Κούλογλου: Το σκάνδαλο παρακολουθήσεων έχει προεκτάσεις που απειλούν την εθνική ασφάλεια

Permalink

Μετά και τις νέες αποκαλύψεις στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, με τις οποίες έγινε γνωστό ότι στόχοι ήταν και οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων, γίνεται σαφές ότι υπάρχουν προεκτάσεις του σκανδάλου, που απειλούν την εθνική ασφάλεια καθώς δεν είναι σίγουρο ποιοι τους άκουγαν, όπως εξήγησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στην τηλεόραση του Kontra, στο Ionian TV και στο Ράδιο ΕΝΑ της Μαγνησίας.

Το σκάνδαλο παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα και όσο δεν διερευνάται από τη Δικαιοσύνη ουσιαστικά, όπως παρατήρησε ο Στ. Κούλογλου, διαμορφώνει στους ευρωβουλευτές την πεποίθηση ότι υπάρχει διάθεση συγκάλυψης και μπορεί η χώρα να βρεθεί αντιμέτωποι με βαριές οικονομικές κυρώσεις:

«Αυτή την περίοδο στη Γαλλία δικάζεται ο πρώην Πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, για ένα ποινικό παράπτωμα που αποτελεί το 1% του ότι συμβαίνει εδώ. Στην Ελλάδα παρακολουθούν τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων! Η ελληνική κυβέρνηση νομίζει ότι οι ευρωβουλευτές είναι κουτόφραγκοι και θα τους ξεγελάσει.

»Όταν ήρθε κλιμάκιο της εξεταστικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της PEGA, στην Ελλάδα έθεσε ερωτήματα, που δεν απαντήθηκαν. Γιατί δε κλήθηκε ο κ. Κουκάκης, ο κ. Δημητριάδης, οι κ.κ. Μπίτζιος και Λαβράνος, που φέρονται ως οι ιδιοκτήτες της εταιρείας που εμπορευόταν το Predator, ή ακόμη και ο κ. Μητσοτάκης ως πολιτικός υπεύθυνος -που δηλώνοντας άγνοια για όσα συνέβαιναν κάτω από τη μύτη του αποποιείται  τις πολιτικές του ευθύνες; Όσο αυτά τα ερωτήματα δεν απαντώνται  μένει η εντύπωση ότι επιχειρείται συγκάλυψη του σκανδάλου.

»Η μελέτη της Ερευνητικής Υπηρεσίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που αποτελείται από επιστήμονες και είναι ανεξάρτητη χωρίς πολιτικές δεσμεύεις, διαπίστωσε ότι οι παρακολουθήσεις έγιναν από ένα ενιαίο κέντρο. Αυτό απηχεί και τις απόψεις των περισσότερων μελών της εξεταστικής επιτροπής, που ερευνά το σκάνδαλο, και θα καταλήξει μέσα στο επόμενο έτος στο δικό της πόρισμα.

»Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχουν σκιώδεις συμφωνίες του Μεγάρου Μαξίμου με επιχειρηματίες, που με αντάλλαγμα άλλες συμβάσεις θα αγόραζαν και θα χρησιμοποιούσαν κατά παραγγελία το Predator. Το Predator χρησιμοποιήθηκε και η χρήση έγινε από την κυβέρνηση. Αυτό είναι σαφές πια στις Βρυξέλλες, όπου μάλιστα η δυσαρέσκεια πολλαπλασιάζεται μετά και την αποκάλυψη ότι και η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Εύα Καϊλή, ήταν στόχος παρακολούθησης.

»Αν δε γίνει σωστή διερεύνηση, υπάρχει ο κίνδυνος να κριθεί ότι πλέον το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα υποχωρεί επικίνδυνα. Αν συμβεί αυτό, μπορεί να βρεθούμε αντιμέτωποι με οικονομικές κυρώσεις, όπως έγινε με την Ουγγαρία, που έχασε 7,5 δισ. ευρώ».

Δείτε εδώ την συνέντευξη στο Kontra: https://youtu.be/nBDFEzgUiig
Ακούστε εδώ την συνέντευξη στο Radio ENA Μαγνησίας: https://on.soundcloud.com/reMxq


(Visited 6 times, 1 visits today)

Read more:
Manual...
Manual…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close