Ο Σασσόλι απαιτεί «σαφείς εξηγήσεις» από τις ΗΠΑ για την άρνηση χορήγησης βίζας στον Στ. Κούλογλου

Permalink

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασσόλι ζητά «σαφείς εξηγήσεις» από τον υπηρεσιακό πρέσβη των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες για τους λόγους για τους οποίους ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, δεν λαμβάνει βίζα προκειμένου να ταξιδέψει στις ΗΠΑ, όπως πληροφορήθηκε η EURACTIV.

Ο ευρωβουλευτής, μέλος της ευρωπαϊκής ομάδας της Αριστεράς, δεν έχει λάβει βίζα για να ταξιδέψει στις ΗΠΑ ακόμη και για αποστολές που αποτελούν μέρος των κοινοβουλευτικών του δραστηριοτήτων από τότε που εξελέγη ευρωβουλευτής το 2014.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό ήταν πριν από μερικές εβδομάδες, όταν του αρνήθηκαν τη χορήγηση βίζας για να ταξιδέψει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

«Σεβόμενος πλήρως τις διαδικασίες χορήγησης βίζας από τις ΗΠΑ, εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα ήθελα να σας ζητήσω να δώσετε στον κ. Κούλογλου σαφείς εξηγήσεις για τις αποφάσεις να μην του χορηγείται βίζα», έγραψε ο Σασσόλι σε επιστολή που είδε η EURACTIV.

Ο Σασσόλι τόνισε ότι αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη και να αποκλειστεί η εντύπωση ότι «θα μπορούσε να είναι η δουλειά του ως δημοσιογράφος, η βασική αιτία των επανειλημμένων απορρίψεων των αιτήσεων βίζας του».

«Το γεγονός να μη χορηγείται βίζα στις ΗΠΑ σ” έναν εκλεγμένο ευρωβουλευτή είναι ατυχές», κατέληξε ο Σασσόλι.

Ενοχλητικά ντοκιμαντέρ;

Η EURACTIV ρώτησε τον Στ. Κούλογλου γιατί ο Σασσόλι, πρώην δημοσιογράφος και ο ίδιος στην Ιταλία, αναφέρεται στην επιστολή στην προηγούμενη δραστηριότητά του ως δημοσιογράφου, αλλά ο ευρωβουλευτής δεν μπορούσε να δώσει κάποια εξήγηση και δήλωσε ότι δεν γνωρίζει γιατί του έχει στερηθεί η αμερικανική βίζα.

«Αυτό που ξέρω είναι ότι δεν έχω κανένα σκελετό στην ντουλάπα μου και η άρνηση χορήγησης βίζας είναι πιθανότατα αντίποινα λόγω του δημοσιογραφικού μου παρελθόντος», δήλωσε.

«Γνωρίζω επίσης ότι οι αμερικανικές αρχές έχουν διαμαρτυρηθεί στις ελληνικές για διάφορα ντοκιμαντέρ που παρήγαγα στο παρελθόν, όπως τα ντοκιμαντέρ “25 ψέματα για να πουλήσουν έναν πόλεμο”, “Whisteblowers” και “Apology of an economic hit man”», πρόσθεσε ο Κούλογλου.


(Visited 91 times, 1 visits today)

Read more:
20 fevr
Σαν σήμερα 20 Φεβρουαρίου – Απόσπασμα από την «Κενή Διαθήκη του Μωυσή»

Η «κενή διαθήκη του Μωυσή» είναι το νέο βιβλίο του Στέλιου Κούλογλου, εμπλουτισμένο με 25 απολαυστικές γελοιογραφίες του Γιάννη Δερμεντζόγλου,...

Close