Κούλογλου για εκλογική στρατηγική Μητσοτάκη: Η επόμενη αναμέτρηση μπορεί να γίνει ντέρμπι

Permalink

«Οι δηλώσεις Μητσοτάκη για μετεκλογικές κυβερνήσεις συνεργασίας δείχνουν ότι η κυβέρνηση είναι σε δύσκολη θέση», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου σε συνεντεύξεις του στο Atlas TV και στο Flash Fm. «Ο πρωθυπουργός φοβάται ότι έρχεται κοινωνικό τσουνάμι λόγω της ακρίβειας».

«Ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο καταλαβαίνει ότι δε θα έχει αυτοδυναμία, αλλά και ότι ίσως δε θα μπορεί να κυβερνά σε ένα χρόνο εάν συνεχιστεί η φθορά της κυβέρνησης με αυτούς τους ρυθμούς. Σε αυτή την περίπτωση θα επιδιώξει να κάνει, λοιπόν ότι και ο κ. Καραμανλής το 2009. Να δώσει κάπου την καυτή πατάτα».

Σε αυτό το πλαίσιο, εξήγησε ο Στ. Κούλογλου, «η επόμενη εκλογική αναμέτρηση μπορεί να γίνει ντέρμπι. Με την προϋπόθεση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξεπεράσει τις αδυναμίες του και ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας. Θα πρέπει να καταστρώσει και να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που θα απαντάει σε πραγματικές ανάγκες των πολιτών και θα δίνει σαφείς και κοστολογημένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της κοινωνικής κρίσης.

Θα πρέπει επίσης να υπάρχουν προτάσεις για την νεολαία. Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να προσελκύσει τους νέους. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγαλύτερη απήχηση στη νεολαία αλλά δεν έχει επεξεργαστεί προτάσεις, για παράδειγμα στο πρόβλημα της στέγης.

Η κυβέρνηση υπερφορολογεί τους πολίτες και διευκολύνει την κερδοσκοπία των ιδιωτικών εταιρειών στην ενέργεια. Πρέπει δημιουργηθεί ένα «θεσμικό κίνημα δεν πληρώνω», ώστε με βάση τις οδηγίες της ΕΕ και την ελληνική νομοθεσία να προστατευθούν οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις.

Δε μπορεί κάποιος να έχει μισθό 750 ευρώ και να λαμβάνει λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος 400 ευρώ, και εμείς αντί να προτείνουμε λύσεις στο πρόβλημα του, να ασχολούμαστε βασικά με το πως θα εκλέγεται η κεντρική επιτροπή. Είναι το λιγότερο άγονη αυτή η συζήτηση τη δεδομένη στιγμή».
Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο του Στ. Κούλογλου στο Tvxs.gr για τις Ευθύνες της κυβέρνησης και το θεσμικό κίνημα «Δε πληρώνω»

Δείτε εδώ την συνέντευξη στο Atlas TV: https://youtu.be/RAB_l9Eo2U0
Ακούστε εδώ την συνέντευξη στο Flash FM: https://youtu.be/r5rg0qxI_1k


(Visited 5 times, 1 visits today)

Read more:
Είσαι ό,τι ψηφίζεις...
Είσαι ό,τι ψηφίζεις…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close