Κούλογλου σε Σουλτς: Ούτε στην αποικιοκρατία τέτοιες παρεμβάσεις

Permalink

Σκληρή κριτική προς τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς άσκησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, κατά τη συζήτηση για την Διατλαντική Συμφωνία Συνεργασίας Εμπορίου και Επενδύσεων – TTiP.

«Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Σούλτς για τις παρεμβάσεις του τις προηγούμενες μέρες στην πολιτική ζωή της Ελλάδας. Είπε μέχρι ότι ήταν έτοιμος να διορίσει και κυβέρνηση τεχνοκρατών, η οποία θα αντικαταστούσε την εκλεγμένη κυβέρνηση. Ούτε στις καλύτερες εποχές της αποικιοκρατίας δεν είχαμε δει τέτοιες παρεμβάσεις. Και θέλω να τον ευχαριστήσω, γιατί δείχνει την αντίληψη της δημοκρατίας που υπάρχει και μέσα σ’ αυτή τη συμφωνία που συζητάμε. Όπου αντί για τις κυβερνήσεις και τους λαούς θα αποφασίζουν ορισμένοι πολιτικοί και βασικά πολυεθνικές εταιρίες» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Κούλογλου.

Και συνέχισε αναφερόμενος στην TTiP: «γίνονται συζητήσεις και δεν ξέρουμε ακόμα τις αμερικανικές προτάσεις. Και ενδεχομένως να μην της μάθουμε και ποτέ. Να τις μάθουμε μετά από τριάντα χρόνια. Και μετά από τριάντα χρόνια θα έχει αλλάξει όλη η Ευρώπη. Θα υπάρχουνε μεταλλαγμένα, θα υπάρχει δημοκρατία άραγε; Ο κύριος Σουλτς δε θα υπάρχει εδώ, για να τον ρωτήσετε. Αλλά θα πρέπει να ξέρετε ότι μετά από τριάντα χρόνια, συνάδελφοι που θα ψηφίσετε υπέρ, ότι μπορεί τα παιδιά σας να σας ρωτήσουνε τι έχετε ψηφίσει πριν από τριάντα χρόνια. Και δε θα ξέρετε τι να τους πείτε».


(Visited 105 times, 1 visits today)

Read more:
29481713814_2618dcc52d_z
Κούλογλου: Γράμμα στους ευρωβουλευτές, απάντηση στην επιστολή Γ. Λαγού

Ενόψει της ψηφοφορίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού και με αφορμή την επιστολή που έστειλε ο...

Close