Κούλογλου για υποκλοπές: Η κυβέρνηση ελπίζει ότι δεν θα βγουν άλλα ονόματα πολιτικών

Permalink

Την άποψη ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να παίξει «καθυστέρηση» προκειμένου να ξεχαστεί το σκάνδαλο των υποκλοπών, ελπίζοντας ότι στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δεν θα αποκαλυφθούν τα ονόματα και άλλων πολιτικών που ήταν υπό παρακολούθηση, εξέφρασε ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στο Δελτίο Ειδήσεων του Ionian Channel με το δημοσιογράφο Γιάννη Πομώνη.

Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες εξελίξεις της υπόθεσης σημείωσε ότι «το κρίσιμο θέμα είναι τι θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας καθώς όλοι γνωρίζουμε από εκεί ξεκίνησε η αποκάλυψη του σκανδάλου, μετά την πρώτη ανακάλυψη στο Ευρωκοινοβούλιο της απόπειρας παγίδευσης του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη» . Όπως ανέφερε, «η κυβέρνηση προσπαθεί να παίξει “καθυστέρηση” για να ξεχαστεί το θέμα και να φτάσει στη ΔΕΘ, όπου θα εξαγγείλει ένα πακέτο μέτρων του στυλ “Σταϊκούρα δώστα όλα”,  αν κάτι τέτοιο επιτραπεί από τις Βρυξέλλες, όπου ανησυχούν για τέτοιου είδους παροχολογία».

Και επεσήμανε πως η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι «κάπως έτσι θα ξεχαστεί η υπόθεση και ότι, κυρίως, στη συνεδρίαση της Επιτροπής δεν θα βγουν και άλλα ονόματα πολιτικών που ήταν υπό παρακολούθηση γιατί είναι σχεδόν βέβαιο ότι πέρα από τον κο. Ανδρουλάκη είχαν τεθεί και άλλοι πολιτικοί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ και το Predator, είτε και από τα δύο καθώς ήταν συνδυασμένο “παιχνίδι” με συντονιστή το Μέγαρο Μαξίμου» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τον απόηχο του σκανδάλου στις Βρυξέλλες ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επεσήμανε ότι υπάρχει μεγάλος εκνευρισμός και ότι «η κυβέρνηση δεν έχει αξιολογήσει σωστά πως όταν η ΕΥΠ παρακολούθησε τον κο. Ανδρουλάκη, παρακολουθούσε συγχρόνως και όλους τους Ευρωβουλευτές, ανεξαρτήτως εθνικότητας, που συνομιλούσαν μαζί του και αντάλλασσαν μηνύματα WhatsΑpp, Viber κλπ, καθώς το καινούριο σύστημα που χρησιμοποιούσε η ΕΥΠ, είχε και αυτές τις δυνατότητες.»

Όπως ανέφερε ο Στέλιος Κούλογλου, όσο και αν προσπαθεί να το αποκρύψει  ο κ. Μητσοτάκης το σκάνδαλο  «έρχεται να προστεθεί στις συνεχείς ανησυχίες στην ΕΕ για τη ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα και για τη λειτουργία του κράτους δικαίου -που μέχρι τώρα ο κ. Μητσοτάκης αντιμετώπιζε με επιθέσεις στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις- για τις επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο και στον Έβρο.»

«Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει ένα πολύ κακό κλίμα για το οποίο ευθύνεται αποκλειστικά η ελληνική κυβέρνηση», κατέληξε.

Παρακολουθήστε όλη τη συνέντευξη στο παρακάτω λινκ:  https://www.youtube.com/watch?v=5Q75AI5kv2U&t=372s

 


(Visited 28 times, 1 visits today)

Read more:
371815-poines
Ποινές…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close