Aνταπόκριση από Μυλούζ | ARTE: Ο Στέλιος Κούλογλου είναι θυμωμένος με τους Γερμανούς [video]

Permalink

Ειδικό αφιέρωμα στη βραδιά αλληλεγγύης στην Ελλάδα που διοργανώθηκε στην Μυλούζ της Γαλλίας παρουσιάζει το γαλλογερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ARTE. To αφιέρωμα έχει τίτλο «Ο Στέλιος Κούλογλου θυμωμένος με τους Γερμανούς», παρουσιάζοντας τις απόψεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σύμφωνα με το ARTE «δεν μάσησε τα λόγια του».

Ακολουθεί το αφιέρωμα των Nathalie Cohen, Michel Nicolas και Thierry Millotte: «ο Στέλιος Κούλογλου είναι σε πόλεμο. Πόλεμο κατά των τραπεζών και της Ευρώπης που, όπως είπε, επιβάλλουν στη χώρα του έναν «οικονομικό στραγγαλισμό», αλλά και σε πόλεμο κατά της Γερμανίας. Για αυτόν, χωρίς αμφιβολία, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα «σιωπηλό πραξικόπημα, όπου οι banks (τράπεζες) έχουν αντικαταστήσει τα τανκς»

Η αίθουσα είναι γεμάτη, τα 120 καθίσματα είναι κατειλημμένα και οι διοργανωτές αναγκάζονται να αρνηθούν την είσοδο σε αρκετό κόσμο. Ανάμεσα στο κοινό, πολλοί πολιτικοί ακτιβιστές και συνδικαλιστές. Ένα κοινό που συμμερίζεται τον αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στέλιος Κούλογλου είναι σε φιλικό έδαφος, δεν θα υπάρξει αντιπαράθεση στη συζήτηση εκείνο το βράδυ, αλλά τα σοκαριστικά λόγια του φτάνουν στην καρδιά του ζητήματος. Δίπλα του ένας άλλος ευρωβουλευτής είναι επίσης παρών, ο Πατρίκ Λε Υαρίκ, διευθυντής της Ουμανιτέ της Κυριακής και μέλος επίσης της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς (GUE / NGL).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο Bel Air, τον τελευταίο κινηματογράφο τέχνης και δοκιμίων που έχει μείνει στη Μυλούζ και διοργανώθηκε από τη συλλογικότητα Alterpresse 68. Πρόκειται για μια αριστερή ηλεκτρονική εφημερίδα, πρωτοβουλία μιας ομάδας υποστήριξης στον ελληνικό λαό και έχει καταφέρει να ενώσει αρκετές τοπικές οργανώσεις.

«Τα ΜΜΕ έχουν εξαπολύσει μια άγρια ​​εκστρατεία εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ήδη πριν από τις εκλογές»

Κατά τη διάρκεια της δεκαπεντάλεπτης παρέμβασής του και της συζήτησης που ακολούθησε, το κλίμα είναι φορτισμένο, συνεχίζει το αφιέρωμα. Ο Στέλιος Κούλογλου επιτίθεται αρχικά στα ΜΜΕ. Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης τα οποία βρίσκονται στα χέρια των ολιγαρχών αλλά και τα ξένα, τα οποία από κοινού ξεκίνησαν «μια άγρια ​​εκστρατεία εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ήδη πριν από τις εκλογές», φτάνοντας στο σημείο να υπονοήσουν ότι μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα βύθιζε την ελληνική οικονομία, κάτι το οποίο στη συνέχεια «θα μόλυνε την οικονομία της Ευρωζώνης, των ΗΠΑ, της Ιαπωνία, για να καταλήξει προκαλώντας το τέλος του κόσμου».

