Ποσοτική χαλάρωση για την Ελλάδα ζητούν Κούλογλου – Παπαδημούλης από τον Ντράγκι

Permalink

Την ενεργοποίηση του Προγράμματος Ποσοτικής Χαλάρωσης για την Ελλάδα ζητούν από τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου και Δημήτρης Παπαδημούλης.

Πιο συγκεκριμένα, οι Έλληνες ευρωβουλευτές σε ερώτησή τους αφού μνημονεύουν πρόσφατη συνέντευξη του Προέδρου της ΕΚΤ σε ελληνική εφημερίδα, στην οποία σημείωνε ότι «η ποσοτική χαλάρωση άσκησε θετική επίδραση στο κόστος και τη διαθεσιμότητα πιστώσεων προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά», υπενθυμίζουν στον Μάριο Ντράγκι ότι «από το πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης έχει αποκλειστεί η Ελλάδα, παρ” ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία τα τελευταία χρόνια, είναι ακριβώς η έλλειψη ρευστότητας».

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητούν από τον Πρόεδρο της ΕΚΤ να τους ενημερώσει εάν σκοπεύει, και πότε, ‘να επανεξετάσει την απόφασή της για τον αποκλεισμό της Ελλάδας από το Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης’, καθώς επίσης, ‘με ποιον τρόπο θα επιδιωχθεί στο εξής η ενίσχυση της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας’.

Ακολουθεί η πλήρης ερώτηση:

Σε συνέντευξη σε ελληνική εφημερίδα (11/10/15) ο Πρόεδρος της ΕΚΤ κ. Μάριο Ντράγκι δήλωσε μεταξύ άλλων: “Η ποσοτική χαλάρωση άσκησε θετική επίδραση στο κόστος και τη διαθεσιμότητα πιστώσεων προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά” (των χωρών της ευρωζώνης).

Όπως είναι γνωστό από το πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης έχει αποκλειστεί η Ελλάδα, παρ” ό,τι ένα από τους μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία τα τελευταία χρόνια είναι ακριβώς η έλλειψη ρευστότητας.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο Πρόεδρος της EKT:

1) Σκοπεύει, και πότε, να επανεξετάσει την απόφασή της για τον αποκλεισμό της Ελλάδας από το Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης;

2) Mε ποιον τρόπο θα επιδιωχθεί στο εξής η ενίσχυση της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας;


(Visited 80 times, 1 visits today)

Read more:
29481713814_2618dcc52d_b
Θάτσερ και με το παραπάνω: Η ΝΔ κατά της διαφάνειας και υπέρ της διαπλοκής στο Ευρωκοινοβούλιο

«Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και η ΝΔ, ψήφισαν εναντίον της διαφάνειας στο Ευρωκοινοβούλιο. Να μπορούν δηλαδή οι Επίτροποι και οι...

Close