Κούλογλου: Το θέμα της διαπραγμάτευσης είναι πολιτικό κι όχι τεχνικό

Permalink

Για το θέμα της διαπραγμάτευσης και της αντιπαράθεσης με τους εταίρους μίλησε ο Στέλιος Κούλογλου στην πρωινή εκπομπή του Mega.
«Yπήρχαν από την αρχή επεξεργασμένες προτάσεις και συμφωνίες, τις οποίες κάθε φορά η άλλη πλευρά αθετεί επειδή θέλει πολιτικά να ακυρώσει οποιαδήποτε διαφορετική πρόταση για την Ευρώπη», δήλωσε ο Στέλιος Κούλογλου.

O ευρωβουλευτής σημείωσε ότι το θέμα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους είναι πολιτικό και όχι τεχνικό. Παράλληλα, τόνισε ότι τόσο ο ελληνικός λαός όσο και η κυβέρνηση θέλουν να δοθεί τέλος στα μέτρα λιτότητας, γεγονός που έρχεται σε αντιπαράθεση με τα σχέδια των εταίρων, οι οποίοι θέλουν να επιβάλλουν τα ίδια μέτρα που είχαν συμφωνήσει με την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε επίσης σε ομιλία του νομπελίστα οικονομολόγου Τζόζεφ Στίγκλιτς στην οποία υποστήριξε ότι η πρόταση Βαρουφάκη για την οικονομία είναι σωστή ενώ ο Σόιμπλε είναι «σκράπας».

Τέλος, υπογράμμισε ότι οι δανειστές προσπαθούν να επιβάλλουν νέα μέτρα λιτότητας που θα οδηγήσουν σε νέα ύφεση.

Αναφερόμενος στο μέιλ Χαρδούβελη που προέβλεπε την περικοπή συντάξεων, ο Στέλιος Κούλογλου δήλωσε ότι «αν κοπούν οι συντάξεις θα έρθει ύφεση στην οικονομία» και ρωτώντας τους συνομιλητές του για το αν συμφωνούν με το μέτρο που προτείνουν οι δανειστές και με το οποίο είχε συμφωνήσει η προγούμενη κυβέρνηση, έλαβε την απάντηση της Φώφης Γεννήματα ότι η προστασία των συντάξεων είναι κόκκινη γραμμή του ΠΑΣΟΚ και του Μάκη Βορίδη ότι μελλοντικά «θα ικετεύουμε» για το μέιλ Χαρδούβελη.


(Visited 37 times, 1 visits today)

Read more:
379867-food_bypass...
Food Bypass…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close