Τα λαμόγια της ευρωπαϊκής δεξιάς, ο Κύρτσος και ο ΣΥΡΙΖΑ

Permalink

Το σκάνδαλο είναι τυπικό για την ευρωπαϊκή δεξιά. Η περιφερειάρχης της Μαδρίτης  Ισαμπέλ Ντίαθ Αγιούσο είναι μεγαλοστέλεχος του Ισπανικού Λαϊκού Κόμματος. Είναι αυτή η ψιλο-ψεκασμένη, για τη νίκη της οποίας πανηγύριζαν και τα ελληνικά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, επειδή κέρδισε στις εκλογές τον Πάπλο Ιγκλέσιας, των Podemos.

Η Ισαμπέλ λοιπόν, έκανε ότι κάνει η δεξιά σε όλη την Ευρώπη την εποχή της πανδημίας: απευθείας αναθέσεις. Και έδωσε τη δουλειά, εκεί που συνηθίζει η δεξιά, ιδίως στη νότια Ευρώπη: στον αδελφό της. Ο Τομάς Ντίαθ Αγιούσο, κατηγορείται ότι εισέπραξε μίζα ύψους 280.000 για να αγοραστούν μάσκες με την απευθείας ανάθεση που του έδωσε ..η αδελφή του.

Η Αγιούσο κραύγασε στην αρχή για «σκευωρία» (αν σας θυμίζει κάτι). Στο τέλος παραδέχθηκε ότι ο αδελφός της πήρε προμήθεια ..μόλις 55.850 ευρώ, την οποία χαρακτήρισε νόμιμη. Το αν το νόμιμο είναι και ηθικό, είναι για τη δεξιά ψιλά γράμματα.

Διαβάστε επίσης:Περί διαφθοράς: Τυχαίο; Δεν νομίζω…

Συγχρόνως, η περιφερειάρχης είναι σε κόντρα με τον αρχηγό του Λαϊκού Κόμματος Πάμπλο Κασάδο και δεν έχει κρύψει τις φιλοδοξίες της για την ηγεσία του κόμματος. Από την πλευρά του, ο Κασάδο κατηγορείται ότι προσέλαβε ιδιωτικούς ντετέκτιβ για να παρακολουθήσουν (αν σας θυμίζει κάτι) τον αδελφό και άλλοι συνεργάτες της Αγιούσο.

Στη διαμάχη που ξέσπασε πήραν μέρος και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος, παίρνοντας τη θέση υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς και ζητώντας έκτακτο συνέδριο για να αποφασίσει για την ηγεσία.

Μέσα στον γενικό πανικό, αποκαλύφθηκε από το πολύ καλό site Publico, ότι η Περιφέρεια της Μαδρίτης αποφάσισε μυστικά και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, την αγορά  αναπνευστήρων,  από εταιρεία στην οποία είναι διευθυντής ο συνέταιρος της μαμάς.. της περιφερειάρχη!

Διαβάστε επίσης:Παραίτηση Κουρτς: η ακαταμάχητη ροπή της ευρωπαϊκής δεξιάς προς τη διαφθορά

Σε αυτό το πάρτι διαφθοράς δεν συμμετέχει μόνο το πολύ διεφθαρμένο Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας, αλλά όλη η ευρωπαϊκή δεξιά, από τον Σαρκοζί μέχρι τον Κουρτς. Και σε αυτό το περιβάλλον, ο Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωκοινοβούλιο, στο οποίο ανήκουν και το ισπανικό Λαϊκό Κόμμα και η ΝΔ, έσπευσε να πάρει θέση στη διαγραφή Κύρτσου, που είχε καταγγείλει ακριβώς κουκούλωμα διαφθοράς στην Ελλάδα:

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις αβάσιμες κατηγορίες κατά της ελληνικής κυβέρνησης από τον Γιώργο Κύρτσο. Τις θεωρούμε απαράδεκτες. Μετά από αυτά τα γεγονότα θα κινηθεί εσωτερική διαδικασία κατά του ευρωβουλευτή Κύρτσου». Ο κ. Βέμπερ δεν μελέτησε φυσικά τις κριτικές Κύρτσου, ούτε πήρε υπόψιν του την αυξανόμενη ανησυχία στις Βρυξέλλες, για την παραβίαση του κράτους δικαίου και τη χειραγώγηση των ΜΜΕ στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:Επιστολή Κύρτσου σε Βέμπερ: Ο Μητσοτάκης ακολουθεί μεθόδους Όρμπαν

Δεν υπάρχει προηγούμενο στο Ευρωκοινοβούλιο, ο πρόεδρος μιας Πολιτικής Ομάδας να παίρνει θέση υπέρ ενός πρωθυπουργού μιας άλλης χώρας και κατά του δικού του βουλευτή,  πριν μάλιστα τον ακούσει! Και υποθέτω ότι κανένα καταστατικό, ακόμη και του ΕΛΚ, δεν προβλέπει «εσωτερική διαδικασία», επειδή ένας ευρωβουλευτής έκανε κριτική στη χώρα του, για την κυβέρνηση της χώρας του!

Το πραγματικό πρόβλημα του κ. Βέμπερ είναι ότι το κόμμα του ελέγχει όλο και λιγότερες κυβερνήσεις των 27 κρατών μελών και ο κ. Μητσοτάκης του είναι απαραίτητος. Αλλά δεν πρέπει, τουλάχιστον, να κρατούνται τα προσχήματα;

ΥΓ. Με αφορμή τη συνέντευξη Τσακαλώτου, ξεκίνησε ξανά ένα κυνήγι μαγισσών και ένα άγριο μπούλινγκ εναντίον του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ! Το φαινόμενο είναι απαράδεκτο και δεν έχει καμία σχέση τις πρακτικές και τα ήθη της αριστεράς.

Αφορά όλες τις πλευρές, που  πρέπει να σεβαστούν τις διαφορετικές απόψεις: ο Ν. Φίλης δέχθηκε τελευταία ανοίκειες επιθέσεις, αλλά και αυτή η πλευρά καταφεύγει συχνά στα ίδια μέσα. Παράδειγμα, ένα άρθρο μου για την άποψη Φίλη ότι ο αυξημένος αριθμός θανάτων στη χώρα δεν πρέπει να αποτελεί «στοιχείο αντιπολίτευσης».

Είναι νομίζω καιρός η ηγεσία του κόμματος , ενόψει μάλιστα Συνεδρίου, να παρέμβει. Για να προφυλάξει, τουλάχιστον, την ιστορία του.

 

Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr


(Visited 11 times, 1 visits today)

Read more:
cyprus
Παράνομη αλλαγή τοπωνυμίων

Στο τουρκοκρατούμενο τμήμα της Κύπρου έχει επιβληθεί παρανόμως από το στρατό κατοχής αλλαγή των τοπωνυμίων. Ενδεικτικά: Γιαλούσα (Yenierenköy), Ακανθού (Tatlisu)....

Close