Κούλογλου: Η κριτική είναι μέρος της δημοκρατικής κουλτούρας της Αριστεράς και του Α.Τσίπρα

Permalink

«Εγώ είμαι 30 χρόνια στη δημοσιογραφία, έχω βραβευτεί στην Ελλάδα και διεθνώς, και κανείς δεν θα μου αφαιρέσει το δικαίωμα του λόγου. Αυτό έκανα πάντα, και αυτό θα συνεχίσω να κάνω χωρίς φόβο και πάθος. Θα μου πείτε τώρα είσαι ευρωβουλευτής. Οι ευρωβουλευτές δε πρέπει να λένε την αλήθεια και αυτό που πιστεύουν, ώστε να συμβάλουν, στο καλό της χώρας αλλά και της παράταξης;», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, σε συνεντεύξεις του στο Action 24 και στους Σταμάτη Ζαχαρό και Κατερίνα Δούκα, και στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 και στην Ασπασία Βούζη, για τις αντιδράσεις που προκάλεσε το άρθρο του στο Tvxs με τίτλο «ΔΕΘ: Ισοπαλία μετά από έναν ανιαρό αγώνα».

«Δε θέλω να ασχοληθώ με τις αναρτήσεις του κ. Πολάκη, υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα για να συζητήσουμε. Από την λογοδιάρροια του Facebook, είμαι εμβολιασμένος» συμπλήρωσε ο Στ. Κούλογλου σχετικά με την ανάρτηση του κ. Πολάκη στο Facebook. «Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχει διαφορετική, δημοκρατική νοοτροπία, όπως και ένα μεγάλο κομμάτι της δημοκρατικής αριστεράς. Με αφορμή ένα παλιότερα ανυπόγραφο άρθρο στο Tvxs, που νόμισε ότι ήταν δικό μου, μου έγραψε ότι “δεν με ενοχλεί ούτε η κριτική ούτε η διαφωνία σου με επιλογές μου” και δεν είχε πρόβλημα να την υπογράφω.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν εννοούσε στο άρθρο του ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να κάνει πίσω σε μία πιθανή πρωθυπουργοποίησή του στην περίπτωση «προοδευτικής κυβέρνησης», ο Στέλιος Κούλογλου διευκρίνισε πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε μια προοδευτική διακυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός. Έχει εμπειρία, είναι πολύ καλός σε αυτή τη δουλειά. Απλώς έγραψα στο άρθρο, ο καθένας μπορεί να το διαβάσει, ότι επικοινωνιακά, αν άφηνε ανοιχτό το θέμα απαντώντας στη σχετική ερώτηση, τα ΜΜΕ θα είχαν πυροδοτήσει το ενδιαφέρον και θα είχε έρθει το ζήτημα της προοδευτικής διακυβέρνησης στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης…

…Και όσο για την ισοπαλία, που έγραψα είναι ότι οι αναμετρήσεις στη ΔΕΘ ευνοούν τον εκάστοτε πρωθυπουργό γιατί μπορεί να εξαγγείλει μέτρα με άμεση εφαρμογή. Η αξιωματική αντιπολίτευση παίζει δηλαδή εκτός έδρας και η ισοπαλία είναι καλό αποτέλεσμα. Οι άλλοι πιστεύουν ότι ήταν θρίαμβος, ας μας επιτρέψουν να λέμε την άποψη μας».

Δείτε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη στο Action24: https://youtu.be/7PjepKhyG8A
Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη στην ΕΡΤ3: https://soundcloud.com/stelios-kouloglou/3-102fm-21092021

(Visited 18 times, 1 visits today)

Read more:
Screen Shot 2019-07-19 at 16.02.53
Κούλογλου στην εφημερίδα Politico: Στις τρεις ζωές, πεθαίνεις

Ένα από τα μέτρα της Κομισιόν για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας στα κράτη-μέλη ήταν και η χαλάρωση...

Close