Συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για την Ελλάδα: Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις κυρίες Ασημακοπούλου-Βόζεμπεργκ

Permalink

Το χθεσινό θέμα της ημερήσιας διάταξης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε τίτλο «Η διάβρωση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα – Το σκάνδαλο των υποκλοπών και η ελευθερία του Τύπου».. Στη συζήτηση πήραν μέρος 35 ευρωβουλευτές.

Από τους αυτούς 6 ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα -όπου ανήκει η ΝΔ,- και υποστήριξαν την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τρεις στο  υπερσυντηρητικό ECR, εκ των οποίων ο ένας σιγοντάρισε  την ελληνική κυβέρνηση και οι άλλοι δύο απέφυγαν να πάρουν θέση (μεταξύ τους και ο ευρωβουλευτής της «Ελληνικής Λύσης»).

Την ίδια περίπου στάση τήρησαν και οι δύο εκπρόσωποι της καθαρόαιμης ακροδεξιάς, που ανάλογα με τη δύναμη της, υποεκπροσωπήθηκε.. Είτε δεν ήθελε να πάρει θέση είτε θεωρεί τις υποκλοπές μάλλον φυσιολογική πρακτική.

Από τους 35 που μίλησαν, μένουν 21, εκ των οποίων οι 20 ήταν καταπέλτες εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης. Ο 21ος, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, έκανε λόγο για «άσφαιρη αντιπαράθεση» και αναφέρθηκε στις ευθύνες της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡΑ 25.

Το όνομα Μητσοτάκης ακούστηκε επικριτικά τουλάχιστον 15 φορές. Άλλες τόσες επισημάνθηκε η έλλειψη ελευθερίας των ΜΜΕ στην Ελλάδα, η έκθεση για την κατρακύλα της χώρας στη διεθνή κατάταξη για την ελευθερία του τύπου, καθώς και οι απειλές κατά Ελλήνων δημοσιογράφων, Το όνομα του Καραϊβάζ ακούστηκε πέντε φορές, ενώ οι διώξεις κατά της κυρίας Τουλουπάκη λόγω του σκανδάλου αναφέρθηκαν από 2 ευρωβουλευτίνες.

Διαβάστε επίσης: Ευρωκοινοβούλιο: «Κατακεραύνωσαν» Μητσοτάκη για τις υποκλοπές

Από την είσοδο της Ελλάδας στην ΕΟΚ το 1980 και την ΕΕ στη συνέχεια, δεν έχει υπάρξει ποτέ άλλη φορά, που στο Ευρωκοινοβούλιο ή σε ένα διεθνές φόρουμ, η κυβέρνηση της χώρας να έγινε αντικείμενο τόσο έντονης, απαξιωτικής και συστηματικής κριτικής. Πρέπει να ανατρέξει κανείς στην καταδίκη της χουντικής κυβέρνησης στο Συμβούλιο της Ευρώπης, όταν η κλίκα του Παπαδόπουλου απαντούσε με επιχειρήματα ανάλογα με τα χθεσινά της κυρίας Ασημακοπούλου: « οι Έλληνες θα αποφασίσουν» και δεν θα μας πείτε εσείς τι να κάνομε,

Από τους 20 επικριτικούς ευρωβουλευτές οι 9 ανήκουν στους Σοσιαλιστές, οι 6 στο κεντρώο Renew, οι 2 είναι στους ανεξάρτητους και  άλλοι  3 στο κόμμα της Αριστεράς, εκ των οποίων οι δύο (Παπαδημούλης, Αρβανίτης) στον ΣΥΡΙΖΑ .

Αν όμως πιστέψουμε τις κυρίες Βόζεμπεργκ και Ασημακοπούλου, είναι αυτοί οι 2-3 δαιμόνιοι Ευρωβουλευτές και ο ΣΥΡΙΖΑ,  που κατάφεραν να στρέψουν σχεδόν τα δύο τρίτα της Ευρωβουλής κατά της λαοπρόβλητης κυβέρνησης Μητσοτάκη, λόγω των ..εκλογών! Ως μέλος της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θέλω να τις ευχαριστήσω για τη μεγάλη τιμή.

Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr


(Visited 13 times, 1 visits today)

Read more:
gr-7-800x450
Priority question to Josep Borell for the urgent issue of the reception of Afghan refugees after the ascendancy of the Taliban regime.

With an urgent question to the Vice President of the European Commission and High Representative for Foreign Affairs Josep Borell,...

Close