Μερικά ερωτήματα για τον κ. Φέλιξ Μπίτζιο, τ. διαχειριστή Intellexa-Predator

Permalink

Στο εξώδικο που έστειλε στο  Τvxs και την αφεντιά μου, ο Φέλιξ Μπίτζιος δηλώνει κάτοικος Λευκωσίας, οδός Μελεάγρου, αρ. 2. Είναι αληθής όμως η κατοικία αυτή;

«Οποιος γνωρίζει την Λευκωσία, ξέρει ότι η οδός Μελεάγρου είναι στα όρια της ελεύθερης πόλης της Λευκωσίας», λέει γνώστης της περιοχής.«Eλάχιστα μέτρα από την πράσινη γραμμή, που χωρίζει την ελεύθερη Κύπρο από τα κατεχόμενα».

Η Παλλουριώτισσα είναι ένα απολύτως αξιοπρεπές μέρος να κατοικήσει κάποιος, στο οποίο έχουν χτιστεί αρκετά κτίρια με μικρά και μεσαίου μεγέθους διαμερίσματα τα τελευταία 20 χρόνια. Μένει όμως σε ένα τέτοιο διαμέρισμα στην περιοχή αυτή ο Φέλιξ Μπίτζιος; «Αν ρωτήσει κανείς ή επισκεφθεί το κτήριο δύσκολα θα βρει το όνομα του σε κάποιο κουδούνι. Ούτε οι γείτονες  τον γνωρίζουν».

Όπως έχει γράψει και το Πρώτο Θέμα στις 2/11/2022, ο Φέλιξ Μπίτζιος είναι ιδιοκτήτης μέσω εταιρειών «μυθικών σπιτιών σε Κηφισιά, Λονδίνο και Μόναχο», ενώ ειδική μνεία γίνεται από την εφημερίδα στην έπαυλη του Μπίτζιου στην Κηφισιά, η οποία «εκτείνεται σχεδόν σε ένα οικοδομικό τετράγωνο».

Διαβάστε επίσης: Εξώδικο σε Tvxs – Κούλογλου από τον Φ. Μπίτζιο, τ. διαχειριστή Intellexa- Predator!

«Πηγές με γνώση στην κτηματαγορά των βορείων προαστίων αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα αληθινό παλάτι, αξίας πιθανώς και άνω των 8 εκατ. ευρώ», γράφει το Πρώτο Θέμα, «το οποίο αποκτήθηκε το 2016 και μέχρι και σήμερα συνεχίζει να αναβαθμίζεται με εντυπωσιακή πισίνα και poolhouse, αλλά ακόμα πιο εντυπωσιακή εσωτερική διακόσμηση από τους πιο γνωστούς οίκους παγκοσμίως».

Σε ποιο από τα δύο κτίρια άραγε να κατοικεί ο Φέλιξ Μπίτζιος; Στο μικρό διαμέρισμα στην Παλουριώτισσα ή στην έπαυλη στην Κηφισιά;Και αν κατοικεί στην έπαυλη στην Κηφισιά, ιδιοκτησίας εταιρείας Macorta Holdings Limited, γιατί να δηλώνει  «κάτοικος Κύπρου»;

Μήπως οι λόγοι είναι φορολογικοί και έχουν σχέση με το ότι ο Μπίτζιος δεν «θεωρείται» κάτοικος Ελλάδας, αλλά φορολογικός κάτοικος Κύπρου; Το άρθρο του Πρώτου Θέματος αναφέρεται στο γεγονός αυτό.

Διαβάστε επίσης: Το κονσόρτσιουμ: Ποιος(οι) επιχειρηματίες εξασφάλισαν το predator για την κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Απορίας άξιο είναι επίσης τι να απέγινε μια προκαταρκτική εξέταση που είχε παραγγείλει ο Εισαγγελέας Νίκος Πασχάλης όταν ήταν ακόμα στην Οικονομική Εισαγγελία, σε συνέχεια του άρθρου του Πρώτου Θέματος ως προς την περιουσία Μπίτζιου και φίλων.

Ελέγχθηκε ποτέ η φορολογική κατοικία του Μπίτζιου; Αν δεν ελέγχθηκε σοβαρά και αξιόπιστα και με τεκμηριωμένα στοιχεία, γιατί δεν ελέγχθηκε; Μήπως κάποιος τον προστάτεψε;

Η φωτογραφία του άρθρου μου είναι από την έπαυλη του κ. Μπίτζιου στην Κηφισιά και στο ίδιο ρεπορτάζ στο «Πρώτο Θέμα» υπάρχουν φωτογραφίες από τα πανάκριβα σπίτια του στο Λονδίνο και το Μόναχο.

Μια άλλη απορία είναι τι να έγιναν αυτά τα χρήματα (25 εκατομμύρια Ευρώ περίπου) που αποδεσμεύθηκαν όταν έκλεισε η υπόθεση της Τράπεζας Πειραιώς μετά την αλλαγή του νόμου περί απιστίας τραπεζών, χρήματα τα οποία είχε δεσμεύσει η Αρχή για το Ξέπλυμα σε εταιρείες συμφερόντων Μπίτζιου και συνεργατών και φίλων του;

Διαβάστε επίσης: Σκάνδαλο Παρακολουθήσεων: «Αν μπουν στο κάδρο Μπίτζιος και Λαβράνος δεν φαντάζεστε τι θα βγει…»

Ολες αυτές τις απορίες μπορεί να λύσει ο κ. Μπίτζιος, όταν κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που θα συνεδριάσει αυτή την εβδομάδα. Μιλώντας χθες στη Βουλή, ο βουλευτής Αντώνης Μυλωνάκης.από την Ελληνική Λύση, είπε για τον κ. Μπίτζιο και τον κ. Λαβράνο:

«Predator, Pegasus και όλα αυτά τα λογισμικά. Τίθεται το ερώτημα: Ποιος τα έχει αυτά; Ρώτησε ο κ. Βελόπουλος και απάντηση δεν πήρε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γνωρίζει κανείς την Intellexa; Γνωρίζει κανείς τον επιχειρηματία κ. Γιάννη Λαβράνο; Μπαινόβγαινε και μπαινοβγαίνει στο Μαξίμου;

Ο Φέλιξ Μπίτζιος και ο Παναγιώτης Μπίτζιος ποιοι είναι; Απαντήθηκαν αυτά τα ερωτήματα από τον πρωθυπουργό; Όχι. Γιατί αν βάλετε στο κάδρο αυτούς τους επιχειρηματίες θα βγουν πράγματα που δεν τα φαντάζεται κανείς».

 

Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr


(Visited 290 times, 1 visits today)

Read more:
362816-clinto-gorbi
Ουκρανία: o Κλίντον δικαιολογείται για τo ΝΑΤΟ και κρύβει το μεγάλο μυστικό

Συνεχίζεται διεθνώς η συζήτηση για τις πιθανές ευθύνες της Ουάσιγκτον στον πόλεμο της Ουκρανίας. Η βάρβαρη εισβολή του Πούτιν είναι...

Close