Μελανσόν: Ο Σόιμπλε ήθελε να ταπεινώσει τον Τσίπρα στο λαό [video]

Permalink

Με αφορμή το νέο του βιβλίο, «Το γερμανικό Δηλητήριο»,  ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος  για την προεδρία της Γαλλίας Ζαν-Λυκ Μελανσόν συζητά εφ’ όλης της ύλης  με τον Στέλιο Κούλογλου. Αναφέρεται στις συνέπειες που έχουν οι παράλογες αξιώσεις μιας χώρας, όπως η Γερμανία απέναντι σε μια χώρα που υποφέρει από τα δεινά της κρίσης χρέους και της κοινωνικής εξαθλίωσης. Ταυτόχρονα, δεν κρύβει το θυμό του για την τακτική του Βερολίνου και ιδίως για τη συμπεριφορά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέναντι στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Αναφερόμενος ειδικότερα στον Σόιμπλε, ο Γάλλος ευρωβουλευτής τον χαρακτηρίζει «θρασύ», σκιαγραφώντας το πορτρέτο ενός ανθρώπου που διακατέχεται από χαιρεκακία. «Κι ο κ. Σόιμπλε είπε: ‘Να δω πώς θα πει ο Τσίπρας στους Έλληνες ότι δεν κράτησε το λόγο του’. Απολαμβάνουν την ιδέα ενός ηγέτη ταπεινωμένου μπροστά στο λαό του. Μα τα ίδια έλεγε και για τη Γαλλία. Μα διανοείσαι το θράσος; Είπε πως θα ήθελε οι Γερμανοί να εξαναγκάσουν τη Γαλλία, αλλά δεν μπορούμε. Κι αυτό εξαιτίας της δημοκρατίας.  Διανοείσαι τη βιαιότητα της φράσης αυτής; Είναι τρελοί οι άνθρωποι, είναι απίστευτα αλαζόνες!».

Περιγράφει το πώς υποδέχτηκαν από την πρώτη στιγμή τον Αλέξη Τσίπρα οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μέρκελ: «Είναι απίστευτη η αλαζονεία τους. Λένε: ‘Η Ευρώπη πάντα έτσι λειτουργούσε και έτσι θα συνεχίσει’. Κι όταν ήρθαν οι Έλληνες, είπαν: ‘Θα κάνουν κι αυτοί ό,τι έκαναν κι οι άλλοι’. Όταν είδαν ένα νέο κι ευγενικό Έλληνα (ενν. τον Τσίπρα), με ωραίο χαμόγελο είπαν θα τον κάνουμε μια χαψιά. Αλλά την πάτησαν. Μήνες μετά, είμαστε στο ίδιο σημείο. Ο ευγενικός Έλληνας αρνείται να υποχωρήσει».

Μέσα από τις σελίδες αυτής της «φιλελληνικής προκήρυξης», όπως ο ίδιος  χαρακτηρίζει το νέο του βιβλίο, ο Μελανσόν περιγράφει με τρόπο τεκμηριωμένο τη λανθασμένη τακτική του Βερολίνου και την «αλαζονεία», όπως ο ίδιος λέει, πολιτικών και τεχνοκρατών, που επιδιώκουν απλά την ταπείνωση μιας χώρας.

Ο Μελανσόν επισημαίνει ότι «η Μέρκελ είπε ψέματα ότι οι πολίτες της Γερμανίας δουλεύουν περισσότερο από του Έλληνες, τη στιγμή που εκείνοι βγαίνουν πιο νωρίς στη σύνταξη». Και διερωτάται: «Ποιος Ευρωπαίος ηγέτης επιτρέπεται να μιλάει έτσι για τους άλλους; Εάν, όμως, πω εγώ κάτι εναντίον των Γερμανών, αμέσως θεωρούμαι απαράδεκτος και γερμανόφοβος».

Δεν διστάζει, παράλληλα, να αναφερθεί και στα «πρωτογενή πλεονάσματα» αλλά και στα σενάρια περί Grexit: «Ζητούν από τους Έλληνες να έχουν 4,5 μονάδες πρωτογενές πλεόνασμα. Μα ποιος στην Ευρώπη έχει 4,5 μονάδες πλεόνασμα και το ζητούν από τους Έλληνες με τη βία; Σήμερα το 80% του ελληνικού χρέους είναι στα χέρια δημόσιων οργανισμών. Λένε να διώξουμε τους Έλληνες από το ευρώ. Εμπρός! Δοκιμάστε το! Δεν υπάρχει κανονισμός που να το επιτρέπει αυτό».

Ο Γάλλος πολιτικός χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα «ικανό διαπραγματευτή», τονίζοντας ότι ελληνική κυβέρνηση «αντέδρασε πολύ έξυπνα και πολύ σωστά» σε όλους τους μέχρι τώρα γύρους των συζητήσεων με τους εταίρους της.

Δείτε το video:


(Visited 72 times, 1 visits today)

Read more:
367237-23218948
ΗΠΑ: αυτοί οι άρρωστοι που μας κυβερνούν

Τον Απρίλιο, οι τηλεοπτικές εικόνες έπιασαν τον Τζο Μπάιντεν να απλώνει το χέρι του για να χαιρετίσει κάποιον που ..δεν...

Close