Κούλογλου για πολιτικές εξελίξεις: «Η αριστερά δεν πρέπει να στρουθοκαμηλίζει: ο Μητσοτάκης είναι επικίνδυνος αντίπαλος»

Permalink

«Η εξαγγελία της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λέιεν, για την ενίσχυση των συστημάτων υγείας είναι στη σωστή κατεύθυνση και είναι σε άλλο μήκος κύματος από όσα λέει ο Έλληνας πρωθυπουργός», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 μιλώντας στο Κόκκινο και τον Κώστα Σαββόπουλο, υπενθυμίζοντας ότι στην χώρα μας δεν λειτουργούν ΜΕΘ, που είναι έτοιμες, γιατί δεν έχει προσληφθεί εξειδικευμένο προσωπικό.

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι πιο δεξιά από την πρόεδρο της Κομισιόν, η οποία παρότι συντηρητικών πολιτικών καταβολών παίρνει σημαντικές αποστάσεις από τον Όρμπαν της Ουγγαρίας. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όπου ανήκει και η ΝΔ, κάνει προσπάθεια να απομακρυνθεί από ακροδεξιές λογικές. Ο κ. Μητσοτάκης αντιθέτως τις πλησιάζει. Οι πολιτικές που ακολουθούνται στο προσφυγικό,η καθυστερημένη αντίδραση και η άφεση αμαρτιών στον μπογδανισμό αυτό δείχνει», δήλωσε ακόμη ο Στ. Κούλογλου και συνέχισε:

«Η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης τρέμουν την ακροδεξιά. Φοβούνται ότι υπάρχουν κινήσεις που μπορεί να καταλήξουν δεξιότερα της ΝΔ και ανάμεσα στο χώρο με τον κ. Βελόπουλο. Η μακρόχρονη απουσία του κ. Κυρανάκη, που έτρεχε να υπερασπιστεί την κυβέρνηση με την κάθε ευκαιρία, επίσης σχολιάστηκε ως ότι μπορεί να οδηγήσει σε νέο κόμμα, αν και ο ίδιος το διέψευσε. Ακόμη και φιλικές εφημερίδες σήμερα γράφουν κατά του Μπογδάνου. Η ανοχή του κ.Μητσοτάκη ενισχύει τις ακροδεξιές απόψεις».

Κληθείς να σχολιάσει εάν τα μέτρα ενίσχυσης που εξήγγειλε η κυβέρνηση κρύβουν ένα πανικό στο Μέγαρο Μαξίμου, ο ευρωβουλευτής παρατήρησε πως «δεν επικρατεί πανικός στο επιτελείο Μητσοτάκη. Δουλεύουν πολύ επαγγελματικά, κάνουν συνεχείς έρευνες και δημοσκοπήσεις. εντοπίζουν τα θέματα που υστερούν στην κοινή γνώμη και κάνουν διορθωτικές κινήσεις. Είναι ίσως το μόνο που κάνουν με επαγγελματισμό. Δεν πρέπει να τους υποτιμάει κανείς, διότι ακόμη και αν υπάρχουν επιφυλάξεις για τα μέτρα ενίσχυσης που ανακοινώθηκαν και την αποτελεσματικότητα τους, και μόνο η εξαγγελία τους δημιουργεί ένα κλίμα.

Για τους νέους τα 50GB μπορεί να μην είναι κάτι το σημαντικό ή ομοίως και το “πρώτο ένσημο”, αλλά δημιουργεί την εντύπωση ότι “να, αυτοί ενδιαφέρονται να κάνουν κάτι για εμάς”. Η νεολαία είναι βασική τους προτεραιότητα, επιδιώκουν να μετριάσουν την αρνητική εικόνα που έχουν οι νέοι για την κυβέρνηση.

Το βασικό στην επικοινωνία δεν είναι τόσο να εξαγγέλλεις μέτρα που είναι υλοποιήσιμα, αλλά μέτρα που προκαλούν συζήτηση. Οι διαφημιστές ψάχνουν ιδέες, τρόπο να συζητηθεί το προϊόν τους. Το ίδιο κάνει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Είναι σαν τα απορρυπαντικά. “Αυτό το κόμμα ξεπλένει καλύτερα”. Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η προσπάθεια διόρθωσης της εικόνας Μητσοτάκη συμπίπτει με την επιστροφή του Αμερικάνου συμβούλου του με τον οποίο περιόδευσαν μαζί.

Ο κ. Μητσοτάκης πήγε στη Θεσσαλονίκη με έτοιμο σενάριο που δουλευόταν επί μια εβδομάδα στο Μαξίμου. Είχαν βάλει νέους στην πρώτη σειρά και πίσω τους πρώην πρωθυπουργούς. Στις γιγαντοοθόνες έκαναν παρέλαση νέοι που πιο πολύ θα θύμιζαν κνίτες παρά οννεδίτες. Είναι στρατηγική που φέρνει αποτελέσματα. Ο κ. Μητσοτάκης είναι επικίνδυνος αντίπαλος και δεν πρέπει να υποτιμάται.

Την ίδια στιγμή, ο Στέλιος Κούλογλου παρατήρησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καρπώνεται τη φθορά της κυβέρνησης. Αυτό διαπιστώνεται από πολλές σοβαρές εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Αυτό θα αλλάξει με μια νέα στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι στιγμής εδώ και δύο και πλέον χρόνια δεν έχει βρει τα πατήματα του. Δεν εξηγήσει τι έκανε καλά και τι όχι όταν κυβέρνησε. Δεν έχει εξηγήσει γιατί δημιουργήθηκε το αντιΣΥΡΙΖΑ ρεύμα, και δεν έχει πει με ποιο πρόγραμμα και ποιο ανανεωμένο πολιτικό προσωπικό θα κυβερνήσει, αν κληθεί να το κάνει ξανά.

Τέλος, πρέπει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει χάσει πολιτικό κεφάλαιο τα τελευταία δύο χρόνια και εξαιτίας της πολιτικής φθοράς που επέφερε η διακυβέρνηση, να κάνει μια συστηματική προσπάθεια βελτίωσης του προφίλ του. Είναι το βασικό όπλο του ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να το κάνει. Όλα αυτά, πρέπει να γίνουν με το μεθοδικό τρόπο και την μελέτη του κοινωνικού σώματος και των τάσεων, που ακολουθεί η ΝΔ.Όχι για να υποκλιθούμε στις μετρήσεις, αλλά για να ξέρουμε τι πραγματικά συμβαίνει και να μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα. Η αριστερά δεν πρέπει να στρουθοκαμηλίζει όταν δεν της αρέσουν τα ευρήματα».


(Visited 15 times, 1 visits today)

Read more:
PANAGUENGL
«Panama Papers, ένας χρόνος μετά» στο Ευρωκοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες

Διάσκεψη για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής πραγματοποιεί την Τετάρτη 26 και...

Close