Δήλωση Κούλογλου για την ακρόαση Ανδρουλάκη στην Εξεταστική Επιτροπή PEGA

Permalink

Μετά την ακρόαση του ευρωβουλευτή και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη στην Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, PEGA, που ερευνά το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής ξεδιπλώθηκε το διπλό σκάνδαλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη: η κατασκοπεία σε βάρος του Νίκου Ανδρουλάκη (αλλά και του Θανάση Κουκάκη) και η προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης.

Οι ευρωβουλευτές από όλες τις δημοκρατικές ομάδες -η ακροδεξιά απείχε και πάλι επιδεικτικά από τη διερεύνηση- εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους στα θύματα. Θλιβερή εξαίρεση, ο -μοναδικός, κανείς άλλος δεν αναλάμβανε την ευθύνη- εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετέφερε «γραπτές ερωτήσεις» της ΝΔ.

Στη συζήτηση εντοπίστηκαν με σαφήνεια οι συνεχείς αντιφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού. Το ευρωπαϊκό προφίλ που ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να κτίσει αποδομείται όλο και περισσότερο.

Η επικείμενη επίσκεψη της εξεταστικής επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα, είναι η ίσως η τελευταία ευκαιρία για την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη να πει την αλήθεια, να ζητήσει συγνώμη από τα θύματα και να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες».


(Visited 15 times, 1 visits today)

Read more:
Καμένη χώρα...
Καμένη χώρα…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close