Με αφορμή τις αποδοκιμασίες στη Μητρόπολη: μπορεί να συνέλθει, «ουφ», ο Μητσοτάκης;

Permalink

Το Μέγαρο Μαξίμου πρέπει να είναι πολύ εκνευρισμένο, για να ασχολείται τόσο με τις αποδοκιμασίες κατά του Μητσοτάκη, στην κηδεία του Μίκη. Το έχουν πάθει και άλλοι πρωθυπουργοί, σχεδόν όλοι τα τελευταία 15 χρόνια. Μάλιστα τις διαμαρτυρίες κατά του Τσίπρα, για τη συμφωνία των Πρεσπών, είχε υποδαυλίσει η αντιπολιτευόμενη τότε ΝΔ και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης.

Τέτοια περιστατικά πρέπει ασφαλώς να αποφεύγονται, και μάλιστα σε κηδείες. Αλλά ο εκνευρισμός του πρωθυπουργού, που διαμαρτυρήθηκε στον γραμματέα του ΚΚΕ επειδή «εσείς είχατε την ευθύνη», δείχνει ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί γενικότερα να διαχειριστεί την αποδοκιμασία. Διαφορετικά, θα είχε διατηρήσει την ψυχραιμία του, αποφεύγοντας να διογκώσει με τη στάση του το περιστατικό.

Η σταδιακή απώλεια της πρωθυπουργικής ψυχραιμίας έχει παρουσιαστεί εδώ και αρκετές εβδομάδες, Ξεκίνησε με το διάγγελμα για τις πυρκαγιές, όταν έριξε στην ουσία λευκή πετσέτα, δηλώνοντας ότι δεν μπορούσε να προστατέψει τις περιοχές που καίγονταν. Πήγε να το μαζέψει στο φιλικό περιβάλλον της συνέντευξης τύπου όταν η θάλασσα έσβησε τις φωτιές, αλλά εκνευρίστηκε με την πρώτη «ενοχλητική» ερώτηση.

Διαβάστε επίσης, «Δυστυχώς καήκαμε»: η αλαζονεία είναι κακός σύμβουλος, κ. Μητσοτάκη

Οι κινήσεις που έγιναν μετά τις πυρκαγιές είναι σπασμωδικές. Δεν πρόκειται μόνο για το φιάσκο Αποστολάκη, αυτό τουλάχιστον είχε την επικοινωνιακή πονηριά και υστεροβουλία όλων των κινήσεων του κυβερνητικού επιτελείου. Όλη η ιστορία του ανασχηματισμού, που προαναγγέλθηκε πομποδώς αλλά μετά κανείς δεν ήξερε αν και πότε θα γίνει,  με τον πήχυ να τοποθετείται ψηλά από το Μαξίμου για να καταντήσει στον Πλεύρη υπουργό Υγείας, δείχνουν παντελή έλλειψη όχι μόνο ψυχραιμίας αλλά και μειωμένες ικανότητες: με την πρώτη δυσκολία, η κυβέρνηση πνίγεται σε μια κουταλιά νερό.

«Ουφ! Επέστρεψε.. », ήταν ο τίτλος στα -πολύ φιλομητσοτακικά- προχθεσινά Νέα, άρθρου που διαπίστωνε ότι ο κ. Μητσοτάκης με τις κινήσεις του «όλη την περασμένη εβδομάδα ήταν απών».  Αλλά στα Νέα είναι πολύ πιο εύκολο να επανέλθεις, από ότι στην κοινή γνώμη. Οι μυστικές έρευνες που παραγγέλνει το Μέγαρο Μαξίμου δείχνουν πτώση της πρωθυπουργικής δημοφιλίας. Το ίδιο προκύπτει και από τη σχετική, ενδιαφέρουσα έρευνα που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η εταιρεία prorata: το μόνο που φαίνεται να επιβραδύνει την πτώση κ. Μητσοτάκη, είναι ότι οι αντίπαλοι πολιτικοί αρχηγοί δεν βελτιώνουν τη δική τους (οι πίνακες στο τέλος)

Με την πλήρη ανικανότητα του -πλαστού- επιτελικού κράτους και του επικεφαλής του, όπως αποκαλύφτηκε τελευταία, οι πολίτες έχουν αρχίσει να υποπτεύονται σοβαρά ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός. Δεν τον έχουν δει ακόμη χωρίς σώβρακα, όπως τους παλιούς βασιλείς στα θεατρικά έργα. Αλλά όταν αρχίσει το γλίστρημα, δεν χρειάζεται καμιά φορά παρά μια λάθος κίνηση που θα λειτουργήσει σαν καταλύτης. Ιδίως αν επιμένεις στα ίδια λάθη, συμπέρανε πιστός πρωθυπουργικός αρθρογράφος (Γ.Παπαχρήστος) στο Βήμα, καταλήγοντας:

«Συμπέρασμα: στην πολιτική κανένα λάθος δεν είναι καταστροφικό, αρκεί να μην επιμένεις ότι δεν ήταν λάθος. Και επίσης καλό είναι να μην ξεχνάς ποτέ ότι μια ανάσα από τη δημοφιλία καραδοκεί η αποστροφή… ».

 

 

 

 

Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr

 


(Visited 7 times, 1 visits today)

Read more:
311128-screen_shot_2020-02-18_at_5.28.44_m.m.
Κούλογλου για τουρισμό: Πρώτη φορά βλέπω υφυπουργό να αποκαλεί τον υπουργό του επικίνδυνο

“Ο υπουργός Τουρισμού διαχώρισε τα νησιά σε επικίνδυνα, λιγότερο επικίνδυνα και πιο ασφαλή, και ο υφυπουργός Τουρισμού είπε ότι όποιος...

Close