Παραβίαση της ιδιωτικότητας στο Facebook

Permalink

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ευρωπαϊκού ρυθμιστικού φορέα, η οποία εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Λουβαίν και δημοσιεύτηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, η αμερικανική εταιρεία Facebook παραβιάζει τους ευρωπαϊκούς κανόνες που αφορούν την προστασία των δεδομένων. Από την έκθεση προκύπτει ότι οι πολιτικές που αφορούν τις διαφημίσεις στο κοινωνικό δίκτυο από τρίτα μέρη και τις πληροφορίες που αποκομίζονται από τα προφίλ των χρηστών δεν τηρούν τις ισχύουσες νομικές απαιτήσεις και δεν παρέχουν επαρκείς μηχανισμούς ελέγχου ώστε να αποφεύγεται η χρήση του περιεχομένου που δημιουργείται από τα μέλη του Facebook για εμπορικούς σκοπούς.

Επίσης, η έκθεση κρίνει ότι το Facebook αποκομίζει πληροφορίες από τις κινητές συσκευές των χρηστών του με τρόπο καταχρηστικό μέσω, για παράδειγμα, του προσδιορισμού της γεωγραφικής θέσης τους, χωρίς να ζητά, όπως θα έπρεπε, την άδεια των χρηστών.

Στο πλαίσιο αυτό, θεωρεί η Επιτροπή ότι το Facebook ενδέχεται να παραβιάζει την οδηγία 95/46/ΕΚ για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και με την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών;


(Visited 39 times, 1 visits today)

Read more:
371499-gm
Φώτα…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close