Κούλογλου για Τέμπη: Το «όλοι μαζί φταίμε» δε συμφέρει τη Δημοκρατία, αλλά τη Νέα Δημοκρατία

Permalink

Στην τραγωδία των Τεμπών «η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισαν να ακολουθήσουν την πολιτική του «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων». Προσπαθούν για να σωθούν να μοιράσουν τις ευθύνες σε όλο το πολιτικό σύστημα. Από ποιο σημείο και έπειτα φταίει το πολιτικό σύστημα; Την τελευταία εικοσαετία ή μήπως από τον Χαρίλαο Τρικούπη και έπειτα;» δήλωσε στο TRT και στον Σωτήρη Πολύζο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου.

«Βλέπουμε χαρακτηριστικά υπανάπτυξης στην ελληνική κοινωνία και μάλιστα σε πολλούς τομείς. Δεν είναι μόνο τα δυστυχήματα στα τρένα. Είναι και στα αυτοκίνητα, που είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη. Οι ευθύνες, όμως, για το συγκεκριμένο δυστύχημα είναι μόνο της ΝΔ. Κάθε κυβέρνηση κρίνεται για τη δράση της. Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε το 2015 ότι θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια. Δε τα κατάφερε παρά στο τέλος. Τιμωρήθηκε για αυτό. Ήρθε το 2019 η ΝΔ και είπε ότι θα εκσυγχρονίσουμε τη χώρα κλπ. Αν το δυστύχημα είχε γίνει τους πρώτους μήνες ή τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησης της, να λέγαμε ότι φταίνε οι προηγούμενοι. Μετά από 3,5 χρόνια, όμως;», συμπλήρωσε ο Στ. Κούλογλου.

«Αν είχαν εγκαταστήσει τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, αν δεν είχαν παύσει τη λειτουργία όσων λειτουργούσαν και αν δεν είχε τοποθετηθεί παράνομα εκεί με πολιτική παρέμβαση ο εν λόγω σταθμάρχης που δεν ήταν ικανός, θα είχε αποφευχθεί το δυστύχημα. Ο κ. Καραμανλής έλεγε μια βδομάδα νωρίτερα στη Βουλή ότι ήταν συκοφαντία ότι θα γινόταν δυστύχημα στα τρένα. Κουνούσε το δάχτυλο και έλεγε «να το πάρετε πίσω, δημιουργείτε ανασφάλεια». Ωστόσο υπήρχαν συνεχείς προειδοποιήσεις. Εγώ είχα κάνει ερώτημα στην Κομισιόν για βλάβες στο δίκτυο ήδη από τον περασμένο Αύγουστο. Τώρα η ΝΔ λέει ότι όλοι μαζί φταίμε για να τη γλιτώσει. Έτσι απαξιώνεται το πολιτικό σύστημα. Τη συμφέρει αυτό τη Δημοκρατία, όχι. Την Νέα Δημοκρατία; Ναι», τόνισε ο ευρωβουλευτής.

Δείτε εδώ την συνέντευξη στο TRT: https://youtu.be/Ty2C8algZaY


(Visited 10 times, 1 visits today)

Read more:
Η-νύχτα-μέρα
Η νύχτα, μέρα…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close