Τι κάνουν τα τέρατα του κ. Μητσοτάκη, πού διέψευσε και τον Μηταράκη!

Permalink

Ανάμεσα στα αρκετά σημεία και τέρατα του κ. Μητσοτάκη στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ, ξεπρόβαλε  το πιο μοχθηρό τέρας: αυτό με τα πολλά κεφάλια της προοδευτικής διακυβέρνησης. Τον σοβαρό αυτόν κίνδυνο, εντόπισε σε δύο τρία σημεία ο πρωθυπουργός:

«Υπάρχει, δηλαδή, η περίπτωση το πρώτο κόμμα να προηγείται σημαντικά του δεύτερου και να σχηματίσει κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας, ο κ. Ανδρουλάκης, ο κ. Βαρουφάκης και ο κ. Κουτσούμπας. Αριθμητικά αυτό μπορεί να συμβεί. Θα συνιστά «πολιτική τερατογένεση» αυτό και θα πρέπει να το γνωρίζουν αυτό καλά οι πολίτες».

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε την περίπτωση σαν πολιτική ανωμαλία. Θεωρεί δηλαδή ότι ένα κόμμα  με ποσοστό  με 35% παραδείγματος χάριν, που οριακά μπορεί να σχηματίσει  αυτοδύναμη κυβέρνηση κάτω από προϋποθέσεις, είναι απολύτως δημοκρατικό. Έστω και αν εκπροσωπεί κάτι παραπάνω από το εν τρίτον των ψηφοφόρων.

Διαβάστε επίσης: «Τερατογένεση» για Μητσοτάκη το σενάριο της προοδευτικής διακυβέρνησης

Αλλά ένας συνασπισμός κομμάτων, ας πάρουμε του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, που συγκεντρώνει πάνω από 40% στις δημοσκοπήσεις που τόσο αρέσουν στον κ. Μητσοτάκη, αποτελεί «τερατογένεση». Αν μάλιστα προστεθούν και τα άλλα κεφάλια του μητσοτακικού τέρατος, το ΚΚΕ και το ΜΕΡα 25, τότε ξεπερνιέται το 50%. Γιατί αυτό είναι τέρας και όχι το μειοψηφικό του Μητσοτάκη;

Μάλιστα με ένα παρόμοιο τερατούργημα, με μάνα από τη Λισσαβώνα, συνεργάστηκε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός. Η κυβέρνηση Κόστα (Σοσιαλιστές με την υποστήριξη των δύο κομμάτων της Αριστεράς και των Πρασίνων), σχηματίστηκε το 2015 στην Πορτογαλία παρότι η δεξιά είχε κερδίσει την πρώτη θέση. Αλλά ήταν τόσο καταστροφική η πολιτική της απερχόμενης συντηρητικής κυβέρνησης, ώστε τα άλλα κόμματα συνασπίστηκαν εναντίον της.( όλες οι συγκρίσεις δεκτές)

Διαβάστε επίσης: Όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ

Εχω μάλιστα άσχημα νέα για τον κ. Μητσοτάκη. Γιατί ζει και ένα διπλανό τέρας στην Ισπανία, όπου κυβερνά η κυβέρνηση Σοσιαλιστών- Podemos, με την υποστήριξη ή την ανοχή μικρότερων κομμάτων.

Ας δούμε όμως και τι κάνουν στην πράξη τα τέρατα. Στην Ισπανία η κυβέρνηση Σάντσεθ έχει προχωρήσει σε μια σειρά γενναίες μεταρρυθμίσεις για την κοινωνική ασφάλιση, για το « πρεκαριάτο », την νέα κατηγορία εργαζόμενων που δημιουργεί η οικονομία του διαμοιρασμού, για τις γυναίκες κλπ.

