«Απόδραση από την Αμοργό» στην Αντίπαρο

Permalink

Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη παρουσίαση της στη Λαμία, η νέα ταινία του Στέλιου Κούλογλου θα προβληθεί αυτήν την εβδομάδα στην Αντίπαρο. Παρουσία του σκηνοθέτη που θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού μετά την προβολή, η «Απόδραση από την Αμοργό» θα προβληθεί την Παρασκευή 31 Ιουλίου στο σινέ Ωλιάρος στις 21.30.

 

«Απόδραση από την Αμοργό»

Ο Στέλιος Κούλογλου μετά το περσινό αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ «Η Νονά» με τη νέα ταινία «Απόδραση από την Αμοργό», γυρνά πίσω στα χρόνια της Χούντας, ερευνώντας μια άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία.

 

Υπόθεση

Στη διάρκεια της δικτατορίας των συνταγματαρχών (1967-74), χιλιάδες αντιφρονούντες φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και εξορίστηκαν. Ανάμεσα στους εξόριστους πολιτικούς, ο πρώην υπουργός Γεώργιος Μυλωνάς, επίδοξος διάδοχος του Γεωργίου Παπανδρέου. Τόπος εξορίας, η Αμοργός. Το 1969 οργανώνεται μια διεθνής συνωμοσία για την απόδραση του: Αμερικανοί που περιθάλπουν τους βασανισμένους Έλληνες, Σουηδοί διπλωμάτες, καθώς και μια ομάδα Ιταλών εθελοντών που παριστάνουν στην Αμοργό τους τουρίστες. Αλλά μια σειρά από απρόοπτα κάνουν το εγχείρημα ακόμη πιο επικίνδυνο.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία – Σενάριο: Στέλιος Κούλογλου
Μοντάζ: Θοδωρής Αρμάος
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Νίκος Θωμόπουλος, Μανώλης Κονσολάκης
Δημοσιογραφική Έρευνα: Ελένη Μπέλλου
Ήχος: Νίκος Θωμόπουλος, Μανώλης Κονσολάκης
Παραγωγή: Στέλιος Κούλογλου
Οργάνωση Παραγωγής: Τάνια Γεωργουπλή
Παραγωγή: 1984 Productions AE-Tvxs.gr
Φόρμα: DCP έγχρωμο
Διάρκεια: 70′
Έτος Παραγωγής: 2015


(Visited 334 times, 1 visits today)

Read more:
kouloglou-587x330
«Να αξιοποιήσουμε τα ευρωπαϊκά προγράμματα σε νέες καλλιέργειες, που μπορεί να είναι το μέλλον»

Συνέντευξη του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου, στην "Ύπαιθρο Χώρα" Με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα, προκειμένου να μη χαθεί...

Close