Κούλογλου στο CBC-RADIO CANADA: Το μόνο που δεν μας έχουν ζητήσει είναι τα γυναικόπαιδα

Permalink

«Αυτή τη στιγμή βιώνουμε αντίποινα», δηλώνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλουγλου σε συνέντευξη του στη δημόσια ραδιοτηλεόραση του Καναδά, όταν ερωτάται πώς από το ισχυρό 61,31% του δημοψηφίσματος που ζήτησε μία έντιμη συμφωνία φτάσαμε σε επιπλέον απαιτήσεις από τους εταίρους της χώρας. «Το μόνο που μένει να μας ζητήσουν είναι τα γυναικόπαιδα», λέει χαρακτηριστικά.

«Ξέρετε στην Ευρώπη δεν είναι όπως στον Καναδά. Δεν μπορούμε να ψηφίζουμε ότι θέλουμε. Δεν μπορούμε να ψηφίζουμε αυτό που θέλουμε. Ψηφίσαμε ενάντια σε αυτό που είπε η Γερμανία, άρα πρέπει να τιμωρηθούμε. Εκεί είμαστε τώρα. Σ’αυτό το σημείο», είπε με εμφανή ειρωνεία ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο CBC-RADIO CANADA.

Αναφορικά με τις προτάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, ο Στέλιος Κούλογλου εξηγεί ότι «αυτές οι προτάσεις έγιναν με τη βοήθεια της γαλλικής κυβέρνησης, για να μην υπάρξουν προσχήματα ότι τάχα οι Έλληνες κάνουν ό,τι θέλουν και ότι δεν μπορούμε να τους έχουμε εμπιστοσύνη. Έχουν ήδη χρησιμοποιήσει πολλά προσχήματα όπως τον Βαρουφάκη, o oποίος παραιτήθηκε ακριβώς για να σταματήσουν τα προσχήματα». «Τα έχουμε κάνει όλα. Δε μένει κάτι άλλο εκτός από το να δώσουμε και γυναικόπαιδα στους πιστωτές!», είπε.

«Τίποτα άλλο δε μπορούμε να κάνουμε. Μπορούμε να ψηφίσουμε το πρόγραμμα τις επόμενες μέρες, αλλά άλλες παραχωρήσεις δε γίνεται να κάνουμε», ξεκαθάρισε ο Στέλιος Κούλογλου.

«Και τώρα θέτουν και θέμα εμπιστοσύνης. Το θέμα της εμπιστοσύνης ήρθε ουρανοκατέβατο τώρα, γιατί εδώ και πέντε μήνες κανείς δεν έθετε τέτοιο ζήτημα. Τώρα είναι η εμπιστοσύνη, αύριο θα βρουν άλλο θέμα», συνέχισε ο Έλληνας ευρωβουλευτής.

«Η πραγματικότητα είναι ότι ποτέ δεν ήθελαν να βρεθεί μια συμφωνία, ενώ εμείς είχαμε προτείνει πολύ λεπτομερείς προτάσεις που έδιναν τα ίδια οικονομικά αποτελέσματα με τους πιστωτές και δεν τα δέχθηκαν», εκτίμησε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν τα δέχτηκαν γιατί ο στόχος τους ήταν να ανατρέψουν την κυβέρνηση και να ταπεινώσουν όχι μόνο την ίδια την κυβέρνηση αλλά και ολόκληρη τη χώρα. Αυτή την κατάσταση βιώνουμε αυτή τη στιγμή», κατέληξε ο Στέλιος Κούλογλου.


(Visited 81 times, 1 visits today)

Read more:
311704-pastedgraphic-1
Αυτοψία: Βασανίζουν τον Τζούλιαν Ασάνζ και μέσα στο δικαστήριο | Άρθρο του ευρωβουλευτή Στ. Κούλογλου από το Λονδίνο στο tvxs.gr

Τον μεταφέρουν από τις γειτονικές  φυλακές Υψίστης Ασφαλείας στο δικαστήριο, όπου τον κλείνουν σε ένα γυάλινο κλουβί. Έχει βρεθεί στις...

Close