρισης της πυρκαγιάς, σύμφωνα με τον Στέλιο Κούλογλου είναι η «αλαζονεία σε συνδυασμό με την εντύπωση οτι τα ΜΜΕ μπορούν να εξωραΐσουν τα πάντα αλλά και η ανικανότητα», η οποία τώρα ξεδιπλώνεται.

 

Λοιδωρήθηκαν οι προτάσεις Τσίπρα για την αντιμετώπιση του καύσωνα

 

Υπενθύμισε, τέλος, ότι πριν τον καύσωνα και αρκετά έγκαιρα ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει να ληφθούν έκτακτα μέτρα και να μην πάνε στη δουλειά τους τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι, πρόταση που λοιδορήθηκε αλλά αποδείχθηκε σωστή. «Δεν είναι η πρώτη φορά και ξέρω ότι έχουν γίνει και άλλες τέτοιες προτάσεις από ηγέτες της αντιπολίτευσης για κοινή διαχείριση σε θέματα αυξημένους ενδιαφέροντος που έχουν απορριφθεί από τον κύριο Μητσοτάκη σε μια λογική αχαλίνωτης εγωπάθειας». Η αλαζονεία είναι κακός σύμβουλος, προσέθεσε.

 

Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη: https://soundcloud.com/stelios-kouloglou/1055-07082021a


(Visited 14 times, 1 visits today)

Read more:
Δεν είναι αθώοι...
Δεν είναι αθώοι… | Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close