Η Ιntellexa «ζητάει και τα ρέστα» από την PEGA

Permalink

Με επιστολή της προς την Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις παράνομες υποκλοπές, PEGA, η εταιρεία Intellexa, που εμπορευόταν το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator, κατηγορεί μεταξύ άλλων το πόρισμα της επιτροπής ως «αβάσιμο» και ότι «θίγει το τεκμήριο αθωότητας της» και καλεί την Επιτροπή να «δρα εντός των κοινοβουλευτικών ορίων της».

Σχολιάζοντας την εξέλιξη, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της εξεταστικής επιτροπής, Στέλιος Κούλογλου, δήλωσε: «Η περιβόητη Intellexa, μας ζητάει τελικά και τα ρέστα: Αφού πρωταγωνίστησε στο σκάνδαλο των παράνομων υποκλοπών μέσω του Predator και στην παράνομη εξαγωγή του κακόβουλου λογισμικού, τώρα μας απευθύνεται «θιγμένη» για τα δικαιιώματά της και κάνει υποδείξεις για τη δικαιοδοσία της Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Για μια ακόμη φορά φέρεται σαν να ενεργεί για λογαριασμό της -απερχόμενης- κυβέρνησης  της ΝΔ προκειμένου να ανακόψει τον τεράστιο  διεθνή αντίκτυπο που έχει η υπόθεση των υποκλοπών, λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Πρόκειται για την ίδια εταιρία που απαξίωσε ακόμη και να απαντήσει στο αίτημα της Επιτροπής να συναντήσει του εκπροσώπους της στην Αθήνα και, λίγες εβδομάδες μετά, επιχείρησε ανεπιτυχώς να μας εκφοβίσει με εξώδικο.

Η συντριπτική πλειοψηφία με την οποία ψηφίστηκε το σχετικό πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής, είναι η καλύτερη απάντηση, καθώς εκεί περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια τόσο η κεντρική καθοδήγηση του Μεγάρου Μαξίμου στις υποκλοπές πολιτικών, δημοσιογράφων και αξιωματικών όσο και η εμπλοκή της εταιρίας που εμπορεύεται το παράνομο λογισμικό και οι σχέσεις με την πολιτική ελίτ. Συνεχίζει να μην δίνει απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα. Θα αναγκαστεί να το κάνει όμως, ενώπιον της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, η οποία παρενέβη και ερευνά την υπόθεση, μετά από σχετική καταγγελία μου».

Δείτε την επιστολή: https://drive.google.com/file/d/1uVbkNNF2uCle2lRUq0PUc0ncPsJD911s/view?usp=sharing


(Visited 3 times, 1 visits today)

Read more:
355783-mitsotakis-nosokomeio
Το long covid της κυβέρνησης και η εκλογολογία

Η εκλογολογία είναι το πιο δημοφιλές σπορ των Ελλήνων πολιτικών συντακτών. Δεν χρειάζονται ρεπορτάζ: αρκούν οι ικανότητες μάντη, τις οποίες...

Close