Ερώτηση Κούλογλου σε Κομισιόν για τη σύλληψη φωτορεπόρτερ στη Λέσβο για… κατασκοπεία

Permalink

Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, για την σύλληψη του διεθνώς βραβευμένου Νορβηγού φωτογράφου Knut Bry, με την κατηγορία… της κατασκοπείας, επειδή φωτογράφιζε πλοία του Λιμενικού και του Ναυτικού στο εμπορικό λιμάνι της Μυτιλήνης.

Στην ερώτηση του, την οποία απευθύνει στους αντιπροέδρους της Κομισιόν, Βέρα Γιούροβα, αρμόδια για τα ΜΜΕ, και Μαργαρίτη Σχοινά, αρμόδιο για τον Ευρωπαϊκό Τρόπο Ζωής, ο Στ. Κούλογλου τονίζει ότι «δεν υπάρχουν πινακίδες απαγόρευσης φωτογραφιών στο λιμάνι. Κάθε Ευρωπαίος τουρίστας θα μπορούσε να είναι στη θέση του. Διαμένει χρόνια στο νησί και η σύλληψη του αποσκοπεί στην ποινικοποίηση του κινήματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, που υποστηρίζει».

Υπενθυμίζοντας, δε, την πλαστή μετάφραση της διακήρυξης των Υπουργών Πολιτισμού της ΕΕ από το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να δικαιολογήσει την απόφαση της υπουργού να απαγορεύσει τα ρωσικά καλλιτεχνικά έργα μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ματαιώνοντας έτσι σημαντικές παραστάσεις, ο ευρωβουλευτής καλεί την Κομισιόν να εξηγήσει τι σκοπεύει να κάνει για τις συνεχείς διώξεις δημοσιογράφων-φωτογράφων στην Ελλάδα και να διευκρινίσει εάν ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Τρόπο Ζωής η σύλληψη πολιτών για κατασκοπεία επειδή φωτογραφίζουν τουριστικά τοπία και η παραποίηση διακήρυξης Υπουργών για να παραπλανηθεί η εσωτερική κοινή γνώμη.

Ολόκληρη η ερώτηση του ευρωβουλευτή Στ. Κούλογλου: 
Προς τους:

– αντιπρόεδρο Βέρα Γιούροβα αρμόδια για τα ΜΜΕ

– αντιπρόεδρο, M. Σχοινά, αρμόδιο για τον Ευρωπαϊκό Τρόπο Ζωής

Tην Πέμπτη 17/3 συνελήφθη στη Λέσβο ο διεθνώς βραβευμένος Νορβηγός φωτογράφος Knut Bry, 75 ετών. Κατηγορείται για.. κατασκοπεία επειδή φωτογράφιζε πλοία του Λιμενικού και του Ναυτικού στο εμπορικό λιμάνι της Μυτιλήνης.

Ο κ, Bry είναι δημιουργός τριών πολυτελών λευκωμάτων για τη Λέσβο που τη διαφημίζουν παγκοσμίως. Φωτογράφιζε για ένα καινούργιο. Δεν υπάρχουν πινακίδες απαγόρευσης φωτογραφιών στο λιμάνι. Κάθε Ευρωπαίος τουρίστας θα μπορούσε να είναι στη θέση του. Διαμένει χρόνια στο νησί και η σύλληψη του αποσκοπεί στην ποινικοποίηση του κινήματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, που υποστηρίζει.

Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία η υπουργός Πολιτισμού απαγόρευσε τα ρωσικά καλλιτεχνικά έργα ματαιώνοντας σημαντικές παραστάσεις. Μετά σφοδρές αντιδράσεις, το Υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε fake μετάφραση της διακήρυξης των Υπουργών Πολιτισμού της ΕΕ: «οι Υπουργοί τόνισαν ότι πρέπει να διακοπούν οι σχέσεις της ΕΕ με πολιτιστικούς οργανισμούς της Ρωσίας, καθώς η τέχνη χρησιμοποιείται ως όργανο προπαγάνδας».

Δεν υπάρχει τέτοιο σημείο, αντιθέτως στη διακήρυξη επισημαίνεται η σημασία του πολιτισμού για την προώθηση της ειρήνης.

Ερωτώνται οι Επίτροποι:

-Τι σκοπεύουν να κάνουν για τις συνεχείς διώξεις δημοσιογράφων-φωτογράφων στην Ελλάδα;

-Ανήκει στον Ευρωπαϊκό τρόπο ζωής,

  • η σύλληψη πολιτών για κατασκοπεία επειδή φωτογραφίζουν τουριστικά τοπία;
  • η παραποίηση διακήρυξης Υπουργών για να παραπλανηθεί η εσωτερική κοινή γνώμη;

(Visited 11 times, 1 visits today)

Read more:
image
Στέλιος Κούλογλου / Η εξαφάνιση της πριγκίπισσας Ασημακοπούλου

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να διατηρήσει στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ την εκλεκτή του Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, που εξαφανίστηκε από την...

Close