Κούλογλου στην ΕΤ3: Η δουλειά της Αριστεράς είναι να καλυτερεύσει τη ζωή των ανθρώπων

Permalink

Συνέντευξη στην εκπομπή της ΕΤ3 «Απέναντι» και στον δημοσιογράφο Χρήστο Γιαννούλη, στο περιθώριο της ημερίδας για τη Στήριξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας που διοργάνωσε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015.

«Η χώρα υφίσταται μια στρατηγική ήττα, εάν τα πιο αξιόλογα νέα μυαλά φεύγουν στο εξωτερικό όταν μάλιστα έχουν εκπαιδευτεί με χρήματα του ελληνικού λαού, των Ελλήνων φορολογούμενων και του δημοσίου» δήλωσε στην εκπομπή ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όπως είπε υπάρχουν μια σειρά δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πέραν του ΕΣΠΑ, και άλλα προγράμματα που αφορούν περισσότερο τους νέους, τα οποία είναι σχετικά άγνωστα στην Ελλάδα, και καλό είναι να διαδοθούν. Αυτή ήταν και η ιδέα για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης.

Υπάρχουν κινήσεις που γίνονται στην ΕΕ, υπό το βάρος της κρίσης στις χώρες του νότου και στην Ελλάδα, για τη στήριξη των νέων ανέργων, όπως το πρόγραμμα για την Εγγύηση των Νέων, με το οποίο θα μπορούν οι νέοι έως και τέσσερις μήνες μετά τη λήξη των σπουδών τους ή έπειτα από τέσσερις μήνες ανεργίας να βρουν δουλειά. Στόχος του Στέλιου Κούλογλου, μέσω αυτής της πρώτης δράσης, είναι να δημιουργηθεί ένα πακέτο εν είδει οδικού χάρτη με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, με το οποίο ο ίδιος θα επισκεφθεί και ελληνικές πόλεις προς ενημέρωση των νέων. Το υλικό αυτό θα δημοσιευτεί και στην ιστοσελίδα του αλλά και στο tvxs.gr

Ο Στέλιος Κούλογλου επεσήμανε ότι η Ελλάδα στερείται ενός σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και ανάπτυξης της οικονομίας καθώς και πολιτικών με τις οποίες η χώρα θα μπορέσει να αναπτυχθεί στις νέες παγκόσμιες και ευρωπαϊκές συνθήκες. Επιπλέον, τόνισε ότι η αριστερά θα πρέπει να γίνει πιο φιλική προς μια έννοια υγιούς επιχειρηματικότητας που θα στηρίζεται στις αρχές της αξιοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης ενώ χαρακτήρισε τη σημερινή κυβέρνηση ως την τελευταία ευκαρία, να τελειώνουμε με το παρελθόν που μας οδήγησε ως εδώ, και να βάλουμε τις βάσεις για κάτι άλλο.

Η ημερίδα για τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας είναι η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων για την επανεκκίνηση της οικονομίας προς μια άλλη παραγωγική κατεύθυνση.


(Visited 107 times, 1 visits today)

Read more:
refugeessyria
Ψήφισμα σχετικά με την κατάσταση στον προσφυγικό καταυλισμό Γιαρμούκ στην Συρία

Κοινή Πρόταση Ψηφίσματος σύμφωνα με τα άρθρα 135 παράγραφος 5 και 123 παράγραφος 4 του Κανονισμού που αντικαθιστά τις προτάσεις...

Close