Κούλογλου: To Βερολίνο πίσω από τα νέα τείχη που κτίζουν στην Ευρώπη

Permalink

«Η ανύψωση τείχους και συνόρων από ορισμένες χώρες γίνεται με «πράσινο φως» από την πλευρά του Βερολίνου, ώστε να σταματήσει η ροή των προσφύγων» δήλωσε σήμερα ο Στέλιος Κούλογλου στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Μακεδονίας, 102 Fm, της EΡΤ 3 και στους δημοσιογράφους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη μιλώντας για την προσφυγική κρίση, με αφορμή τη σημερινή συζήτηση στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, για την πρόταση σύστασης συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής στο Αιγαίο.

Όπως είπε ο ίδιος, η Ελλάδα βρίσκεται και σε αυτή την περίπτωση σε δύσκολη θέση γιατί δεν έχει διαπραγματευτικά ατού με αποτέλεσμα να γίνεται το εξιλαστήριο θύμα, για μια λαθεμένη πολιτική, η οποία δεν κοιτάζει τις πραγματικές αιτίες του προβλήματος, που είναι αφενός η φτώχεια και αφετέρου οι εμπόλεμες καταστάσεις.

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέρριψε ευθύνες στην Άνγκελα Μέρκελ για τη ανεύθυνη στάση της να προσκαλέσει όλους τους πρόσφυγες στο Βερολίνο με απώτερο στόχο να βελτιώσει το προφίλ της που είχε φθαρεί λόγω της στάσης της στο ελληνικό ζήτημα. Η στάση αυτή της γερμανίδας καγκελαρίου δημιούργησε ένα ανεξέλεγκτο ρεύμα μετανάστευσης, το οποίο η ΕΕ διαχειρίζεται χωρίς καμία στρατηγική και με αποφάσεις που όχι μόνο παίρνονται στα γρήγορα αλλά είναι και παραπλανητικές, όπως η πρόταση για τη συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή του Αιγαίου, για να μεταθέσουν το πρόβλημα αλλού.

Ο Στέλιος Κούλογλου χαρακτήρισε την Τουρκία «προνομιακό συνομιλητή» γιατί έχει ένα μεγάλο στρατηγικό πλεονέκτημα στο προσφυγικό, με αποτέλεσμα ο,τιδήποτε ζητήσει ο Ερντογάν να του το δίνουνε, προκειμένου να μείνουν οι πρόσφυγες στην Τουρκία ενώ υπάρχει και μια άλλη τάση στη Συρία να τα βρουν με τους Ρώσους ώστε να υπάρξει ειρήνευση στην περιοχή, συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς και σχετικά με τις αντοχές της κυβέρνησης ενόψει της ψήφισης επώδυνων μέτρων, ο Στέλιος Κούλογλου είπε ότι η κυβέρνηση θα αντέξει, εάν παράλληλα με τα σκληρά μέτρα, εφαρμόσει ένα εναλλακτικό σχέδιο και αναζητήσει και μεταβατικές λύσεις ώστε να μπορέσει να απαλύνει τις καθημερινές βασανιστικές πλευρές της υπάρχουσας κατάστασης.


(Visited 148 times, 1 visits today)

Read more:
315567-img_screen_shot
Voucher-gate: H πρώτη ήττα της κυβέρνησης. Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr

Αυτά παθαίνει κανείς όταν οργανώνει χοντροκομμένες κομπίνες, υποφέροντας από αλαζονεία: έχοντας εξασφαλίσει την άνευ όρων υποστήριξη, καλύτερα την ομερτά της μεγάλης...

Close