Πορτογαλία και Ισπανία αντιμετώπισαν με γενναία μέτρα τα κύματα της ακρίβειας και τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία. Πριν από μερικές μέρες, η ισπανική κυβέρνηση μείωσε τον ΦΠΑ για το φυσικό αέριο από το 21% στο 5%. Μαζί με προηγούμενα μέτρα, οι φόροι στον ηλεκτρισμό και την ενέργεια έχουν μειωθεί κατά 80%. Ελαφρύνοντας ουσιαστικά το βάρος για τα ευάλωτα νοικοκυριά αλλά και τις επιχειρήσεις, για τις οποίες κόπτεται ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε επίσης: Είναι ο κ. Μητσοτάκης παθολογικά ψεύτης;

Πάλι πριν από μερικές ημέρες, η κυβέρνηση Σάντσεθ καθιέρωσε δωρεάν εισιτήρια για τις διαδρομές μέχρι 300 χιλιομέτρων στα τρένα, τα οποία χρησιμοποιούν οι Ισπανοί για τις καθημερινές μετακινήσεις τους. Το μέτρο αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου πακέτου φοροελαφρύνσεων, αύξησης των συντάξεων και έκτακτων  επιδομάτων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Τέλος η Ισπανία μαζί με την Πορτογαλία, όπου το τέρας έφυγε μετά τις πρόσφατες εκλογές αλλά οι συνήθειες του έμειναν, έχουν επιβάλλει έκτακτα μέτρα για την ενέργεια. Στον πίνακα στο τέλος του άρθρου, από την «Καθημερινή», οι τιμές χονδρικής αγοράς ρεύματος είναι σχεδόν τριπλάσιες στην Ελλάδα, από ότι στις δύο τερατοχώρες της Ιβηρικής.

ΥΓ Εχω σημειώσει σε προηγούμενο άρθρο, ότι ο κ. Μητσοτάκης συμπεριφέρεται ως παθολογικά ψεύτης: λέει ψέματα ακόμη και όταν δεν χρειάζεται. Ανάμεσα στα πολλά στην προχθεσινή συνέντευξη τύπου, ήταν και ένα με το οποίο διάψευσε και τον υπουργό του, αρμόδιο για το προσφυγικό. Είπε ο κ. Μητσοτάκης:

«Στήθηκε μία ολόκληρη «φάμπρικα¨ επικοινωνιακή και δεχθήκαμε πολύ ισχυρή κριτική από συγκεκριμένα Μέσα του εξωτερικού με αφορμή το περιστατικό με τους «38 μετανάστες και το νεκρό παιδί». Αμφισβητείται σοβαρά ότι έχει υπάρξει ποτέ τέτοιο περιστατικό».

Διαβάστε επίσης: Οι πρόσφυγες είναι σε πολύ καλή κατάσταση και το κοριτσάκι αναστήθηκε

Στις 16 Αυγούστου, όταν επιτέλους η ελληνική αστυνομία ανακάλυψε τους πρόσφυγες της νησίδας, την οποία είχε ..επαναπροωθήσει στην Τουρκία, ο κ. Μηταράκης είχε δηλώσει:

«Το τρίτο που θέλω να πω, όπως προκύπτει από τις καταθέσεις, είναι ότι ένα παιδί 5 ετών έχασε τη ζωή του σε τουρκικό έδαφος και αυτό είναι πραγματικά δυσάρεστο. Θα κινηθούμε μέσω του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθρού Ημισελήνου, ώστε να μπορέσει να βρεθεί το σώμα του παιδιού στην τουρκική νησίδα και να έρθει να ταφεί με αξιοπρέπεια από την οικογένειά του».

372152g-evropi

 

Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr


(Visited 5 times, 1 visits today)

Read more:
331678-mporis_tzonson
Η συμφωνία για το brexit και η αμετανόητη δεξιά. Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr

Η πιο κωμικοτραγική εικόνα από την τετράχρονη περιπέτεια του Brexit, ήταν η προχθεσινή: ο Μπόρις Τζόνσον  να παριστάνει ότι πανηγυρίζει,...

Close