Ερώτηση Κούλογλου σε Κομισιόν-Σχοινά για την επίθεση στον Η. Μόσιαλο

Permalink

Ερώτηση προς την Κομισιόν κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, για την επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής Η. Μόσιαλος, μετά την σατιρική ανάρτηση του με θέμα τον εμβολιασμό και τα Χριστούγεννα. Η ερώτηση αφορά ειδικότερα τον Επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά, αρμόδιο για τον Ευρωπαϊκό Τρόπο Ζωής.

Ο ευρωβουλευτής, επισημαίνοντας ότι την ανάρτηση του κ. Μόσιαλος καταδίκασε η ελληνική ορθόδοξη Εκκλησία, βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και η αρμόδια υπουργός Παιδείας, σχολιάζει πως «η υπόθεση πήρε διαστάσεις και θύμισε την εκστρατεία των φανατικών ισλαμιστών στα σατιρικά σκίτσα του Charlie Hebdo. Ο ίδιος ο κ. Μόσιαλος υποχρεώθηκε να απολογηθεί δημοσίως. Η ελευθερία έκφρασης, σκέψης, συνείδησης και θρησκείας προστατεύεται ρητά από το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε».

Σημειώνεται, ότι για το θέμα ο ευρωβουλευτής ενημέρωσε και την Διακομματική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα ΜΜΕ, της οποίας είναι μέλος.

Ολόκληρη η ερώτηση του ευρωβουλευτή Στ. Κούλογλου:

Νέο επεισόδιο περιορισμού της ελευθερίας έκφρασης και παραβίασης της θρησκευτικής ελευθερίας σημειώθηκε στην Ελλάδα. Ο καθηγητής του LSE και εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας, Ηλίας Μόσιαλος, ανάρτησε στο Facebook ανώδυνο σατιρικό σκίτσο για την γέννηση του Χριστού, με στόχο την ενίσχυση των εμβολιασμών [1].

Το σκίτσο καταδίκασε η ελληνική ορθόδοξη Εκκλησία, βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και η αρμόδια υπουργός Παιδείας. (Σημειώνω ότι είχα επισημάνει με ερώτηση μου την απόφαση της για μάθημα θρησκευτικών αποκλειστικά για ορθόδοξους χριστιανούς, που αντίκειται στο ελληνικό Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου [2], και συνολικές αποκλίσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης από τη Σύσταση της 22ας Μαΐου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες).

Η υπόθεση πήρε διαστάσεις και θύμισε την εκστρατεία φανατικών ισλαμιστών στα σατιρικά σκίτσα του Charlie Hebdo. Ο ίδιος ο κ. Μόσιαλος υποχρεώθηκε να απολογηθεί δημοσίως. Η ελευθερία έκφρασης, σκέψης, συνείδησης και θρησκείας προστατεύεται ρητά από το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε.

  • Ανησυχεί η Επιτροπή για την παραβίαση της αρχής της θρησκευτικής ελευθερίας στην Ελλάδα;
  • Τι σκοπεύει να κάνει για να προστατέψει τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής και τις κοινές αξίες από σκοταδιστικές επιθέσεις σε κράτος-μέλος που εκδηλώνονται μάλιστα και από κυβερνητικούς παράγοντες;
[1] https://www.facebook.com/i.mos2020/posts/4698401936865722
[2] https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/E-9-2019-003491_EL.html


(Visited 15 times, 1 visits today)

Read more:
333220-confresarmy
Είναι πλέον οι ΗΠΑ ακυβέρνητες πολιτείες; | Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr

«Θα επιστρέψω με τον ένα ή τον άλλο τρόπο» υποσχέθηκε στους συγκεντρωμένους οπαδούς του ο Ντόναλτ Τραμπ, λίγο πριν αποχωρήσει...

Close