Δείτε τη συζήτηση στη Μυλούζ μαζί με τον Ευρωβουλευτή του Μετώπου της Αριστεράς, Πατρίκ Λε Υαρίκ με θέμα «Μπορεί το χρέος να νικήσει τη δημοκρατία;»

Για τον Έλληνα ευρωβουλευτή, τα πιο επικίνδυνο ΜΜΕ για τους Έλληνες είναι αναμφίβολα η γερμανική ταμπλόιντ Bild, η οποία έχει επανειλημμένα παρουσιάσει τους Έλληνες ως «αργόσχολους, τεμπέληδες και διεφθαρμένους». Για τον Στέλιο Κούλογλου όλα αυτά δεν είναι παρά υποκρισία, αν σκεφτεί κανείς ότι «η Γερμανία έχει κερδίσει σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ από τα επιτόκια του ελληνικού δανείου». Δεν αφήνει όμως απέξω ούτε τη Γαλλία και κυρίως τον πρόεδρό της. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Φρανσουά Ολάντ, πίσω από τα παρασκήνια έλεγε στους Έλληνες «ναι, έχετε δίκιο», αλλά δεν είχε το θάρρος να αντιταχθεί στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών.

Κατά την παρέμβασή του, ο Πατρίκ Λε Υαρίκ θα πει ακριβώς το ίδιο πράγμα. Και εκείνος πιστεύει ότι από το πρώτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που ακολούθησε τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Φρανσουά Ολάντ και ο Ματτέο Ρέντσι, ο Ιταλός πρωθυπουργός, και έπρεπε και θα μπορούσαν να απαιτήσουν περισσότερη ευελιξία από την Άνγκελα Μέρκελ στο ελληνικό ζήτημα. Μια χαμένη ευκαιρία κατά κάποιο τρόπο.

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποτύχει, οι Έλληνες νεοναζί θα επωφεληθούν»

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής καταλήγει εξηγώντας ότι αν «η Ελλάδα αντιμετωπίζεται ως ο κακός μαθητής που θα πρέπει να τιμωρηθεί αυστηρά», είναι για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να βάλει κακές ιδέες και σε άλλους μαθητές της Ευρωπαϊκής τάξης, για να «παραμείνουν ήρεμοι και να μην κάνουν όνειρα. Γιατί το όνειρο και η ελπίδα απαγορεύονται».

Μετά από τη συζήτηση με το κοινό, ο Στέλιος Κούλογλου καταφέρνει ένα τελευταίο χτύπημα κατά της Γερμανίας: «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποτύχει, είναι οι Έλληνες νεοναζί και η ακροδεξιά που θα επωφεληθούν από την κατάσταση. Και θα είναι η δεύτερη φορά που η Γερμανία θα επιβάλλει στην Ελλάδα ναζιστικό καθεστώς». Στο ακροατήριο, κάποιοι γνέφουν καταφατικά.

Η Μυλούζ αλληλέγγυα στους Έλληνες

Στη Μυλούζ, η συλλογικότητα στήριξης προς τον ελληνικό λαό άρχισε να θέτει σε εφαρμογή συγκεκριμένες δράσεις, όπως συνεργασίες με ελληνικά νοσοκομεία ή αδελφοποίηση με σχολεία. Μια αντιπροσωπεία ακτιβιστών θα μεταφερθεί επίσης σύντομα στην Ελλάδα για την ανάπτυξη των εν λόγω δράσεων.

Όταν ρωτήσαμε τους ανθρώπους που ήρθαν να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στη συζήτηση τι σκέφτονται για την κατάσταση στην Ελλάδα, όλοι μιλούν για αλληλεγγύη με τους Έλληνες. Ο καθένας είναι έτοιμος να συμμετάσχει, να βοηθήσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο: αποστολή φαρμάκων ή τροφής στη χώρα, συνεργασία με ελληνικές συλλογικότητες.

Αλλά πέρα ​​από την αλληλεγγύη, θυμός είναι αυτό που εκφράζουν…


(Visited 85 times, 1 visits today)

Read more:
Screen Shot 2019-03-12 at 10.48.05
Ο Στ. Κούλογλου σε εκδήλωση-συζήτηση για τις Ευρωεκλογές 2019 στου Ζωγράφου

Στο Δήμο Ζωγράφου θα βρεθεί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση-συζήτηση που διοργανώνει η Οργάνωση...

Close