Ο κ. Μητσοτάκης ιδιωτικοποίησε και το Σύνταγμα: προκήρυξε εκλογές τον Μάϊο από την τηλεόραση!

Permalink

Το Σύνταγμα προβλέπει ότι, πριν ολοκληρωθεί η τετραετής θητεία μιας κυβέρνησης, οι εκλογές προκηρύσσονται για κρίσιμους εθνικούς λόγους. Ο κ. Μητσοτάκης, αφού επί μήνες άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές όποτε εκείνος κρίνει σκόπιμο, λες και το Σύνταγμα και η χώρα του ανήκουν, χθες αποφάσισε να ανακοινώσει ότι τελικώς θα γίνουν τον Μάιο, μέσω τηλεοπτικής εκπομπής.

Κανονικά, έστω με αυτή τη κουτσουρεμένη αντίληψη περί Συντάγματος, ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να ανακοινώσει ότι θα προκηρυχθούν νωρίτερα οι εκλογές και την ημερομηνία τους, αφού  πρώτα επισκεφθεί και εξηγήσει την απόφαση του στην πρόεδρο της Δημοκρατίας. Την έγραψε και αυτή στα παλιά του τα παπούτσια, προτιμώντας να ενημερώσει πρώτα τον.. Σταύρο Θεοδωράκη, που του πήρε συνέντευξη.

Ετσι, μεταξύ τυρού και αχλαδίου , και αφού έχει προηγηθεί συζήτηση επί παντός του επιστητού, ακολούθησε η εξής στιχομυθία:

«Στ. Θεοδωράκης: Γιατί δε δίνετε ημερομηνία των εκλογών;

Κυρ. Μητσοτάκης: Μα εγώ σας έχω πει εξ αρχής ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, αλλά κανείς δεν με πίστευε.

Στ. Θεοδωράκης: Ναι το είχατε πει, αλλά το πότε θα γίνουν, δηλαδή και στην Τουρκία ξέρουμε ότι θα γίνουν «τότε». Είναι προνόμιο του Πρωθυπουργού να ανακοινώσει κάποια στιγμή τελευταία στιγμή εκλογές σ’ ένα μήνα, δεν θα πρέπει να ξέρουμε αν θα γίνουν τέλος Μαΐου οι εκλογές ας πούμε; Και ποια ημερομηνία.

Κυρ. Μητσοτάκης: Μιας και…

Στ. Θεοδωράκης: Το λέω γιατί, συγγνώμη υπάρχουν κάποια σενάρια ότι μπορείτε να πάτε τις εκλογές τον Ιούλιο για να αποφύγετε την ψήφο των νέων, οι οποίοι θα έχουν πάει διακοπές.

Κυρ. Μητσοτάκης: Μπορώ  να σας πω μετά βεβαιότητος ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο. Δεν θα γίνουν τον Ιούλιο».

Από μία άποψη, η απόφαση να ανακοινωθεί με αυτόν τον τρόπο ο μήνας των εκλογών (στην ουσία δύο Κυριακές, 21 ή 28 Μαϊου για να μην πέσουν οι επαναληπτικές στις εισαγωγικές εξετάσεις) συμβολίζει τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη: αλαζονεία και αντιθεσμική λειτουργία, ιδιωτικοποιήσεις και διακυβέρνηση μέσω -τηλεοπτικής- προπαγάνδας.

Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο TVXS


(Visited 9 times, 1 visits today)

Read more:
kouloglou1449486944
Κούλογλου: Η TISA υπονομεύει τα κοινωνικά θεμέλια της Ευρώπης

Κούλογλου: Η TISA υπονομεύει τα κοινωνικά θεμέλια της Ευρώπης Παρέμβαση Στέλιου Κούλογλου στην Ολομέλεια Στρασβούργου κατά της Συμφωνίας TISA Ο...

Close