Κούλογλου για Μίκη Θεοδωράκη: Ο τελευταίος των μεγάλων της γενιάς της Αντίστασης

Permalink

«Έφυγε ο τελευταίος των μεγάλων της γενιάς της Αντίστασης. Κλείνει έτσι ένας κύκλος από πολύ μεγάλες προσωπικότητες της Αριστεράς που με την δράση τους, είτε αυτή ήταν πολιτική ή πολιτιστική, σφράγισαν την πορεία της χώρας. Ακόμη και αυτοί που μίσησαν το έργο του έχουν επηρεαστεί από αυτόν», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέλιος Κούλογλου μιλώντας για το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη στον Flash FM Θεσσαλονίκης και στον Γ. Μαγκριώτη.

Κληθείς να τοποθετηθεί για την υπουργοποίηση του Αθ. Πλεύρη, ο ευρωβουλευτής δήλωσε ότι «οι λόγοι του κ. Μητσοτάκη για την επιλογή του κ. Πλεύρη για το Υπουγείο Υγείας είναι δυο: Πρώτα είναι το φλερτ με την ακροδεξιά μερίδα των ψηφοφόρων και κατά δεύτερον ότι ο κ. Πλεύρης στο Υπουργείο Υγείας καλείται να εφαρμόσει μια καινούρια καταστροφική πολιτική, που οι εκπρόσωποι της λαϊκής Δεξιάς, όπως ο κ. Κικίλιας, δεν ήταν διατεθειμένοι να εφαρμόσουν. Αναφέρομαι φυσικά στην ιδιωτικοποίηση της υγείας».

«Υπάρχει ένα τρίπτυχο: η ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης, η ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και η ιδιωτικοποίηση της Υγείας. Αυτό θα μπορούσε να το κάνει μόνο κάποιος αδίστακτος, κάποιος που επειδή βρέθηκε από το πουθενά στη θέση του υπουργού δεν θα πει όχι. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση», εξήγησε ο ευρωβουλευτής και συνέχισε:

«Αυτό που έχει ο κ. Μητσοτάκης στο μυαλό του είναι μια νεοφιλελεύθερη απορρύθμιση. Ένας ορθολογισμός στα περιφερειακά νοσοκομεία μπορεί χρειάζεται, αλλά όχι η συρρίκνωση που σχεδιάζεται και σίγουρα όχι σε περίοδο πανδημίας. Έπρεπε να ενισχυθεί το σύστημα υγείας αλλά αντιθέτως χρησιμοποιείται το εμβόλιο για να το αποδυναμώσει. Ο πρωθυπουργός έβαλε επικεφαλής έναν άνθρωπο που θα συγκρουστεί με το υγειονομικό προσωπικό και με τους συνδικαλιστές, που σε όλους τους νεοφιλελεύθερους είναι απεχθείς. Πρόκειται για μια συνειδητή επιλογή, καταστροφική για την δημόσια υγεία».

Ωστόσο, όπως παρατήρησε ο Στ. Κούλογλου, διατυπώνεται ένα ακόμη ερώτημα από την υπουργοποίηση του κ. Πλεύρη: «Ο πρωθυπουργός με ευθύνη του ανέδειξε σε θέσεις υπουργών τους τρεις σωματοφύλακες της ακροδεξιάς, τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Βορίδη και τον κ. Πλεύρη. Όσοι νιώθουν κεντρώοι και ψήφισαν ΝΔ τώρα αισθάνονται καλά;»

Τέλος, σχολιάζοντας τις επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ο ευρωβουλευτής τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για τον μετασχηματισμό του σε ένα σύγχρονο αριστερό κόμμα, ούτε έχει αναλύσει σωστά το κυβερνητικό παρελθόν του, ούτε συνειδητοποιήσει ότι έχει πλέον παρελθόν και κρίνεται για αυτό, ούτε έχει καταστρώσει νέο πρόγραμμα, ούτε έχει ανανεώσει το πολιτικό προσωπικό. Δεν έχει πει ο Αλέξης Τσίπρας με ποιους θα κυβερνήσει αν κληθεί εκ νέου να το κάνει. Το αποτέλεσμα αυτών είναι ότι ενώ έχουμε να κάνουμε με μια τελείως ανίκανη κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κερδίζει από αυτή την ανικανότητα. Είναι ένα καμπανάκι που πρέπει να το ακούσει».

Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη: https://soundcloud.com/stelios-kouloglou/flash-994-02092021

(Visited 2 times, 1 visits today)

Read more:
29481713794_520f5459fa_z
Κούλογλου σε Κομισιόν: Θα πληρώσουν Ουγγαρία και Πολωνία 250.000 ευρώ ανά πρόσφυγα;

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κουλογλου, ζητώντας να μάθει πως θα αντιμετωπιστεί η περίπτωση της Ουγγαρίας...

Close