Παρουσίαση: Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου

Permalink

Η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου (Committee on International Trade – INTA) είναι αρμόδια για την κοινή εμπορική πολιτική της Ένωσης και τις εξωτερικές οικονομικές σχέσεις της. Στις αρμοδιότητές της συγκαταλέγονται οι χρηματοπιστωτικές, οικονομικές και εμπορικές σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τρίτες χώρες και περιφερειακούς οργανισμούς· Συμφωνίες όπως η TTPI για την οποία μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ, εμπίπτουν σε αυτές. Η Επιτροπή TRAN επίσης προτείνει μέτρα τεχνικής εναρμόνισης ή τυποποίησης σε τομείς που διέπονται από συμβάσεις διεθνούς δικαίου.

Μετά την εφαρμογή της Συνθήκης της Λισαβόνας, για την δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από διεθνείς εμπορικές συμφωνίες είναι απαραίτητη η σύμφωνη γνώμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

O Ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου είναι αναπληρωτής της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου, εκπροσωπώντας την Ελλάδα και την Συνομοσπονδιακή Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών.

Επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου.


(Visited 48 times, 1 visits today)

Read more:
325886-dendias_pompeo
It’s fantastic κύριε Πομπέο. Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr

Έψαχνα όλο το βράδυ σε ιστορικά βιβλία και site διεθνούς διπλωματίας, τέτοιο ..ιστορικό περιστατικό δεν έχει ξανασυμβεί: να βγει κοινή δήλωση...

Close