Κούλογλου στον Real Fm: Ας μην κυνηγάμε πλέον την ουρά μας

Permalink

Χρειάζεται μία νοικοκυρεμένη κι αποτελεσματική διαχείριση της δημόσιας διοίκησης προκειμένου να μην μπαίνουμε στον φαύλο κύκλο του κυνηγιού των ισοδύναμων, ο οποίος με δεδομένο το ότι η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει περιοριστεί σημαντικά, είναι σαν τον κύκλο που κάνει η γάτα κυνηγώντας την ουρά της, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου στον Real Fm.

Aπαντώντας στο ερώτημα αν θεωρεί ότι η κυβέρνηση μπορεί να αντέξει και να εφαρμόσει όλα αυτά που επέκρινε τα προηγούμενα χρόνια είπε: «Πιστεύω ότι ο κόσμος από το καλοκαίρι και μετά ήξερε πολύ καθαρά τι ψήφισε. Άρα αυτό δίνει περιθώρια χρόνου στην κυβέρνηση. Επιπλέον όλοι έχουν καταλάβει ότι ορισμένα πράγματα χρονίζαν έτσι κι αλλιώς και ανεξάρτητα από την κυβέρνηση θα εφαρμόζονταν».

Και συνέχισε λέγοντας: «Δεν μιλάω μόνο για τη φορολογία και τα άλλα θέματα του μνημονίου, τα προαπαιτούμενα δηλαδή, αλλά μιλάω π.χ. για το συνταξιοδοτικό. Γνωρίζαμε, κι εσύ κι εγώ και όλη η πολιτική τάξη της χώρας και η Αριστερά βεβαίως, ότι ήταν μία ωρολογιακή βόμβα το συνταξιοδοτικό. Είχε επιβαρυνθεί πάρα πολύ με την ανεργία, την κρίση, τα κουρέματα των ασφαλιστικών ταμείων και ότι έπρεπε κάποια στιγμή να παρθούν πολύ δραστικά μέτρα. Έλαχε στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει την ευθύνη αυτών που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν ήθελαν να κάνουν. Αυτά όλα, λέω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολα. Θεωρώ ότι χρειάζονται γενικότερες πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις για να βγει αυτό το πρόγραμμα, χρειάζεται η αξιοποίηση και άλλων ανθρώπων, ας είναι και από άλλους πολιτικούς χώρους, αρκεί να είναι άξιοι. Χρειάζονται όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις να συστρατευτούν σε αυτόν τον στόχο. Αυτός ο στόχος δεν πρέπει να είναι απλά και μόνο η εφαρμογή των μνημονίων, γιατί αυτό είναι το “κακό” μέρος. Το “καλό” μέρος θα ήταν να κοιτάξουμε να βάλουμε μπροστά ένα πρόγραμμα, που πραγματικά λείπει».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:


(Visited 167 times, 1 visits today)

Read more:
Τα ρίσκα
Τα ρίσκα

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close