Ευρωπαϊκή εισαγγελία στην Αθήνα και αστυνομική έρευνα στα γραφεία του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες: Η διπλή διαφθορά της δεξιάς

Permalink

Κοινή είναι η μέθοδος δράσης της Δεξιάς «είτε της ελληνικής είτε της ευρωπαϊκής. Έχουν εγκαθιδρύσει ένα σύστημα διαφθοράς, που λειτουργεί με υποκλοπές και απευθείας αναθέσεις», παρατήρησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» για την εισβολή της βελγικής αστυνομίας στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) και τις έρευνες της ευρωπαϊκής εισαγγελίας στην Αθήνα.

Όπως εξήγησε ο ευρωβουλευτής, η έρευνα αφορά τον Μάριο Βόιτ, ανώτατο στέλεχος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που κατά τις ευρωεκλογές του 2019 ήταν επικεφαλής της ψηφιακής καμπάνιας του Μάνφρεντ Βέμπερ. Η έρευνα, που ξεκινά από το γερμανικό κρατίδιο της Θουριγγίας, εστιάζει στην ανάθεση από τον Βόιτ της καμπάνιας σε εταιρεία.

«Για το ΕΛΚ, αποτελεί σημαντικό πλήγμα η έρευνα της βελγικής αστυνομίας. Πρώτον, δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν έφοδος σε γραφεία κόμματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Δεύτερον το ΕΛΚ ήταν ιερή αγελάδα των Βρυξελλών που κανείς δεν μπορούσε να αγγίξει. Ελέγχει τις πιο ισχυρές θέσεις των ευρωπαϊκών οργάνων, όπως η Πρόεδρος της Κομισιόν και η Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. Τρίτον, το ΕΛΚ κατηγορούσε για διαφθορά τους Σοσιαλιστές για το Κατάρ-gate, ενώ τώρα χάνει αυτό το αφήγημα», σχολίασε ο ευρωβουλευτής.

«Η εξέλιξη αποτελεί έμμεσο πλήγμα και για τον κ. Μητσοτάκη, γιατί ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο στενός σύμμαχος του, βρίσκεται τώρα στο στόχαστρο. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Βέμπερ αγωνίστηκε ανεπιτυχώς να μη συζητηθεί στην Ολομέλεια η κατάσταση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα».

Όσον αφορά την έρευνα της Ευρωπαίας Εισαγγελέως, Λάουρα Κοβέσι, για πτυχές του σκανδάλου υποκλοπών στην Ελλάδα, ο Στ. Κούλογλου, μέλος της PEGA, της εξεταστικής επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου, που ερευνά το σκάνδαλο, διευκρίνισε ότι «η έρευνα δεν προέκυψε από αίτημα της ίδιας της επιτροπής.Υπήρξε ωστόσο επιστολή δική μου που προέτρεπε την εισαγγελέα να ερευνήσει την υπόθεση. Την επιστολή την έστειλα στις αρχές Ιανουαρίου ατομικά, όντας μεν μέλος της εξεταστικής επιτροπής αλλά όχι εκ μέρους της».

Όπως υπενθύμισε ο Στ. Κούλογλου, στην επιστολή του είχε προτρέψει την Ευρωπαία Εισαγγελέα να εξετάσει τη χρήση κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης από την ελληνική κυβέρνηση για το Predator. «Η Ευρωπαία Εισαγγελέας έχει στην αρμοδιότητά της τη διερεύνηση υποθέσεων, όπου κράτη-μέλη μπορεί να χρησιμοποίησαν ευρωπαϊκούς πόρους με τρόπο που θίγει τα συμφέροντα της ΕΕ. Άλλες πτυχές της εισαγγελικής έρευνας, στα πλαίσια της οποίας έχουν δώσει πολύωρες καταθέσεις δημοσιογράφοι που ήταν θύματα ή ερεύνησαν τις υποκλοπές, αφορούν τις άδειες εξαγωγής του κακόβουλου λογισμικού από την ελληνική κυβέρνηση σε τρίτες χώρες αλλά και τη μεγάλη φοροδιαφυγή από εταιρείες, που εμπλέκονται στο σκάνδαλο».


(Visited 18 times, 1 visits today)

Read more:
43976944790_eadb2e49ac_k
Κούλογλου: Οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβρη και θα είναι ντέρμπι

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρυφά «παρακαλάει να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών», σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στο...

Close