Ερώτηση Κούλογλου σε Κομισιόν για το μίνι πραξικόπημα Ντομπρόβσκις

Permalink

 

Με επείγουσα ερώτηση του προς την Κομισιόν ο Στέλιος Κούλογλου αναφέρεται στην καταδικαστική για την Ελλάδα, αλλά αλλοιωμένη όπως αποδείχθηκε, έκθεση που ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την περασμένη εβδομάδα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά να μάθει αν ήταν ή όχι πρωτοβουλία του κ. Ντομπρόβσκις η αλλοίωση  και η άκαιρη δημοσιοποίηση της έκθεσης καθώς και αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίνει τις πραξικοπηματικές ενέργειες του αντιπροέδρου της.

Ολόκληρη η ερώτηση:
Την Τετάρτη 27/1 o  ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε συνέντευξη Τύπου, έδωσε στην δημοσιότητα έκθεση που υποτίθεται ότι στηριζόταν σε επιτόπια έρευνα  που έγινε αρχές Νοεμβρίου 2015 στην Ελλάδα. Όμως η έκθεση δεν είχε υιοθετηθεί από την αρμόδια Επιτροπή Σένγκεν.
Χειρότερα, σύμφωνα με ντοκουμέντα που αποκαλύφτηκαν [1] στην εκδοχή  Ντομπρόβσκις είχαν  προστεθεί αρνητικά συμπεράσματα για την Ελλάδα  χωρίς να έχει μεσολαβήσει νέα έρευνα. Συγκεκριμένα είχε προστεθεί η φράση: «Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στην εφαρμογή των ελέγχων των εξωτερικών συνόρων. Η Ελλάδα αμελεί σοβαρά τις υποχρεώσεις της στην εφαρμογή του ελέγχου των εξωτερικών συνόρων».
Παράλληλα, είχαν παραληφθεί όλα τα θετικά για τις ελληνικές αρχές συμπεράσματα της αρχικής έκθεσης, όπως:
«… Η επικρατούσα κατάσταση στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα βρισκόταν υπό έλεγχο κατά τη διάρκεια της επιτόπιας επίσκεψης. Ο συνοριακός έλεγχος γίνεται με αξιόπιστο τρόπο» και «Ολοι οι παράτυποι μετανάστες και οι αιτούντες άσυλο καταγράφονται συστηματικά και ταυτοποιούνται στο κέντρο υποδοχής του Φυλακίου […]».
Ερωτάται η Κομισιόν:
1. Είχε αποφασιστεί από την ίδια ο κ. Ντομπρόβσκις να προχωρήσει σε αλλοίωση της έκθεσης και σε άκαιρη δημοσιοποίηση της νεότερης εκδοχής;
2. Aν ήταν δική του πρωτοβουλία, η Επιτροπή εγκρίνει τις πραξικοπηματικές ενέργειες του αντιπροέδρου της, που είχαν σαφή στόχο να πλήξουν ένα κράτος μέλος;
[1] http://www.efsyn.gr/arthro/ekviasmos-ek-promeletis


(Visited 70 times, 1 visits today)

Read more:
EP-040135A_CETA_TTIP
Κούλογλου: Χριστούγεννα με το μαγαζί της γειτονιάς, όχι με την Amazon

«Υπάρχουν σήμερα νέα καθήκοντα για την Αριστερά, που πάντα ήταν στο πλευρό των αδυνάτων. Πρέπει να σταθούμε στο πλευρό όσων...

Close