Κούλογλου στον ΣΚΑΙ: Ο Σαμαράς έχει σύνδρομο στέρησης

Permalink

«Οι διαπραγματεύσεις καθυστέρησαν γιατί από την αρχή η γραμμή των δανειστών ήταν να φθείρουν την κυβέρνηση και να τη ρίξουν, υπάρχει σχέδιο ανάμεσα στο χριστιανοδημοκρατικό λαϊκό κόμμα και τη Νέα Δημοκρατία να ρίξουν την κυβέρνηση γιατί θέλουν μια φιλική κυβέρνηση που να κάνει ότι τους λένε», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στον Σκάι.

Αναφερόμενος στην τελευταία πρόταση των δανειστών που παρουσίασε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σημείωσε πως στόχος τους είναι να προκαλέσουν εσωτερικές διαφωνίες στον ΣΥΡΙΖΑ για να ρίξουν την κυβέρνηση. «Και η ΝΔ και οι σκληροί χριστιανοδημοκράτες Γερμανοί ποντάρουν σε λάθος άλογο αν θέλουν να πέσει η κυβέρνηση λόγω διαφωνιών. Αν υπάρξει μια συμφωνία με χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, καμιά περικοπή στις συντάξεις, διευθέτηση του ζητήματος του χρέους και κονδύλια για την ανάπτυξη, η κυβέρνηση αυτή δεν πέφτει», τόνισε.

Σχετικά με τη στάση της ΝΔ και του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε πως «ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να μπει στην κυβέρνηση διότι έχει φύγει από την εξουσία τέσσερις μήνες και έχει σύνδρομο στέρησης».

Ο Στέλιος Κούλογλου αναφέρθηκε και στο ζήτημα του χρέους για το οποίο όπως είπε αν δεν το λύσουμε δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. «Χωρίς διευθέτηση του θέματος του χρέους ό,τι και να κάνουμε είναι σισύφειο. Η καλύτερη συμφωνία του κόσμου να επιτευχθεί αν δεν λύσουμε το πρόβλημα του χρέους δεν πρόκειται να γίνει τίποτα», σημείωσε.


(Visited 47 times, 1 visits today)

Read more:
κουλογλου
Κούλογλου: Στο Ευρωκοινοβούλιο η πρωτοβουλία για ένα Διεθνές Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς

Περισσότεροι από 300 νυν και πρώην αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, νυν και πρώην βουλευτές και αξιωματούχοι, νομπελίστες, εξέχοντα μέλη της...

Close