300 προσωπικότητες από όλο τον κόσμο ζητούν Διεθνές Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς – Συνάντηση Κούλογλου με τον επικεφαλής της πρωτοβουλίας

Permalink

Περισσότεροι από 300 νυν και πρώην αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, νυν και πρώην βουλευτές και αξιωματούχοι, νομπελίστες, εξέχοντα μέλη της κοινωνίας των πολιτών, των Γραμμάτων, των Τεχνών, και του επιχειρείν, από όλο τον κόσμο, συνυπογράφουν πρωτοβουλία για την ίδρυση ενός Διεθνούς Δικαστηρίου Καταπολέμησης της Διαφθοράς.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, που συνυπογράφει και ο ίδιος την πρωτοβουλία αυτή, συναντήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τον επικεφαλής της πρωτοβουλίας, τον Αμερικανό δικαστή Μαρκ Γουλφ, και την ομάδα του.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η περαιτέρω εξέλιξη της πρωτοβουλίας και η ανάληψη δράσεων για την διεύρυνση της υποστήριξης της και τη συνεργασία με την Διακομματική Επιτροπή κατά της Διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της οποίας ο Στ. Κούλογλου είναι μέλος του Προεδρείου.

Η πρόταση για την Ίδρυση του International Anti-Corruption Court επιδιώκει να καλύψει το κενό λογοδοσίας που παρατηρείται σε διάφορα καθεστώτα, που χαρακτηρίζονται από «κλεπτοκρατία» και ασθενές νομικό πλαίσιο. Στόχος είναι η αντιμετώπιση της διαφθοράς μεγάλης κλίμακας, η οποία αποτελεί εμπόδιο στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων της σύγχρονης εποχής, όπως επίσης και η προώθηση της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Για την υλοποίησή του απαιτείται να αντιμετωπιστούν πρακτικά, πολιτικά και νομικά ζητήματα, ώστε να αποτελέσει ένα διεθνή φορέα κύρους, που θα συνεργάζεται με τις εθνικές κυβερνήσεις και θα υποστηρίζει τη λήψη μέτρων σε εθνικό επίπεδο για την ενίσχυση της διαφάνειας και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από την πλευρά του αξιολογεί και προσδιορίζει τις παραμέτρους του ζητήματος, προκειμένου να διαμορφώσει τη θέση του, παράλληλα με τις επιμέρους ενέργειες και εργαλεία που αναπτύσσει το ίδιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς.


(Visited 2 times, 1 visits today)

Read more:
kIlQg_5d
Κούλογλου: Τυχοδιωκτισμός η εκλογολογία, θωράκιση της χώρας με το μαξιλάρι

Την πρόταση του για κατώτατο εισόδημα για όλους, μέτρο που υιοθετείται στην Ισπανία, επανέλαβε ο Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στην τηλεόραση...

Close