Κούλογλου: Ο Μητσοτάκης είναι όμηρος των εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο παρακολουθήσεων

Permalink

«Μετά την σχεδόν πραξικοπηματική απομάκρυνση Τζαβάρα από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, η αντικατάσταση την τελευταία στιγμή δυο βουλευτών, που τους θεώρησαν ύποπτους διαφοροποίησης, καταδεικνύουν τον πανικό της κυβέρνησης», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στη διακαναλική εκπομπή +news, καναλιών της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, για τις εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

«Στο Μέγαρο Μαξίμου, φοβούνται ότι κάποιος βουλευτής θα θεωρήσει ότι η αξιοπρέπεια του είναι πάνω από την κομματική γραμμή και θα ακολουθήσει την συνείδησή του. Γιατί αν οι βουλευτές οδηγούνταν από τη συνείδησή τους, οι κ.κ. Μπίτζιος, Λαβράνος, και Ντίλιαν, που δεν προσήλθαν στη σημερινή συνεδρίαση, θα έπρεπε να είχαν προσέλθει ήδη από την προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, όπως και στην εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές. Δε νοείται εξεταστική επιτροπή που να εξετάζει τέτοιο σκάνδαλο, και να μη καλούνται οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου», προσέθεσε.

Ο Στ. Κούλογλου, μέλος της εξεταστικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, PEGA, υπενθύμισε ότι κατά την αποστολή της επιτροπής στην Αθήνα, η αντιπροσωπεία δεν πήρε απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσε.

«Γιατί δεν κλήθηκε ο κ. Κουκάκης, ως βασικό θύμα, ο κ. Δημητριάδης, ή οι κ.κ. Μπίτζιος και Λαβράνος, που φέρονται να είναι οι ιδιοκτήτες της Intellexa που εμπορεύεται το Predator; Δεν υπάρχει άλλη εξεταστική επιτροπή σε πολιτισμένη χώρα με λειτουργικούς θεσμούς, που δεν καλούνται οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης, ή ακόμη και ο κ. Μητσοτάκης, που πήρε την ΕΥΠ υπ’ευθύνη του μετά τις εκλογές του 2019. Στην Ελλάδα δε σέβονται καν τους κανόνες του παιχνιδιού!

»Η κυβέρνηση θέλει να παραμείνει στην εξουσία πάση θυσία και ο κ. Μητσοτάκης φοβάται ότι αν προχωρήσουν τα πράγματα όπως σε κάθε δημοκρατική χώρα, θα βρεθεί και ο ίδιος κατηγορούμενος, γιατί παρακολουθούσε ακόμη και την αδερφή του, τον ανιψιό του, τον Δήμαρχο Αθηναίων, και την ανιψιά του, την αδερφή του Δημάρχου, και γιατί ήταν ο επικεφαλής συστηματικών παραβιάσεων του νόμου από ένα σύστημα παρακολουθήσεων που θυμίζει την ανατολικοευρωπαϊκή Στάζι.

»Ωστόσο, πλέον είναι όμηρος πολλών παραγόντων: Των μυστικών υπηρεσιών που έχουν εμπλακεί, των αστυνομικών και ΕΥΠατζίδων που έκαναν τις παρακολουθήσεις, των επιχειρηματιών που χρηματοδότησαν ή και χειρίζονταν το Predator και ξέρουν τι συνέβη, των ολιγαρχών των ΜΜΕ που τον περνούν κάθε Σαββατοκύριακο από σκωτσέζικο ντους. Αυτή του η κίνηση θα διδάσκεται στην πολιτική ιστορία ως το μεγαλύτερο αυτογκόλ».

Όσον αφορά την στάση της Δικαιοσύνης, ο ευρωβουλευτής σχολίασε πως «η ελληνική Δικαιοσύνη δεν έχει κάνει τη δουλειά της. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αντί να ζητήσει εξέταση του σκανδάλου, ζήτησε έρευνα για το πως διέρρευσε το σκάνδαλο. Άρα από την αρχή η Δικαιοσύνη έδειξε τις προθέσεις της. Αυτά επιδεινώνουν την εικόνα της χώρας διεθνώς και αργά ή γρήγορα αυτό θα έχει και οικονομικές συνέπειες. Αν διαπιστωθεί ότι το Κράτος Δικαίου υποχωρεί στην Ελλάδα, τότε θα αρχίσουν διαδικασίες εναντίον μας. Ήδη για την Ουγγαρία επικυρώθηκε περικοπή των κοινοτικών επιδοτήσεων γιατί δε σέβεται το Κράτος Δικαίου».

Υπενθυμίζεται ότι ο Στ. Κούλογλου έχει καταθέσει ερώτηση στην Κομισιόν, στον απόηχο και των νέων αποκαλύψεων για παρακολουθήσεις πολιτικών και ευρωβουλευτών. «Έχω ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διευκρινίσει τι μέτρα προτίθεται να πάρει. Υπάρχουν άνθρωποι, μάλιστα, που θα ήθελαν να μιλήσουν υπό καθεστώς προστασίας. Όμως, η κυβέρνηση καθυστερούσε για πολύ καιρό να εφαρμόσει την οδηγία για την προστασία των μαρτύρων, που στην ΕΕ τους θεωρούν ήρωες, αλλά εδώ τους αντιμετωπίζουν ως κουκουλοφόρους».

Δείτε εδώ την συνέντευξη στο +news: https://youtu.be/S_kWS4Px3H0


(Visited 2 times, 1 visits today)

Read more:
26267327790_3d0b72e73a_z
Ο Στ. Kούλογλου στην Ευρωπαϊκή Ένωση Συνεταιρισμών

Πραγματοποιήθηκε  σήμερα στις Βρυξέλλες η ετήσια συνάντηση των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συνεταιρισμών, Cooperatives Europe, με αφορμή τη συμπλήρωση των...

Close