Κούλογλου: Ο Μητσοτάκης επενδύει στο φόβο, γιατί είναι φτωχός σε απολογισμό και προτάσεις

Permalink

«Ο κ. Μητσοτάκης επενδύει στον φόβο, επαναλαμβάνοντας σε καταστροφολογικό τόνο τις προβληματικές δηλώσεις Βαρουφάκη, γιατί είναι φτωχός έργων αλλά και προτάσεων για το μέλλον», σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, σε συνεντεύξεις του στο Βήμα TV των Ιωαννίνων (Π. Μπούρχας) και στο TRT (Σ. Πολύζος), τονίζοντας: «Οι τράπεζες δε θα κλείσουν. Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα και την Ευρώπη δεν έχει την παραμικρή σχέση με το 2015. Αντί να επενδύει στο φόβο για να μαζέψει καμία ψήφο η ΝΔ, θα έπρεπε να συζητάμε για τα πραγματικά προβλήματα της χώρας, με τρόπο θετικό, για το πως θα δώσουμε λύση».

Στα σημαντικά προβλήματα της χώρας, για τα οποία θα πρέπει οι πολίτες να ακούσουν προτάσεις αντιμετώπισης, συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων, όπως ανέλυσε ο Στ. Κούλογλου, «η ακρίβεια, η υγεία, το δημογραφικό, η εκπαίδευση με το μπούλινγκ στα σχολεία και την αυξανόμενη βία μεταξύ των νέων. Η «δημόσια δωρεάν παιδεία» είναι το πιο σύντομο καλαμπούρι στη χώρα! Τα νοικοκυριά πληρώνουν δυσβάσταχτα ποσά στα φροντιστήρια. Αυτά δεν υπάρχουν στην Ευρώπη. Όταν λέω στους Βέλγους για φροντιστήρια με κοιτάνε με γουρλωμένα μάτια!»

Σχολιάζοντας τα σενάρια σχηματισμού μιας προοδευτικής κυβέρνησης, ο Στ. Κούλογλου επεσήμανε πως «η χώρα έχει αποτύχει από τις μονοκομματικές κυβερνήσεις. Πρέπει να ακολουθήσουμε το ευρωπαϊκό παράδειγμα. Σε 24 από τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ, υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασίας. Στις μονοκομματικές κυβερνήσεις με τον πρωθυπουργό να κάνει ότι θέλει βλέπουμε το αποτέλεσμα: υποκλοπές, ακρίβεια, αριθμός νεκρών από την πανδημία, Τέμπη. Με τις συνεχείς εκλογές, η χώρα μπαίνει σε μια περίοδο πολιτικής αστάθειας, σε ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον δύσκολο, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Πρέπει να μάθουμε να κάνουμε διάλογο και συμβιβασμούς».

Τέλος, κληθείς να τοποθετηθεί επί των σεναρίων για την επιστροφή της λίστας στις ευρωεκλογές, στον απόηχο των διάφορων σκανδάλων, όπου εμπλέκονται Έλληνες συνάδελφοί του, ο Στ. Κούλογλου τάχθηκε υπέρ του σταυρού: «Ούτως ή άλλως, η κομματική ηγεσία επιλέγει αυτούς που θα είναι στο ψηφοδέλτιο και θα δώσουν την μάχη του σταυρού. Άρα γιατί να επιτρέψουμε στις κομματικές ηγεσίες να κάνουν λάθη, ορίζοντας τα ονόματα μιας λίστας, και να μην επιτρέψουμε στους πολίτες να κάνουν λάθος;…

…Ο κ. Μητσοτάκης, ακόμη και πριν τα επεισόδια Καϊλή και Γεωργούλη, ήθελε να γυρίσουμε στη λίστα για να βάλει τους δικούς του στις εκλόγιμες θέσεις και να ελέγχει πλήρως το σύστημα. Όπως ήθελε να ελέγχει το σύστημα της ΕΥΠ, με τα γνωστά αποτελέσματα, ή το σύστημα των ΜΜΕ, και καταντήσαμε τελευταίοι στην ελευθερία του Τύπου στην ΕΕ.

…Τέσσερις ευρωβουλευτές είναι στη φυλακή ή ελέγχονται. Δυο παρακολουθούσε ο κ. Μητσοτάκης τάχα για λόγους εθνικής ασφαλείας. Έξι στους 21, δεν είναι και μικρό ποσοστό! Δείχνει την ποιότητα του πολιτικού μας συστήματος, τη χρεοκοπία της χώρας, την τοξικότητα που επικρατεί. Η Ελλάδα είναι στις τελευταίες θέσεις της ΕΕ σε όλους τους ποιοτικούς δείκτες και πρώτη μόνο στην ακρίβεια, στην τιμή της βενζίνης και στον αριθμό των νεκρών επί πανδημίας».

Δείτε εδώ την συνέντευξη στο Βήμα TV: https://youtu.be/yvlN8TYH25Y
Δείτε εδώ την συνέντευξη στο TRT: https://youtu.be/I_48paD58FU


(Visited 4 times, 1 visits today)

Read more:
Ελευθερία λόγου...
Ελευθερία λόγου…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close