Κούλογλου: Ο Πούτιν θα γυρίσει ή με την Ουκρανία ή επί της

Permalink

«Ο Πούτιν πέρασε τον Ρουβίκωνα. Έχει εκθέσει την χώρα, την οικονομία της, τους ολιγάρχες με τις κυρώσεις. Αν δε γυρίσουν τα στρατεύματα του πίσω έχοντας επικρατήσει στην Ουκρανία, το μέλλον του θα είναι  πολύ δύσκολο», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στην τηλεόραση του Open και στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Ο Ρώσος Πρόεδρος «δύσκολα θα κάνει πίσω τώρα. Οι φραστικές υποχωρήσεις του Ζελένσκι ανοίγουν το δρόμο για μια διαπραγμάτευση, αλλά ο Πούτιν έχει παίξει όλα  τα χαρτιά στο τραπέζι και δεν έχει πολλά περιθώρια ελιγμών», ανέλυσε ο ευρωβουλευτής κι συνέχισε: «Μακάρι να επικρατήσει η λογική και η ψυχραιμία έστω και την τελευταία στιγμή, γιατί αυτή η κρίση δε συμφέρει ούτε τους Ουκρανούς, ούτε τους Ρώσους, ούτε κανέναν άλλο στο κόσμο. Φοβάμαι ωστόσο, μήπως υπάρξει κλιμάκωση και θα οδηγηθούμε προς μια μάχη του Κιέβου, που θα είναι καταστροφική».

Κληθείς να σχολιάσει την ευρωπαϊκή απαγόρευση των ρωσικών ΜΜΕ ο Στ. Κούλογλου δήλωσε αντίθετος. «Από τη μια πλευρά, αν και η Ρωσία απαντήσει ανάλογα, από που θα μαθαίνουμε τι συμβαίνει; Από τους πράκτορες της CIA και των Βρετανών; Εγώ εμπιστεύομαι περισσότερο τα δυτικά ΜΜΕ.

Από την άλλη πλευρά κανείς δε μπορεί να καθοριστούν εύκολα τα όρια της προπαγάνδας. Το 2003 στην εισβολή του Ιράκ, ακόμη και το BBC, ένα δημόσιο κρατικό κανάλι, έκανε προπαγάνδα υπέρ του πολέμου. Θα έπρεπε να είχε απαγορευθεί στις χώρες που ήταν αντίθετες στον πόλεμο; Τα ΜΜΕ με τον έναν ή τον άλλο τρόπο κάνουν προπαγάνδα. Ειδικά στον πόλεμο. Δε μπορούν να γίνονται στόχοι. Αυτή η τραγωδία ξεκίνησε με τον βομβαρδισμό της σερβικής ραδιοτηλεόρασης το 1999 από τους νατοϊκούς που έλεγαν ότι κάνει σερβική προπαγάνδα. Έκτοτε οι δημοσιογράφοι αντί να θεωρούνται παρατηρητές, αντιμετωπίζονται ως ενεργά συμμέτοχοι στην διαμάχη και γίνονται στόχοι. Αυτό πρέπει να σταματήσει».

Αναφερόμενος στον απόηχο της ακρόασης της πρώην επικεφαλής εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, στην Διακομματική Επιτροπή κατά της Διαφθοράς, ο ευρωβουλευτής, που είναι μέλος του προεδρείου της Επιτροπής, δήλωσε πως «οι διώξεις στους δικαστικούς και τους δημοσιογράφους κάνουν κακό στη χώρα, που καταρρέει στους διεθνείς δείκτες, αλλά και στην ΝΔ και στην εικόνα του κ. Μητσοτάκη, που έδωσε την κα Τουλουπάκη και τη Novartis στον κ. Σαμαρά, που ήθελε “να τους πάει μέχρι τέλους”, να παίζει και να είναι ήσυχος. Δεν είχε υπολογίσει προφανώς τις διεθνείς επιπτώσεις. Όταν διώκεις δημοσιογράφους και την εισαγγελέα που ερευνούσε την υπόθεση, πριν κλείσει η υπόθεση, αυτό δε δικαιολογείται στα μάτια των διεθνών παρατηρητών».

Δείτε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη στο Open: https://youtu.be/AOzPgaqMGXM
Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη στο Κόκκινο: https://soundcloud.com/stelios-kouloglou/1055-09032022a

(Visited 10 times, 1 visits today)

Read more:
366172-aristera-proti_niki
Γαλλικές εκλογές: η μισή νίκη της Αριστεράς

Η γαλλική αριστερά πέτυχε τον πρώτο της στόχο στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές: έστω και με διαφορά στήθους, 25,6 έναντι 25,2%,...

Close