Κούλογλου σε Κομισιόν: Έχει προσεγγίσει η Καϊλή τον Σχοινά ή άλλους Επιτρόπους;

Permalink

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, με θέμα το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την εμπλοκή της Εύα Καϊλή.

Στην ερώτηση του, ο ευρωβουλευτής ζητά από την Κομισιόν να απαντήσει εάν η κα Καϊλή έχει προσεγγίσει τον Επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος επίσης είχε εξάρει με δηλώσεις του τις «μεταρρυθμίσεις» του Κατάρ, ή άλλους Επιτρόπους, προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις ή να υιοθετηθούν θέσεις υπέρ της χώρας του Κόλπου. Επίσης ζητά από την Επιτροπή να διευκρινίσει τι μέτρα προτίθεται να λάβει προκειμένου να ελέγξει τη δράση των λόμπι ώστε να προαχθεί η διαφάνεια και να προασπιστεί το κύρος των Ευρωπαϊκών Θεσμών.

Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης, ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου δήλωσε σχετικά:

«Το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται η Εύα Καϊλή, δυσφημεί και τη χώρα μας. Την εικόνα της Ελλάδας έχει ήδη αμαυρώσει ο κ. Μητσοτάκης, σύμμαχος και υπερασπιστής της, με το σκάνδαλο των υποκλοπών. Δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου αναφέρονται και στον ρόλο του επιτρόπου κ. Σχοινά, που όπως και η κα Καϊλή είχε επαινέσει την πρόοδο της εργατικής νομοθεσίας στο Κατάρ των 6.500 εργατών που έχασαν τη ζωή τους. Καταθέτω για την υπόθεση ερώτηση στην Κομισιόν.

Το Ευρωκοινοβούλιο έχει περικυκλωθεί από ισχυρά λόμπι οικονομικών συμφερόντων. Ως μέλος του προεδρείου της Επιτροπής για την καταπολέμηση της διαφθοράς έχω καταθέσει τις προτάσεις της Αριστεράς για μεγαλύτερη διαφάνεια και περιορισμό της δύναμης των  λόμπι.  Η κα Καϊλή είχε ταχθεί εναντίον των προτάσεων, ψηφίζοντας με τη δεξιά και τη ΝΔ».

Ολόκληρη η ερώτηση του ευρωβουλευτή Στ. Κούλογλου:

Το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο και η προστασία των του κύρους και των  ευρωπαϊκών θεσμών

Οι αποκαλύψεις που εμπλέκουν νυν και πρώην ευρωβουλευτές, πλήττουν το κύρος του Ευρωκοινοβουλίου και της  ΕΕ. Πρόκειται ίσως για το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς που έχει πλήξει για δεκαετίες τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα και αναρτήσεις,  ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς έχει εξάρει, επίσης, με δηλώσεις και αναρτήσεις, τις “μεταρρυθμίσεις” των εργασιακών δικαιωμάτων στο Κατάρ  και είχε συναντήσει την Ε. Καϊλή πρόσφατα στην περιοχή.

Ερωτάται η Επιτροπή:

-Έχει προσεγγίσει η Ε.Καϊλή ή άλλος εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο, στελέχη των ευρωπαϊκών θεσμών ή Επιτρόπους προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις ή υιοθετηθούν θέσεις υπέρ του Κατάρ;

-Τι πρωτοβουλίες πρόκειται να λάβει η Επιτροπή για τον έλεγχο της δράσης των λόμπι και τη διαφάνεια καθώς και την προάσπιση του κύρους των ευρωπαϊκών θεσμών;


(Visited 10 times, 1 visits today)

Read more:
43976944790_eadb2e49ac_k
Κομισιόν προς Κούλογλου: Ανυπόστατες οι δηλώσεις Μητσοτάκη 

Αποδοκιμάζει για άλλη μια φορά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τους ισχυρισμούς Μητσοτάκη για τα περί «ανταλλαγής» της Συμφωνίας των Πρεσπών με...

Close